Case: Mauersegler

BAKGRUND

Renovering av äldreboende

Efter en omfattande renovering invigdes i mars 2014 äldreboendet Mauersegler i Adliswil Schweiz. Ett hem fördelat på två våningar med plats för 17 boende. På Mauersegler bor dementa äldre vilket ställer krav på inredningen att möta deras särskilda behov. Tidigare var miljön något ostrukturerad med olika typer av inredning, färger och stilar. Man ville därför skapa en enhetlig och gemytlig miljö med fokus på kvalitet, funktion och säkerhet.

Case fakta

Kund:
Haus zum Mauersegler – äldreboende för dementa fördelat på två våningar med plats för 17 boende i Adliswil Schweiz. Består av boende, sociala rum, matsal, arbetsrum och vinterträdgård.

Team: 
Mario Buchser och Emma Garby; Kinnarps Schweiz. Inredningsarkitekt Susanne Wagner; Wagner Interior Architecture & Consulting Konstanz Tyskland. Rudolpho Allison; chef för äldreboendet.

Färdigställt:
Mars 2014

Inredning: 
Produkter från Kinnarps olika produktvarumärken Kinnarps, Materia, Skandiform och NC Nordic Care.

UTMANING

Unika förutsättningar

Utmaningen var att få till en helhetskänsla med balans och harmoni i en verksamhet som består av olika typer av miljöer. Och som ligger i en unik byggnad med särskilda brand- och miljöföreskrifter. Det var även viktigt att möta de boendes individuella behov med en anpassad och funktionell inredning. Som samtidigt skulle bidra med en hemtrevlig och varm atmosfär.

 

LÖSNING

En känsla av harmoni

”Efter renoveringen har Mauersegler blivit ett äldreboende med en känsla av ordning, harmoni och stillhet” berättar Rudolpho Allisson, chef för äldreboendet. Kinnarps har tillsammans med inredningsarkitekt Susanne Wagner lyssnat på våra behov och skapat en genomtänkt, välkomnande och hemtrevlig miljö. En tilltalande helhet med hög kvalitet, funktionalitet och säkerhet. Där möbler, färgval, textilier och ljussättning bidrar till en balans i de olika rummen.

”Kinnarps har tillsammans med inredningsarkitekt Susanne Wagner lyssnat på våra behov och skapat en genomtänkt, välkomnande och hemtrevlig miljö. En tilltalande helhet med hög kvalitet, funktionalitet och säkerhet. Där möbler, färgval, textilier och ljussättning bidrar till en balans i de olika rummen."

Rudolpho Allisson

TYCKTE DU OM VAD DU SÅG? NYFIKEN PÅ VAD SOM KAN GÖRAS FÖR DIN ARBETSPLATS?

Kontakta oss