Material med röd tråd

En grupp starka individer som älskar att samarbeta och bli ett ännu starkare kollektiv. Så skulle Kinnarps materialsortiment kunna beskrivas. ”Det fungerar som en basgarderob där de olika plaggen alltid kan kombineras med varandra och varieras med spännande accenter”, säger Christina Wiklund, färg- och materialansvarig på Kinnarps.

I Kinnarps Colour Studio samlas alla de material som Kinnarps använder för att tillverka sina möbler – så som tyg, trä, plast och metall. Varje del utvecklas med minutiös omsorg, men lika mycket omsorg läggs på att helheten ska bli perfekt balanserad.

   ”Hela vårt sortiment har en röd tråd, så att alla material, färger och uttryck går att mixa och matcha på olika sätt. Eftersom vi har ett genomtänkt bassortiment som vi förnyar och utvecklar med accenter är möjligheten att skapa egna, kreativa lösningar obegränsad”, säger Christina Wiklund. 

Trender på Kinnarps sätt

Hennes arbete handlar mycket om att upptäcka nya trender och omsätta dem på ett sätt som passar Kinnarps. Det innebär i sin tur att hon jobbar tvärkulturellt både inom och utanför Kinnarps för att få så många infallsvinklar som möjligt.

    ”De nya tyger vi lanserar 2017 är framtagna i samarbete med arkitekter, inredare och representanter från Kinnarps åtta fokusmarknader och det har varit ett oerhört kreativt arbete”, säger Christina. 

Art déco går igen

En av de trender eller stilar som är aktuella nu är en samtida version av klassisk art déco från början av 1900-talet.

   Här finns geometriska mönster i kombination med både ljusa pasteller och mörkare färger. Mest känd är stilen kanske i designern och modeikonen Coco Chanels version.

”Art déco bygger mycket på att blanda olika mönster och färger och det har vi tagit fasta på i vårt sortiment. Det kan handla om att mixa fiskbensmönster med runda former och rosa eller gula accentfärger med svartvitt”, säger Christina. 

Natur och retro

Även grönt är en aktuell färg, liksom brunt som Christina kallar ”det nya svarta”. Detta ligger linje med samtidens renässans för det cirkulära i form av second hand, retro och återkoppling till tidigare klassiker.

   ”Vi fortsätter också att anspela på och inspireras av naturen, något som vi till exempel ser i att obehandlat trä och ulltyger kommer allt mer. Det är också tydligt att allt fler uppskattar kvalitet och hantverk. Produkter som bär spår av mänsklig handpåläggning är en lyx.”

   Innovativt framåtblickande handlar också om nya material som hampa, bambu, jute och cellulosa. Allt bygger på att Kinnarps bedriver systematisk omvärldsbevakning och samarbetar med externa aktörer för att fånga upp kommande trender.   

   ”Vi måste alltid tänka både spets och bredd, så att vi har spännande individuella material och samtidigt en helhet där färger, mönster och uttryck fungerar tillsammans. Resultatet är att vi i Kinnarps Colour Studio har hundratals hållbara, kreativa och attraktiva material som går att kombinera på personliga sätt.”

Kinnarps Colour Studio

Sortimentet i vår inspirerande Kinnarps Colour Studio har allt du kan önska dig vad gäller kreativa och attraktiva material (tyg, läder, laminat, faner, metall, akryl, plast och glas). Denna hållbara kollektion med ett brett utbud av färger och mönster kombinerar klassisk elegans med de senaste trenderna. Här finns allt du behöver för att hitta det utseende som passar din miljö.