Case: Aalto University Executive Education

BAKGRUND

Aalto EE erbjuder högkvalitativa utvecklingstjänster för affärsledning. Aalto EE:s mission är att skapa en bättre värld genom bättre ledarskap och att utbilda en ny generation av ledare. Ett bevis på den höga kvaliteten är den framgång man uppnått i internationella jämförelser av utbildningar. I en bedömning av handelshögskolor placerar sig Aalto University Executive Education bland de 50 bästa skolorna i världen.

PROJEKTINFORMATION

Kund: Aalto University Executive Education, Helsingfors.

Utbyggnadsdelar: Semma och Domma. 47 mobila arbetsstationer, 21 fasta arbetsstationer

MÅL

Aalto EE ville erbjuda möjligheter till en rik och livlig samverkan. Målet med inredningsprojektet var att skapa en plats som var lika trivsam som det kontorsutrymme som redan fanns på andra våningen – en kombination av en mångsidig arbetsmiljö och personliga arbetsstationer.

De delar som prioriterades högst i de nya utrymmena var god ergonomi samt ett ljust övergripande utseende som skulle ta hänsyn till utrymmets framtida konstverk och lämna tillräckligt med fria väggytor för tavlor.

NYFIKEN PÅ VAD SOM KAN GÖRAS FÖR DIN ARBETSPLATS?

Kontakta oss

LÖSNING

Ett inredningsförslag utarbetades enligt Activity based work-modellen, där utrymmet delades in i tre områden: delade arbetsstationer, personliga arbetsstationer och mötesplatser, som sedan kompletterades med platser för avkoppling, tysta rum och arbetsstationer för besökare. Det finns arbetsstationer i många olika utrymmen och deras atmosfär har piggats upp av färgglada konstverk på väggarna. Utrymmen med effektiva ljuddämpande akustikskärmar erbjuder arbetsro och avskildhet och man har använt Aalto EE:s fräscha turkos som accentfärg.

Man kan välja arbetsplats utifrån vilken uppgift som ska utföras, exempelvis för tyst koncentration, för ett hektiskt projekt eller för brainstorming, och dra nytta av den avslappnade atmosfären och en inredningslösning som avviker från den traditionella arbetsmiljön. Möbler: serie[P] bord, serie[n] bord (desk), serie[e] skåp (POC apoteksskåp), Plus-kontorsstolar, Aeon-sittgrupper, Ava, Plint – halvhöga mötesgrupper, Monolite-sofföar.