Kundprojekt: Substitutionsmottagning Högsbo - En välkomnande miljö

CASEFAKTA

Kund:
Substitutionsmottagning Högbo

Säljare Kinnarps:
Beatrice Ekberg

Yta:
840 kvm

Arbetsstationer:
Kontorsplatser för 22 personer, tre väntrum och mottagningsrum för 100 besökare per dag.

Färdigställt:
Våren 2018

Varma färger och lätthanterade ytor för en trivsam mötesplats.

Substitionsmottagning Högsbo riktar sig till personer med opiat- och opioidberoende som är i behov av substitutionsbehandling. När verksamheten flyttade till nya lokaler anlitade de Kinnarps för att ta fram en välkomnande och inkluderande miljö som samtidigt lever upp till de höga krav på säkerhet och hygien som vården kräver.

Rialto.jpg

TRÄRENA OCH LJUDDÄMPANDE MÖBLER

Karmstolen Rialto från NC i massiv björk har valts ut med tanke på mottagningens krav på lätthanterade ytor. Stolen är upphängningsbar vilket förenklar vid städning, och har en ljuddämpande effekt.

Modulo.jpg

LEKFULL HYLLDESIGN MED STOR FLEXIBILITET

Hyllan Modulo från Materia har en lekfull design och kan kombineras på flera sätt för att skapa en personlig och lekfull struktur. Här rymmer den leksaker och böcker för de yngsta besökarna.

Monolite.jpg

NÄTT SOFFA FÖR ERGONOMISK HÅLLNING

Monolite är en nätt soffa från Materia med en högre sitthöjd vilket ger ett mer upprätt sittande. Soffan kräver inga stora ytor vilket gör att den passar utmärkt även i mindre lokaler.

”Kinnarps har hjälpt oss att ta fram en miljö som uppmärksammar alla patienter som kommer till oss genom en välkomnande och trivsam miljö”

Linda Schulz, enhetschef Substitionsmottagningen

MIX AV DESIGN OCH FUNKTION

Tygbonader på vägg och hängandes i rummet dämpar ljud och ger ett varmt och dynamiskt rum samtidigt som det skärmar av men tillåter ljusgenomsläpp. Färgerna har plockats upp i soffor och stolsdynor som är av konstläder för en enklare hantering.

PERSONALRUM MED PLATS FÖR AVKOPPLING

Personalrummet är en viktig plats för avkoppling och paus. Soffor med hög rygg skärmar av, och taklampan och gardiner fungerar som ljudabsorbenter för personalens välbefinnande. Fondväggen tar in känslan av utomhusmiljö för att väga upp avsaknaden av fönster, och lugnande naturfärger som grå och ljung förstärker den harmoniska känslan i rummet. 

TÅLIGA OCH TRÄRENA MÖBLER

Tunga möbler i massivt trä uppfyller vårdmiljöns säkerhets- och hygienkrav utan att ge avkall på design. En neutral färgskala ger rummet ett lugn och skapar plats för ett första möte mellan personal och patient. 

På Substitutionsmottagning Högsbo har man ett högt tempo med flera patientbesök under dagen, både bokade och spontana. Utmaningen i detta projekt var att skapa en trivsam och inbjudande miljö utan att göra avkall på funktionalitet och säkerhetskrav, samtidigt som man ville skapa en avslappnande och harmonisk yta för personalen med tid för återhämtning.

Smarta designval och varma färger skapar en välkomnande känsla både för stora och små besökare i samtliga mottagnings- och väntrum. Ett avskilt rum med annorlunda möbel- och färgval från övriga verksamheten särskiljer arbete och vila för medarbetarna.

SUMMERING

  • Inredning med design och funktion anpassat för verksamheten
  • Lugnande färger och medveten inredning för personalens avkoppling
  • Slitstarka möbler med hållbara och ljuddämpande material

PRODUKTER FRÅN DET HÄR CASET

Rialto stol

Rialto stol

Pax

Pax

Monolite High

Monolite High

Monolite

Monolite

Matsumoto

Matsumoto