Kundprojekt: Volvo Trucks Polen

Casefakta

Kund:
Volvo Trucks Polska

Arkitekt:
Izabela Sylwia Nowak

Område för förändring:
Entrén gjordes om i grunden och platser skapades för formella möten i rum och informella möten i landskapet. Utrymmen för social samvaro utökades ordentligt. Arbetsstationer med höj- och sänkbara skrivbord infördes.

Antal medarbetare:
200

INSPIRerande mångfald

Volvo Trucks Polska har framgångsrikt förnyat sitt huvudkontor med nya lösningar, möbler och utrustning - allt i samarbete med Kinnarps. Medarbetarna välkomnade den nya lösningen och projektet prisades av huvudkontoret. Fler av Volvo Trucks landorganisationer kommer att följa det polska exemplet.

Tankar på en ny arbetsplatslösning aktualiserades när det beslutades att Volvo Trucks Polska skulle flytta till Młochów, nära Warszawa. Verksamheten omfattar både kontor och serviceanläggningar för Volvo- och Renault-lastbilar och har för närvarande nästan 200 anställda.

Första stegen mot pånyttfödelse

Direkt efter flytten renoverades entrén och fick ny utrustning för att möta önskemål kring tydlig orientering för gäster, möjlighet att ställa fram marknadsföringsmaterial och ytor för kundkontakt - allt från att ta emot VDs besökande till lastbilschaufförerna, där för att serva sina bilar. Återstående ytor utrustades med tidigare inredning. Nästa våg av positiv förändring introducerads av den nya polska VDn, Małgorzata Kulis.

"Beslutet fattades att kontoret skulle spegla att vi är både marknadsledare och ett mycket innovativt bolag", förklarar Monika Ślęzak, General Services Manager vid Volvo Trucks Polska. Vi skulle hitta lösningar från de senaste trenderna inom inredningsdesign, utrustning och ergonomi. Bekvämt, vänligt och modernt var de tre ledorden.

Fler mötesplatser

"Förändringarna gjordes stegvis. Vi gjorde ett våningsplan i taget", berättar Izabela Sylwia Nowak, arkitekten som designade den nya inredningslösningen. Här gjordes plats för möten, formella såsom informella. Även zonen för social samvaro utökades ordentligt, t ex med öppna kök. 

Vårt tankesätt kring arbete och samarbete är i förändring. Traditionella arbetsplatser med skrivbord har kompletterats med en mängd andra former av mötesplatser. En del för en snabb avstämning över en kopp kaffe, andra för formella möten och presentationer, ytterligare andra för eget koncentrerat arbete eller ett ostört telefonsamtal. "De öppna och vänliga ytorna ger rätta förhållandena för dynamiskt och kreativt arbete och samarbete. Något som genererar både relationer och integration", förklarar Izabela Sylwia Nowak.

pålitlig leverantör

Leverantören av möbler, utrustning och akustiska lösningar, var Kinnarps Polska, som har arbetat länge tillsammans med Volvo. "Tack vare Kinnarps, är jag alltid uppdaterad med de senaste trenderna inom kontorsdesign och utrustning. Det här projektet har fört oss till och med närmare varandra", säger Monika Ślęzak.

Kinnarps har ett brett utbud av modeller, funktioner, former och mönster för slutprodukter. På så vis har vi haft möjlighet att välja utrustning som gjort att vi kunna skapa olika karaktär till olika ytor, förklarar Izabela Sylwia Nowak.

"Vårt samarbete med Volvo Trucks Polska tillät oss att visa potentialen i vårt erbjudande. Breda konfigureringsmöjligheter underlättar för arkitekten som implementerar projektet", adderar Monika Miksa, kundansvarig på Kinnarps Polska. 

"De öppna och vänliga ytorna ger rätta förhållandena för dynamiskt och kreativt arbete och samarbete. Något som genererar både relationer och integration"

Izabela Sylwia Nowak

Vi kan det bäst

Nyheten om det nya kontoret på Volvo Trucks Polska, spred sig till andra bolag i gruppen. Litauen, Slovenien och Schweiz står på tur. " Det polska kontoret blev innovatören och trendsättaren", konstaterar Monika Ślęzak nöjt.

uppskattande koncernledning

Den administrativa avdelningen, ledd av Monika Ślęzak, har mottagit ett företagspris för arbetet med omvandlingen av arbetsplatsen i Młochów och de polska verkstäderna. "Det är en viktig utmärkelse för mig. Den visar uppskattning för det jobb vi har gjort, och ett tydligt budskap kring att förändringar ger positiva resultat", säger Monika Ślęzak med eftertryck.

Tyckte du om vad du såg? Nyfiken på vad som kan göras för din arbetsplats?

Kontakta oss

…och glada medarbetare

Den nya inredningen har fått väldigt positivt mottagande av medarbetarna som gärna använder de bekväma fåtöljerna i den gröna hörnan. Mobila, akustiska skärmar kan lätt flyttas omkring i miljön. "De nya färgerna stimulerar, motiverar och får dig på gott humör", säger Izabela Sylwia Nowak.

Alla medarbetare har fått den välrenommerade kontorsstolen Plus[6]. Några arbetsplatser har utrustats med höj- och sänkbara skrivbord så att arbetsställningen kan varieras. "Bra för kropp, bekvämlighet och för kreativitet och effektivitet", säger Monika Miksa.

MAximal nöjdhet

"Jag tycker om att påminna mig om vilka stora förändringar vi har infört, och hur mycket kvaliteten på vår arbetsmiljö har förbättrats. I efterhand kan jag tryggt säga att alla de val vi gjorde kring färger, material och modeller föll väldigt väl ut", summerar Monika Ślęzak.

Den nya inredningen har fått väldigt positivt mottagande av medarbetarna som gärna använder de bekväma fåtöljerna i den gröna hörnan.

"De nya färgerna stimulerar, motiverar och får dig på gott humör."

Izabela Sylwia Nowak

Produkter som används av Volvo Trucks Polska

Plus

Plus

324 Färger och material | 12 Varianter

Nexus

Nexus

34 Färger och material | 5 Varianter

Embrace

Embrace

335 Färger och material | 24 Varianter

Deli

Deli