Sociala platser

Att få umgås med kollegorna utan krav på att prestera, föder ofta de bästa idéerna. Genom att utforma kontoret med många typer av sociala platser tar du vara på möjligheterna.

FOKUSORD

Kommunikation
Kreativitet
Flexibilitet
Samarbete
WiFi
Bra ljus- och ljudmiljö
Ergonomi

LOUNGE

Loungen är kontorens givna samlingspunkt – inte helt olik en hotellobby. Det är här som du har möjlighet att träffa dina kollegor och prata jobb eller socialisera under avslappnade former. Loungen är en perfekt plats när du behöver sätta dig och kolla mejlen eller vill ta en kopp kaffe och rensa tankarna en stund. Med rätt inredning blir loungen också en bra plats för presentationer och event.

LANDNINGSPLATS

Här kan du stanna en kort stund för att läsa igenom ett dokument eller kolla mejlen. Den här platsen är också perfekt att använda som en tillfällig arbetsplats mellan möten. Här kan också finnas utrymme för korta samtal i mindre grupper. Det är okej med lågmälda konversationer eller telefonsamtal utan att någon känner sig störd.

MATSAL & CAFÉ

Lunch- eller middagspausen är en välkommen möjlighet att umgås med kollegor och kunder på ett mer avslappnat sätt. Men den ger också möjlighet till en stunds lugn och ro. Matsalen bör vara inredd så att den möter båda behoven. Den ska kunna användas för snabba individuella arbetsuppgifter och för större möten och presentationer, och kan med fördel planeras i anslutning till loungen.

FIKAHÖRNA

Det här är kontorets populäraste och mest avslappnade mötesplats. Vid kaffemaskinen möter du dina kollegor flera gånger om dagen och det är ofta här som samtalet börjar. En fikahörna med enkel möblering, till exempel ståbord och höga pallar, ger utrymme för snabba avstämningar eller fördjupad konversation.  

BAR

Här kan du ta en snabb espresso, träffa kollegorna för en After Work eller bjuda in kunderna. En uppskattad mötesplats som kan användas på många olika sätt.