Case: CVP

Plastemballagetillverkaren CVP – Creative Vision of Packaging – har skaffat nya lokaler som ska främja medarbetarnas välbefinnande och produktivitet, i hjärtat av Village des Voiles i Wambrechies i norra Frankrike. Företagets direktör och grundare, Jean-Michel Lehembre, gav oss en inblick i sin värld.

MÅLET: LOKALER SOM FÖRKROPPSLIGAR FÖRETAGETS VÄRDERINGAR

Jean-Michel Lehembre tog initiativ till projektet. Eftersom han månar om sina medarbetares välbefinnande och ville veta mer om deras förväntningar skickade han ut ett e-postmeddelande innan projektet drog igång för att få reda på hur deras idealiska arbetsplats såg ut.

PROJEKTINFO

Kontor, mötesrum och loungeområden i företagets nya lokaler har inretts med följande produkter: Höj- och sänkbara arbetsbord Oberon, Arbetsbord Serie [e] one, Förvaring POC, Hurtsar Serie [e] one, Ljudisolerande skärmar, Arbetsstolar Essencia i meshmaterial, Fällbara bord Foldex, Bord Ava, Pallar Plint ...

Tillverkare: Kinnarps, Materia och Drabert
Fotograf: Sébastien Hamelin

 

MÅLET: BYGGA DRÖMKONTORET FÖR VÅRT FÖRETAG

Kontoren skulle uppfylla vissa specifika krav: – Alla ville att arbetsmiljön skulle vara hållbar för att stämma överens med vårt varumärke som handlar om att vi tar fram förutseende lösningar för plastemballage, säger Jean-Michel Lehembre.

Efter flera månaders arbete stod resultatet klart: en energieffektiv byggnad med trästomme. Det nya kontoret gick inte att jämföra med de gamla lokalerna: – Våra gamla lokaler i Linselles kändes föråldrade. Här är atmosfären mycket mer välkomnande och varm, säger en av de anställda. Den nya byggnaden består av två våningar med en yta på totalt 300 m2. På första våningen förvaras produkterna, och det finns duschar och ett mötesrum. På andra våningen arbetar ett tjugotal personer. Lokalerna är inredda med en väl avvägd blandning av design, moderna lösningar och optimerade utrymmen med ett särskilt fokus på ergonomi. Byggnaden badar i ett naturligt ljus från de stora fönstren.

TYCKTE DU OM VAD DU SÅG? NYFIKEN PÅ VAD SOM KAN GÖRAS FÖR DIN ARBETSPLATS?

Kontakta oss

EN NY ARBETSMILJÖ OCH NYA GODA VANOR

För Jean-Michel Lehembre innebär de nya lokalerna en möjlighet till en nystart: – Vi har lämnat gamla dåliga vanor bakom oss. Jag har till exempel bett alla att arkivera arbetsrelaterad post och tömma sopkorgarna vid arbetsdagens slut. Hittills har alla följt rutinen till punkt och pricka. Vi tillbringar större delen av vår tid på arbetsplatsen, och då är det bra om den är välstädad och organiserad, säger Jean-Michel Lehembre med ett leende.