Hur går vi tillbaka till ett säkert kontor: Vägledning och råd för en säker arbetsmiljö

Det är många av oss som har arbetat hemma sedan en tid tillbaka. När restriktionerna lättar kommer troligtvis social distansering och extra säkerhetsåtgärder att finnas kvar en tid – särskilt på våra arbetsplatser. Vi ser fem viktiga områden som man behöver kolla lite extra på för att gå tillbaka till ett säkert kontor.

Involvera medarbetarna

Hur ska ni kommunicera ut förhållningsreglerna till era medarbetare? Finns det en fungerande process för feedback där de anställda kan lyfta sina tankar och farhågor?

Inrednings-förslag

Hur kan ni arbeta med er fysiska miljö för att naturligt hålla social distansering? Kan ni nyttja ytorna annorlunda för att få en fungerande arbetsmiljö där alla kan hålla avstånd?

Möbler

Har ni möbler som enkelt kan tvättas? Är era möbler flexibla nog att kunna anpassas efter en ny inredningslösning?

Hygien

Har ni rätt utrustning för att kunna städa och desinficera kontoret? Finns det möjlighet att minimera kontakt i den dagliga verksamheten?

Arbetskultur

Kan ni fortsätta använda videomöten för att undvika större fysiska möten? Hur kan ni nyttja hemarbete och flextid för att inte bli för många på kontoret samtidigt?

Ladda ner våra tips och råd

Kinnarps har tagit fram ”Tillbaka till ett säkert kontor: Vägledning och råd för en säker arbetsmiljö” - en tolkning av de riktlinjer som finns kring social distansering på arbetsplatsen och hur ni kan hantera det i er verksamhet. Den innefattar möbleringsförslag, råd om riktlinjer för ett kontor efter covid-19 samt tips om möbler som underlättar er nya vardag.

 

Klicka för att ladda ned

Ladda ner våra tips och råd