BRA ERGONOMI GER BÄTTRE HÅLLBARHET

Genomtänkta ergonomiska lösningar får dig att må bra och hjälper dig att göra ett bättre jobb. I en tid där hjulen snurrar allt fortare behöver vi produkter som sätter människan i centrum och bidrar till hälsosamma och kreativa arbetsmiljöer med mycket energi. Ett enkelt sätt att jobba för ett mer hållbart samhälle.

Därför ska du investera i ergonomi

HÄLSOSAMMA ARBETSMILJÖER

Ergonomiska lösningar gör att du känner dig piggare och mer kreativ och bidrar till minskad ohälsa och färre sjukskrivningar.

ATTRAKTIVT VARUMÄRKE

En inspirerande och hälsosam arbetsplats stärker verksamhetens varumärke. Det blir lättare att behålla och locka nya talanger.

ÖKAD TRIVSEL

Ett exempel där god ergonomi är avgörande för framgång är det aktivitetsbaserade kontoret (Kinnarps Next Office – ABW). Om du känner dig hemma, enkelt kan anpassa arbetsplatsen och själv får välja när du vill vara social eller arbeta koncentrerat så ökar trivseln och produktiviteten.

5 enkla tips för hållbar ergonomi på jobbet

1. UPPMUNTRA RÖRELSE

Kroppen är gjord för rörelse, belastning och variation. En undersökning som gjorts av Texas A&M Health visar att produktiviteten kan öka med 46% om vi får möjlighet att växla mellan att stå och sitta. Elektriskt höj- och sänkbara skrivbord minskar risken för problem med hjärt- och kärlsjukdomar och är bra för rygg, axlar och nacke.

 

2. FRÅGA EFTER ERGONOMISKA PRODUKTER SOM ÄR LÄTTA ATT HANTERA

Produkterna, till exempel bord och kontorsstolar ska vara lätta att hantera och ställa in – annars är risken att de inte används och den positiva effekten uteblir. Det är extra viktigt i aktivitetsbaserade kontor utan fasta arbetsplatser.

3. VÄLJ EN ERGONOMISK KONTORSSTOL SOM FÖLJER KROPPEN

Alla människor har olika sittpositioner och kroppen mår bra av att byta position ofta. Välj en ergonomisk kontorsstol som kan följa kroppen och som du kan justera för en personlig passform. Du ska kunna ställa in höjd, sitsens djup och lutning, ryggstödet och nackstödet samt gungans motstånd.

4. HÅLL KOLL PÅ LJUDNIVÅN!

Planera för akustiska lösningar och ”tysta rum”. Enligt undersökningsföretaget Leesman tyckte 70% av tillfrågade kontorsanställda att ljudnivån är det mest störande på jobbet. Det kostar i tid och energi. The British Council of Offices har till exempel räknat ut att bättre akustik skulle kunna förbättra produktiviteten hos brittiska företag med två procent på arbetsplatsen.

5. PLANERA LJUSET

Ett ljus som underlättar synuppgiften och inte bländar är viktigt för att du ska orka jobba. Rätt ljus i rätt mängd kan också göra dig piggare genom ökad kortisolproduktion. Be en professionell ljusplanerare om hjälp med ljusergonomin och välj om möjligt en armatur som du själv kan reglera ljuset på för bästa ergonomin för dina ögon.