Case: AppCampus

Bakgrund

AppCampus är den största mobilapplikationsacceleratorn i världen och har finansierats av Nokia och Microsoft med 18 miljoner euro. Företaget finns i Open Innovation House på Aalto-universitetet, där man delar den 4:e våningen med Nokia Research Center. Det finns 1 000 kvadratmeter utrymme som ger känslan av en öppen arbetsmiljö. Det är därför personalen inte har några privata kontor. I stället har utrymmet delats in i lugnare och mer bullriga arbetsområden. AppSpace har olika områden för teamarbete, inklusive ”Angry Birds”-telefonrummet, som har en plyschleksakspool och tre timmerstugor som används vid intensiva teammöten och när personalen behöver ta en tupplur.

PROJEKT: AppCampus lokaler på Aalto-universitetet i Esbo, Finland: Open Innovation House, Otaniementie 19.

ANTAL ARBETSSTATIONER: 75–100

PROJEKTGRUPP: Work Re-Designed / Esa Santamäki; Seos Design / Pekka Kumpula. Kinnarps Oy / Maarit Kuusijärvi

VÄGGMÅLNINGAR: Otto Maja och Fabio Pires.

Mål

AppCampus lokaler på Aalto-universitetet utformades för att stödja gränsöverskridande forskning och kreativa aktiviteter genom att möjliggöra rik och aktiv interaktion. Campuset utvecklas och byggs i etapper på ett ekonomiskt och ekologiskt hållbart sätt.

Målet är att skapa en levande och interaktiv forsknings- och inlärningsmiljö där arbete, studier, hobbyer och livspussel flätas samman naturligt.

NYFIKEN PÅ VAD SOM KAN GÖRAS FÖR DIN ARBETSPLATS?

Kontakta oss

Lösning

Möblerna som ingår i inredningen från Kinnarps stödjer öppen kommunikation. ”Hot desk”-borden är lätta och rymliga och Salida-stolarna lämpar sig för långa arbetssessioner. Monolite-stolarna med sina höga ryggstöd skapar ett mer fridfullt och privat diskussionsområde och ger färg till det öppna utrymmet, liksom de färgpaneler som fästs på bordskärmarna för att förbättra ljudmiljön. Den ljusa inredningen är kopplad till AppCampus-logotypens färgschema. Anslutningar för nätverksåtkomst och strömförsörjning finns monterade i soffor och bord, vilket gör det möjligt att använda enheter var som helst utan att man behöver oroa sig för avbrott mitt i en session.

Campusets kafé/hall har utrustats med ekstolar, Slitz-bord och Turner-barstolar. Stugorna har också inretts med olika användningsbehov i åtanke – antingen med arbetsstationer eller lösningar som passar för vila.