Case: Sortera - HITTADE LUGNET PÅ EN STÖRRE YTA

CASEFAKTA

Kund: 
Sortera

Arkitekt:
Kinnarps Stockholm

Area:
800 m2

Arbetsstationer:
Plats för cirka 75 personer

Färdigställt:
Mars 2018

NÄR FÖRETAGET VÄXER krävs en genomtänkt inredning

Det öppna landskapet skärmas av med dekorativa, ljudabsorberande lösningar

När Sortera expanderade och flyttade till nya lokaler blev Kinnarps, som man tidigare samarbetat med, ett självklart val. Företaget, med kraftigt utökad personal, var noga med att bibehålla en lugn arbetsmiljö på en betydligt större yta. Det öppna landskapet skärmas nu av med olika, dekorativa lösningar som också dämpar ljudet. Med denna inredning har företaget nått sitt mål – en hållbar, lugn och omfamnande miljö där alla känner sig välkomna.

"Kinnarps har ett helhetskoncept som vi verkligen uppskattar. Det finns en tydlig tanke bakom både design, sammansättning och färgval."

Peter Bergström, Ansvarig inköpare, Sortera

Lasse Olsson Photo-6584.jpg

TRADITIONELL KONTORSSTOL MED OPTIMAL ERGONOMI

Kontorsstolen 9000 är lika funktionell som flexibel. Den kan varieras med tre olika sitsar och fyra olika ryggar, vilket gör att alla, oavsett längd, hittar rätt arbetsställning.

Lasse Olsson Photo-6593_high.jpg

PLATS FÖR ÅTERHÄMTNING eller ENSKILt arbete

Apollo är en robust, modern variant av en klassisk fåtölj. Den höga ryggen ger extra bekvämlighet för den som behöver en stunds återhämtning eller enskildhet i arbetet.

Lasse Olsson Photo-6605.jpg

FUNKTIONELL FÖRVARINGSLÖSNING och kreativ mötesplats

Förvaringsön ur serien Space ger stort utrymme med sina sammankopplade skåp. Toppskivan i glas går att skriva på och blir därför en perfekt samlingspunkt för kreativa möten.

en inredningslösning där personalen mår bättre

I dagens samhälle kan arbetslivet vara både stressigt och påfrestande. Personalens välmående är därför en självklar prioritet för Sortera. De nya lokalerna måste fungera för olika sorters arbetsuppgifter, men även passa för julfirande och övriga gemensamma sysselsättningar.

En ljuddämpande avskärmning skapar arbetsro

För att få plats med de nya medarbetarna dominerar det öppna kontorslandskapet. Här har ytor skärmats av med dekorativa ljudabsorbenter, vilket skapar en känsla av rum i rummet och framförallt: arbetsro. Kontoret har en sko-fri miljö och de sköna, ljuddämpande mattorna hjälper till att skapa en god akustik.

En blandning av fasta och flexibla platser

Delar av personalen har fasta platser, eftersom arbetsuppgifterna kräver det. Andra är så kallade touch-down-platser, där man kan slå sig ner en kortare stund och även variera arbetsställning efter behov. Kombinationen av ett aktivitetsbaserat och ”klassiskt” kontor gör att det alltid finns en plats för alla, även besökare som behöver sätta sig och arbeta en stund.

Mer personal kräver genomtänkta förvarningsutrymmen

Att utöka sin personal ställer också större krav på förvaring. På Sortera har man valt ett rymligt förvaringsskåp som inte tar upp särskilt mycket plats, och samtidigt har en avskärmande funktion. Dessutom fungerar den som en stilren samlingspunkt för möten och kreativa samtal.

På Sortera går hållbarheten och återanvändning som en röd tråd genom företaget, vilket också genomsyrar i inredningen. Under flytten var det självklart att spara möbler som fortfarande var i bra skick, och integrera dem i den nya miljön.

Rum i olika tema – inspirerade av utomhusmiljön

Det öppna kontoret har även multifunktionella rum i olika storlekar, vilka ger möjlighet till en stunds återhämtning eller ett telefonsamtal i enskildhet. Rummen har olika teman som fångas upp i valet av tapet, matta, färg och möbler. De är inspirerats av utomhusmiljön, vilket är ett innovativt sätt att lyfta in exempelvis naturupplevelser i ett rum utan fönster.

Alla kan hitta sitt favoritrum, beroende på sysselsättning

I vilorummet går färgerna i en genomgående, jordnära skala vilket harmoniserar med heltäckande tapeter på rymden. Ett annat tema visar den kontrasterande staden, där tapeten på New Yorks stadshorisont skapar en mer aktiv känsla. Den unika variationen av miljöer gör att alla anställda kan hitta sitt favoritrum, beroende på vilket behov man har för stunden.

Sorteras mål med flytten var att acklimatisera sig till en betydligt större yta, men samtidigt bevara en hemtrevlig känsla. Och framförallt: en välmående personal. Då de gemensamma ytorna utökades satsade man på avskärmning, ljuddämpning och avskilda rum för att bibehålla arbetsron. Resultatet blev en offentlig miljö som kan tillgodose individuella behov och även klara av de utmaningar som en större verksamhet ställs inför.

SUMMERING

  • Inredningen är anpassad efter personalens välmående
  • Unika rum i olika tema passar både ostört arbete och återhämtning
  • Kombinationen fasta och flexibla arbetsplatser gör att alla hittar sin plats

Tyckte du att detta case var intressant? Är du nyfiken på vad man skulle kunna göra med din miljö?

Kontakta oss