Kundprojekt: Thoren Business School

FAKTA

Kund:
Thoren Business School och Yrkeshögskola, Solna

Yta:
2600 kvm

Antal elever:
Plats för 440 elever

Färdigställt:
Sommaren 2019

Varierande miljö för att stötta inlärning och samarbete

Hur kan skolmiljön påverka inlärning och underlätta samarbetet mellan studenterna? Den utmaningen tog sig Kinnarps an när de skulle inreda nyöppnade Thorens Business School i Solna. Resultatet är en modern, kontorsliknande skola med öppna lärmiljöer där elever trivs och kan välja olika typer av projektplatser beroende på vad de arbetar med för uppdrag. Skolan har fått mycket uppmärksamhet och tagit emot besök av internationella arkitekter för sitt nytänkande koncept.

”Kinnarps tog sig tid och lyssnade på oss – de har varit fantastiska! Vi har fått en skola där inredningen främjar både läromiljön och elevernas närvaro. Inredningen är snygg, tålig och får eleverna att känna sig mer vuxna och uppmanar till att ta ansvar i en kontorsliknande miljö med varierade studieytor”

Rektor Inan Sentürk

Kontorskänsla förbereder för yrkeslivet

Tillsammans med kunden arbetade Kinnarps med moodboards för att skapa en kontorskänsla i lokalerna snarare än en klassisk skolmiljö. Målet var att förbereda eleverna inför yrkeslivet och inspirera dem till att ta ansvar, engagera sig och arbeta i grupper på de olika samarbetsytorna. Den moderna arbetsmiljön med noga utvalda möbler skapar ett ansvarstagande klimat och ger elverna en känsla av att vara på väg in i vuxenvärlden.

STUDIEYTA FÖR KREATIVA SAMARBETEN

Studieytan erbjuder eleverna olika platser för självstudier. "Husramarna” ger soffgrupperna en ombonad och avskild känsla, och den slitstarka soffan Wilson ger plats för samtal och diskussioner i grupp.

Boullee_0JA6514-1.jpg

AKTIVT SITTANDE OCH VALFRIHET GER BÄTTRE INLÄRNING

Sittytorna i klassrummen är varierade för att skapa valfrihet hos eleverna. Balansbollen Boullée har samma ergonomi som en pilatesboll och uppmuntrar till rörelse.

_0JA6505-1.jpg

FORM SOM GER VARIATON

Borden Trixagon har en spännande hexagonform och fungerar som pusselbitar. Borden kan enkelt möbleras om för att anpassas efter projektgruppens storlek.

Ergonomi på flera plan

Elever och pedagoger spenderar mycket tid i lokalerna och Kinnarps har arbetat med ergonomi både vad gäller möbelval, akustik och belysning. En viktig del i projektet var att skapa varierade arbetsplatser i både vad gäller höjd och typ av möbler. Detta för att uppmuntra till varierade arbetspositioner under dagen, vilket leder till bättre hälsa. Stora fönster ger ett härligt ljusinsläpp av dagljus vilket påverkar koncentration positivt. Klädda möbler och textilier bidrar till en god ljudmiljö.

Fokusplatser ger studiero

Fokusplatser med fåtöljer och soffor som har hög rygg skapar rum i rummet, platser där man fokuserat kan jobba i grupp eller ägna sig åt självstudier. De fungerar också som ljuddämpning och ger en trygg, ombonad känsla.

Det akustiska belysningsträdet fungerar både som en vacker ljudabsorbent och belysningspunkt i en lokal där många personer är i omlopp under dagen. Lövverket är tillverkat av ljudabsorberande ullfilt och skapar en behaglig samtalsmiljö trots stora, öppna ytor med högt i tak.

Öppna ytor med valfrihet

Sammanfattningsvis, Thorens Business School i Solna ville skapa en modern, kontorsliknande studiemiljö där elever får ta ansvar och förberedas för yrkeslivet på ett tryggt sätt.

Resultatet är en skola med öppna ytor och stor valfrihet för eleverna att själva välja. Eleverna uppmuntras till grupparbeten och kan enkelt samarbeta utan att störa varandra tack vare den smarta inredningen med fokusgrupper och projektplatser.

Summering

  • Flexibla arbetsplatser för självstudier och grupparbeten
  • Modern, kontorsliknande skolmiljö
  • Varierade sittytor för bra ergonomi
  • Slitstarka tyger
  • Fokusgrupper för studiero

PRODUKTER FRÅN DET HÄR CASET

Cap

Cap

Vagabond

Vagabond

Sputnik

Sputnik

Leia

Leia

350 Färger och material | 15 Varianter

Frisbee

Frisbee

329 Färger och material | 6 Varianter

Sture

Sture

Fields

Fields

299 Färger och material | 23 Varianter

Boullée

Boullée

Monolite bord

Monolite bord

Motus

Motus

Neo barpall

Neo barpall

Polett

Polett

267 Färger och material | 4 Varianter

Space

Space

Space Skåp med jalusi

52 Färger och material | 65 Varianter