Kundprojekt: Movägen omvårdnadsboende

Fakta

Kund:
Karlskrona kommun

Plats:
Sverige

Storlek:
5600 kvadratmeter

Färdigställt:
2021

Antal boende:
48

Antal anställda:
54

Arkitekt:
Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter AB

Ett boende att komma hem till

För det nybyggda omvårdnadsboendet Movägen låg fokuset på att skapa ett modernt framtidsboende med känslan av ett hem. Tillsammans med enhetschef och ett team med olika professioner inom äldreförvaltningen tog Kinnarps fram inredning för att skapa en hemtrevlig och mjuk känsla, utan att kompromissa vad gäller komfort eller funktion. Hela miljön har utformats för att underlätta hyresgästernas självständighet och trygghet. Resultatet är ett harmoniskt boende med hög flexibilitet som kan anpassas efter individerna, och en tidlös design som håller över tid i både uttryck och kvalitet.

Hemtrevligt med hög komfort

Den hemtrevliga miljön vid kaminen förstärks med hjälp av fåtöljen Dahlia från NC Nordic Care som både är inbjudande och anpassad för att lätt kunna komma i och resa sig ur. Fåtöljen har smarta funktioner som avtagbar klädsel och smutsglipa mellan sits och rygg som underlättar att hålla möbeln ren.

Inkluderande matplats

Det höj- och sänkbara bordet Nivå från NC Nordic Care är lätt att reglera genom vev, och gör det enkelt för alla boende att delta vid matplatsen.

Stol med support

Björn från NC Nordic Care är en stabil karmstol i en uttrycksfull design. Stolen är upphängningsbar och trots sin stabilitet lätt att flytta och hänga upp.

Vår utmaning var att hitta rätt inredning för att skapa ett så modernt och hemtrevligt omvårdnadsboende som möjligt för både hyresgästerna, personal och anhöriga. Samarbetet med Kinnarps har fungerat väldigt bra och vi fick hjälp att välja rätt möbler och färgsättning. Vi är jättenöjda!

Paola Dahlström, enhetschef Movägen omvårdnadsboende

Funktionsfåtöljer ger frihet

För att främja hyresgästernas självständighet har varje enhet funktionsfåtöljer med reglerbar nackkudde, fällbara gavlar och reglerbar sits. Förutom en bekväm sittplats ger stolen hyresgästen möjlighet att enkelt förflyttas mellan olika ytor.

Färger som skapar igenkänning

De två våningarna på Movägen har fått var sitt färgteama. Samma, harmoniska färg på enheterna skapar igenkänning för hyresgästerna som lättare känner sig hemma i miljön och bidrar även till en flexibel möblering på de olika enheterna som kan låna möbler av varandra. 

Utrymme att umgås

En samling med många, eller en stund på tu man hand. På Movägen finns flera olika ytor och möblemang som bjuder inte till både större samlingar och mer avskilda möten.

Jag är jättestolt över Movägen som är ett riktigt framtidsboende med moderna möbler med lång hållbarhet. Jag har fått positiv feedback på inredningen av både hyresgäster, personal och anhöriga.

Paola Dahlström, enhetschef Movägen omvårdnadsboende

På Movägens omvårdnadsboende har man skapat ett modernt framtidsboende med en hemtrevlig och inbjudande miljö. De stabila och funktionella möblerna ger hyresgästerna stor självständighet och den flexibla möbleringen öppnar upp för sociala stunder. Kort sagt - ett boende att komma hem till.

 

  • Harmoniska och enhetliga färger
    Trygg miljö med hemkänsla
    Funktionella möbler med hög komfort
    Anpassningsbar och inkluderande miljö
    Funktionsmöbler för ökad självständighet