Kinnarps Colour Studio – Harmoniserade kvalitetsmaterial

Kinnarps Colour Studio (KCS) är vårt utbud av material för kontor, skola och vård och omsorg, med fokus på hållbarhet, kvalitet och harmoni. Sortimentet erbjuder attraktiva och hållbara material som är noga utvalda och testade för att passa olika typer av miljöer. Det breda utbudet gör det enkelt att hitta det utseende och den funktion du är ute efter. Trä, metall, plast, textil, färger och mönster som är enkla att matcha med varandra och resten av inredningen. Ett genomtänkt sortiment som erbjuder ett hållbart och harmoniserat helhetsintryck och gör det enkelt att välja rätt material och färg till rätt plats och aktivitet.

Har du några frågor eller önskemål?

Kontakta oss idag

Hållbara material

En hållbar inredningslösning måste fungera under en lång tid, både när det kommer till estetik och kvalitet. Olika miljöer har olika nivåer av slitage, vilket är viktigt att tänka på vid val av material och färg. 

Vårt KCS-utbud är framtaget för att vara framtidssäkrat både när det kommer till utseende och funktion. De flesta av våra textilier är märkta med EU Ecolabel, en certifiering som ställer höga krav på miljövänlighet, funktionalitet och kvalitet. Många textilier är även märkta med OEKO-TEX®, vilket säkerställer att de är hållbart producerade och inte innehåller några skadliga kemikalier.

95% av träet vi använder oss av är FSC®-certifierat, vilket garanterar ansvarsfullt skogsbruk med hänsyn till människor och miljö. Vi har säkerställt att alla våra material produceras under miljömässigt och socialt ansvarsfulla förhållanden. 

Kvalitetsmaterial

Valet av material och färg har stor betydelse för produktens och inredningens funktionalitet och underhållskrav. Därför har alla våra material noggrant valts ut, testats och kvalitetssäkrats för att uppfylla kraven i offentlig miljö.

I vår produktionsanläggning i Skillingaryd syr vi delar till våra möbler och testar klädseln på plats för att säkerställa kvalitet enligt gällande krav. Vi fokuserar särskilt mycket på miljöer med extra högt slitage, såsom skolor och vård- och omsorgsmiljöer.

Vårt sortiment erbjuder textilier i olika prisklasser, från enklare till mer exklusiva material. Samtliga tyger är slitstarka med ett Martindale-betyg på minst 50 000, vilket innebär hållbara möbler som kommer att hålla länge i offentliga miljöer. Tygerna uppfyller även brandsäkerhetskraven i den europeiska standarden EN 1021-1 & 2. För att fungera i miljöer med högre krav på hygien så är vissa tyger även tvättbara, medan vissa tål att torkas av. Alla våra textilier uppfyller Möbelfakta, en märkning som garanterar giftfria material samt att krav på att europeiska kvalitets- och säkerhetskrav för offentliga miljöer efterlevs.

Harmoniserade material

För att lyckas skapa en genomtänkt och hållbar helhet är det viktigt att harmonisera textilier, färger och andra material med varandra. När du väljer material och färg bör du alltid utgå från vilken aktivitet inredningen ska stötta och vilka beteenden du vill uppmuntra. Olika kombinationer av material förstärker sedan den upplevelse, känsla och det uttryck du vill skapa.

Kinnarps Colour Studio erbjuder ett bredd utbud av material och färger som består av hundratals färgtoner och material framtagna tillsammans med arkitekter och inredare. Det breda sortimentet gör det enkelt att skapa personliga färg- och materialkombinationer anpassade efter ditt inredningsprojekt. Inom samma sortiment kan du hitta olika stilar och uttryck. Dessutom är materialen lätta att harmonisera med varandra och med övrig inredning.

Målet är att erbjuda en mångsidig och lättillgänglig palett som kan användas för att skapa kreativa och attraktiva inredningslösningar som håller över tid.