Kundprojekt: Musikhögskolan – The Look of Sound

CASEFAKTA

Ort:
Stockholm

Arkitekt:
Sweco

Säljare Kinnarps:
Johanna Österbladh

Färdigställt:
Våren  2016

Välkommen till Kungliga Musikhögskolan i Stockholm

HARMONISK MILJÖ

Kungliga Musikhögskolan i Stockholm var i behov av nya lokaler – en byggnad som kunde inspirera och samtidigt fungera både som en plats för utbildningar inom musik och en arena för konserter. Sweco anlitades för att designa denna nya hemvist för Sveriges främsta musikhögskola, och när det kom till inredningen av den unika byggnaden valde de att ta hjälp av Kinnarps. Vårt fokus var att leverera ergonomiska lösningar som underlättar samarbete och skapar en känsla av lätthet och harmoni som genljuder i hela byggnaden.

ELEGANT OCH ENKEL ATT FLYTTA

Plockepinn är en modern träpall. Den är enkel att flytta runt, och trä är tystare än metall eller plast. Den orangefärgade pallen ger även en återklang av tegelfasaden.

FORMER SOM VÄCKER NYFIKENHET

Monolite är en modulsoffa som skapar inspirerande former. Den modulära utformningen och den slitstarka klädseln gör den idealisk för stora utrymmen med mycket aktivitet. Mellanrummet mellan rygg- och sittsektionen gör att smuts och smulor automatiskt faller ned på golvet.

INNOVATIV OCH FUNKTIONELL DESIGN

Rialto är en riktigt smart barstol. Trä som tillverkningsmaterial gör den tyst och enkel att flytta runt, och ryggdelens förlängda och kännetecknande ”tumme” utgör en praktisk hängare för väskor och jackor.

”Designbriefen var enkel; man ska kunna spela musik överallt.”

Berit Petterson, inredare

FUNKTIONELL DESIGN

I samma ögonblick som man stiger in i Kungliga Musikhögskolan får man känslan av att vara på en plats där allt är utformat för ett visst syfte. En modern, luftig och vacker byggnad som interagerar med alla människor. Med anor från 1771 var det viktigt att den nya byggnadens design återspeglade det rika kulturarvet såväl som högskolans framtid som modern utbildningsinstitution.

Byggnaden är en arbetsplats för både lärare och studenter, så möblerna behöver vara funktionella, enkla att flytta runt och ha förmåga att väcka inspiration. Det är vanligt med repetitioner och spontana uppträdanden runt om i byggnaden, och vi insåg att god ergonomi och bra design var nödvändiga förutsättningar för samarbete, lärande och mobilitet.

Snygg i alla vinklar

Soffan Monolite placerad i entrén utgör en samlingspunkt och är ett spännande blickfång både från nedre plan och gångbroarna ovanför.

LÖSNINGAR FÖR VÄLBEFINNANDE

Vår passion för ergonomi är en naturlig följd av vår kunskap om människor och produktivitet. Kungliga Musikhögskolan är en livfull och dynamisk arbetsplats där studenter och lärare umgås, diskuterar, jobbar och samarbetar. Tillsammans med Sweco lade vi fokus på helhetslösningar med hänsyn till de fysiska, kognitiva, sociala, organisatoriska och miljömässiga faktorerna innan vi kunde avgöra vilka lösningar som bäst skulle främja välbefinnande hos användarna.

I miljöer för utbildning och lärande finns det enorma fördelar med att satsa på god ergonomi, eftersom sättet vi sitter eller står på under arbetsdagen påverkar vårt välbefinnande och vår produktivitet. Vi skapade goda förutsättningar för lärande genom att inreda tysta och flexibla arbetsutrymmen som stimulerar till samtal och samarbete.

Aktivitetsbord (90 cm höga) är perfekta för snabba möten – stående eller sittande – och korta samarbetsmoment.

VI HJÄLPER DIG

Kungliga Musikhögskolan kunde dra stor nytta av Kinnarps breda produktutbud, och i det här projektet ingick lösningar från några av våra sex varumärken. Möbleringen smälter ihop med arkitekturen på ett subtilt sätt och skapar en känsla av harmoni. Genom hela byggnaden löper en atmosfär av samarbete, och ljudet från de olika arbetsplatserna är minimalt. Tack vare vår kunskap, erfarenhet och vårt produktutbud kunde vi hjälpa Kungliga Musikhögskolan att hitta sina egna unika lösningar för att uppnå goda resultat och välbefinnande.

Scandinavia är en mjuk och bekväm soffa utformad för mer långvarigt sittande. Den lätta kurvformen stimulerar till naturliga samtal.

SAMMANFATTNING

  • Innovativa lösningar som inspirerar till kreativitet
  • Funktionell möblering med många användningsområden
  • Ergonomisk design för goda resultat och välbefinnande
  • Slitstarka produkter med ett bestående intryck
  • Hållbara material för en framtidssäkrad investering

Tyckte du att detta case var intressant? Är du nyfiken på vad man skulle kunna göra med din miljö?

Kontakta oss

Produkter från det här caset

Plockepinn

Plockepinn

Monolite

Monolite

Rialto stol

Rialto stol

Scandinavia

Scandinavia

263 Färger och material | 4 Varianter

Sture

Sture