Case: KIC InnoEnergy

KIC InnoEnergy SE är ett europeiskt företag som stöder innovation, entreprenörskap och utbildning inom området hållbar energi. Företaget grundades 2010 av den största europeiska alliansen av aktörer inom energisektorn. De investerar i start-ups med stor potential och finansierar tekniska innovationer och har som mål att göra Europa konkurrenskraftigt inom hållbar energi.

LOKALERNA

KIC InnoEnergy är verksamma inom en sektor som verkligen har vind i seglen. Företaget huserade till en början i en av aktieägarnas lokaler men expanderade kraftigt och flyttade till nya lokaler på 350 m2. Teamet fortsatte dock att växa, och snart räckte inte heller dessa lokaler till. Man hittade ett nytt kontor på 750 m2 till det växande företaget, som idag består av 18 personer. Kontoret behövde inredas för att spegla företagets image: ungt, dynamiskt och innovativt. Då kontaktade KIC InnoEnergy Kinnarps arkitekter.

 

PROJEKTINFO

KIC InnoEnergy SE har sitt huvudkontor i Nederländerna och har ett växande nätverk av kontor i Benelux, Tyskland, Spanien, Portugal, Polen, Sverige och Frankrike. KIC InnoEnergy stöds ekonomiskt av EIT, European Institute of Innovation and Technology.

I företagets kontor i Grenoble har följande produkter installerats: Arbetsplatser och arbetsbord Oberon, Pallar Plint, Soffor Monolite, Sitsar Platon Lite, Soffor Le Mur, Sitsar Rondo, Soffor Monolog, Låga bord Slitz, Väntstolar Soon ...
Tillverkare: Kinnarps, Materia och Skandiform
Arkitekter: Guillaume Pradelle och Cédric Gaillard
Fotograf: Clément Lacoste Photographe

 

MÅL

Personalen på KIC InnoEnergy SE hade länge arbetat i för trånga lokaler där de haft gott om tid att fundera på hur deras drömkontor skulle se ut. Företaget fungerar även som inkubator för startup-projekten de investerar i, så man behövde även tänka på att skapa en arbetsplats som hade plats för de nykläckta företagarna.

Man hade alltså två uppgifter:

Att bygga individuella kontorsutrymmen för KIC InnoEnergys anställda, så att alla får ett eget kontor, oavsett hur litet, där de kan stänga dörren om sig och skapa ett arbetsutrymme för projektteamen som arbetar internationellt och ständigt sitter i telefonsamtal eller har Skypemöten såpass ofta att de inte kan gå iväg och ta sina samtal någon annanstans varje gång telefonen ringer.

Start-up-teamen behövde ett stort, öppet utrymme som underlättar samarbetet och kommunikationen, och lokaler där de kan ha möten, sitta och fundera, skapa eller helt enkelt en plats dit de kan gå när de behöver lugn och ro.

TYCKTE DU OM VAD DU SÅG? NYFIKEN PÅ VAD SOM KAN GÖRAS FÖR DIN ARBETSPLATS?

Kontakta oss

EFTER FLERA VECKORS ARBETE HADE MAN LYCKATS MED UPPDRAGET – ATT SKAPA EN FÄRGGLAD OCH KREATIV ARBETSMILJÖ!

Florence Tissot ledde byggprojektet hos KIC InnoEnergy SE: – Vi hade kunnat välja en neutral och klassisk planlösning som de flesta skulle varit nöjda med, men det hade blivit tråkigt i längden, så istället ville vi överraska genom att leka med olika färgnyanser, kontraster och transparenta partier.

Miljön är varierande och levande och inspirerar alla att bli lite mer uppfinningsrika! De individuella kontoren har fått vara kvar, och det finns nu flera olika mötesplatser och mötesrum: informella loungeutrymmen och gemensamma utrymmen, små slutna mötesrum för 8 personer, större mötesrum för 15 personer, ett rum för videokonferenser och ett seminarierum med plats för 40 personer.

KIC InnoEnergys lokaler har förvandlats till ett showcase för start-ups och visar hur företaget bidrar till innovationsarbetet på alla sätt det kan.