Kundprojekt: UPPENBARELSEKYRKAN I HÄGERSTEN - BEVARA DET GAMLA I DET NYA

CASEFAKTA

Kund:
Hägerstens församling

Arkitekt:
Johannes Olivegren (i slutet av 50-talet)

Area:
4100 m2

Arbetsstationer:
Arbetsplatser för cirka 45 anställda.

Färdigställt:
Mars 2018

MODERNa lokaler som PASSAR kyrkans arkitektur

Målet: en arbetsplats som genomsyrar församlingens framåtanda

Uppenbarelsekyrkan består av unika, gula tegelväggar och pryds med över 240 kvadratmeter glaskonst. När församlingen skulle göra om sina kontorsmiljöer, konferenslokaler och även delar av barnverksamheten valde de att samarbeta med Kinnarps. Målet var ett modernt kontor som genomsyrar församlingens framåtanda, men samtidigt bevarar kyrkans unika arkitektur. Idag harmoniserar de vackra, gamla formerna i lokalerna med färgstarka, ergonomiska arbetsplatser.

”Det finns en tsunami av möbler där ute och Kinnarps hittade det koncept som var rätt för just oss. Resultatet hade inte kunnat bli bättre.”

Brian Wendelman, fastighetsskötare, Uppenbarelsekyrkan

_0JA2148-high.jpg

STOL MED OÄNDLIGA MÖJLIGHETER

Den tidlösa Flexstolen har hög eller låg rygg och kan även kombineras med olika ben. I Uppenbarelsekyrkan finns den på flera ställen och knyter ihop rummen på ett elegant sätt.

_0JA2055.jpg

SAMMANHÄNGANDE SITTPLATSER MED VARIATION 

Dropp är en serie fåtöljer, puffar och soffor som fungerar både till läshörnan eller konferensrummet. Genom att välja olika möbler ur serien skapas både variation och enhetlighet.

_0JA2096-high.jpg

Lekfull soffa som formas efter rummet

Soffan Nonstop kan byggas ihop på otaliga vis. För att passa i Uppenbarlesekyrkans källarrum och korridorer monterade vi ihop soffdelar som följer de välvda väggarna. Tack vare det nyttjar vi hela rumsytan.

EN GENOMTÄNKT HELHET AV GAMMALT OCH NYTT

Uppenbarelsekyrkan i Hägersten är en K-märkt byggnad där speciella inredningslösningar redan existerar i lokalerna. Då hållbarhet är en viktig faktor för församlingen ville man under renoveringen lyfta fram och restaurera den inredning som kommer från kyrkans originalutförande.

Viktigt att bevara kyrkans unika arkitektur

Det var av största vikt att få en genomtänkt helhet i byggnaden. De nya möblerna skulle ”tala samma språk” som resten av huset. Kyrkans unika arkitektur måste bevaras, även i den mer moderna tappningen. Flera av de gamla möblerna i samlingssalar och korridorer har också återanvänts. Här satsar man på långsiktighet och hållbarhet.

Med fokus på ljuset

Väggarna domineras av gult tegel och trärena material som kompletteras av svart metall. Där kan krokar, garderober och klädhängare enkelt monteras. I taken sitter även specialutformade armaturer som ger Uppenbarelsekyrkan sitt speciella ljus och utseende. Att hitta rätt ljussättning var en mycket viktig del i processen.

TAR UT SVÄNGARNA MED FÄRGSTARKA DETALJER 

Uppenbarelsekyrkan har fokuserat på möbelfamiljer med flera olika typer av möbler som går i samma stil. Flexstolen, med sin varierade utformning, passar utmärkt i kyrkans klassiska miljö. Tillsammans med Dropp-seriens soffor och fåtöljer, skapar de en harmonisk blandning som passar de allmänna ytorna. Trots att möblerna är i olika färger och stil, utstrålar de ändå en behaglig enhetligt.

Färgstarka detaljer som lyfter rummen

Församlingen har valt att ta ut svängarna genom att satsa på färgstarka detaljer, såsom gult på sits och kuddar i kontorets soffa. Väntrummet för barnverksamheten har istället en grön soffa med lila accentfärger. Valet av färger står i en stark konstrast till de ljusgula tegelväggarna vilket får de nya möblerna att sticka ut på ett intressant sätt.

Inredningen genomsyras av ett ergonomiskt tänk

Då Uppenbarelsekyrkan prioriterar ergonomi har man också valt kontorsstolar som är lätta att justera och har olika höjd på ryggen. Även borden är höj- och sänkbara för en varierad arbetsställning. Arbetsplatserna skiljs åt med en stilren förvaring som inte tar så mycket plats, men ändå rymmer mycket.

För Uppenbarelsekyrkan var det av yttersta vikt att de nya möblerna skulle tala till den unika arkitektur som kyrkan redan har. Dessutom önskade man en hög kvalitet och hållbarhet över tid. Till skillnad från före renoveringen finns det nu ett harmoniskt samspel mellan möbler och byggnad, ett efterlängtat helhetstänk. Genom att använda sig av en och samma möbelkatalog, som Kinnarps plockat fram, blev det också betydligt enklare att hitta en enhetlighet i inredningen.  

SUMMERING

  •  Kyrkans arkitektur har bevarats och även lyfts fram
  • Färgstarka inredningsdetaljer skapar en fräsch känsla i lokalerna
  • Stort fokus har lagts på ergonomi och hållbarhet

Tyckte du att detta case var intressant? Är du nyfiken på vad man skulle kunna göra med din miljö?

Kontakta oss

PRODUKTER FRÅN DET HÄR CASET

Flex High

Flex High

Flex

Flex

DiscXL

DiscXL

Dropp

Dropp

Nonstop

Nonstop

Plus

Plus

324 Färger och material | 12 Varianter

Space

Space

Space Skåp med jalusi

52 Färger och material | 65 Varianter