Kundprojekt: MERCER - ETT KONTOR FÖR ALLA

Casefakta

Projekt:
Mercer Germany GmbH

Lokal:
Platz der Einheit 1, Frankfurt / M.

Arkitekt:
Robus GmbH, Köln

Inredningsarkitekt:
conceptsued ° gmbh, Monachium

Byggtid:
Oktober 2016 till april 2017

Golvyta:
3,400m²

Välkommen till Mercer – ett öppet kontor högt upp i skyn

Med en hänförande utsikt över Frankfurts silhuett, har den internationella konsultfirman Mercer valt att flytta bort från de individuella kontoren till ett öppet kontorslandskap. Mercer har bokstavligen rivit ned väggarna för att upptäcka nya sätt att dela kunskap och öka innovation. Samtliga medarbetare, från verkställande direktör till konsulter, arbetar i en gemensam arbetsmiljö. Kinnarps har fokuserat på att hitta lösningar som kan öka samarbetet och kreativiteten.

ETT RUM FÖR AVKOPPLING

Deli står för den perfekta balansen mellan stol och soffa. Den stoppade stommen fungerar som ett organiskt bälte som stödjer ryggen, medan armstöden ger en mer avkopplad sittställning.

STÅ ELLER SITTA

Arbetsmiljön erbjuder funktionella och ergonomiska sitt-/ståbord kombinerat med smarta förvaringslösningar. Serie[P] arbetsbord kan justeras på höjden, så att medarbetarna kan dra nytta av varierande arbetspositioner.

UTRYMME ATT TÄNKA

Den iögonfallande grafiska formen hos Jefferson gör att fåtöljens vinklar vänds upp och ned för att skapa en bred sittyta med bekväma stödjande armstöd.

”Vi tror att innovation resulterar från samarbete med andra, inte från att sitta ensam i ett rum”.

Andrea Nau, chef för MMC Facility Management, Tyskland.

NEW YORK ÄR DYNAMISK

Ett nytt kontor gav Mercer möjligheten att implementera en ny vision och att skapa en arbetsyta för framtiden. Utgångspunkten för detta nya synsätt var vetskapen om att medarbetarna utgör en resurs för innovation. Designen var inspirerad av new york-trenden där flexibla strukturer ger fler möjligheter till kreativt samarbete. En viktig faktor för det nya kontoret var att teamen som tidigare hade arbetat tillsammans skulle få fortsatt möjlighet att göra det.

Fastän deras nya arbetsplats har en öppen planlösning, ville Mercer inte följa den trend som går mot att dela arbetsbord. Kinnarps assisterade inredningsarkitekterna Conceptsued° genom att förse varje medarbetare med en ergonomiskt designad personlig arbetsplats. Mötesrum finns även tillgängliga för mer formella möten och en generös personallounge som ger utrymme för vila och avkoppling. Där finns också ett ”aktivitetsrum”, nitton ”kreativa rum” och fem ”tysta rum” för telefonsamtal eller behov av högt fokus. Alla dessa arbetsmiljöer har möblerats med helhetslösningar för framgång och välmående.

ombyte

Funktionaliteten hos Fields ger dig flexibiliteten av skapa anpassade lösningar. Genom att kombinera färger och tyger i Kinnarps Colour Studio ger Fields enheter liv och unika uttryck åt varje arbetsplats.

ERGONOMISK DESIGN ÖKAR MOTIVATIONEN

En ergonomiskt designad arbetsplats är inte enbart bra för medarbetarens välbefinnande, den ökar också motivationen. Färgen är en ofta förbisedd faktor i ergonomisk design. Inredarna Conceptsued °  bestämde sig för att använda varma färger och accentfärger redan på ett tidigt stadium i projektet. Kinnarps Colour Studio gjorde det lätt att välja bland hundratals hållbara tyger och färgkombinationer, produkterna kan personaliseras med några enkla klick.

Ljus och ljud är två andra viktiga ergonomiska egenskaper som ska beaktas. På Mercers nya kontor har skärmar använts mellan arbetsstationer för att skapa utrymmen inom ett utrymme, för avskildhet och förbättrad fokus. Golven och taket behandlades också akustiskt i syfte att minska ljudreflektioner och LED-belysningen kan justeras i sektioner. Temperaturen för varje sektion kan även finjusteras med två eller tre grader uppåt eller nedåt. Alla dessa faktorer kombineras för att ge medarbetarna bästa möjliga arbetsmiljö. 

DESIGN FÖR DINA FRAMTIDA BEHOV

Framgångsrik design möter användarens långsiktiga behov. När Mercers nya kontorsutrymmen designades ville firman framtidssäkra sin investering. Genom att investera i hållbara och ergonomiska designer har de säkerställt att kommande generationer av medarbetare har de redskap de behöver för att lyckas. Genom att konsultera medarbetarna och lyssna på deras behov, kunde vi använda vår kunskap och expertis för att vägleda Mercer i deras beslutsfattningsprocess samt säkerställa att varje arbetsplatslösning möter deras framtida behov.

SuMMERING

  • Funktionell design fungerar för dig
  • Ergonomin formar hur vi samarbetar
  • Välbefinnande påverkar motivationen
  • Designa en arbetsplats för dina framtida behov

TYCKTE DU OM VAD DU SÅG? NYFIKEN PÅ VAD SOM KAN GÖRAS FÖR DIN ARBETSPLATS?

Kontakta oss

Produkter i detta case

Couture

Couture

Flex

Flex

Deli

Deli

Neo lite

Neo lite

Jeffersson

Jeffersson

Fields

Fields

297 Färger och material | 23 Varianter

Omni

Omni

Plint

Plint