Vill du bli bättre på hållbarhet?
Börja med inredningen - det ger större effekt än du tror. Vi gör det enkelt att göra hållbara val, som ger riktiga slutresultat.

Vi kallar det The Better Effect.

Better
Climate

När du väljer inredning från oss minskar du ditt koldioxidavtryck.

6,5 ton

mindre emballage per dag, eftersom vi packar med filtar

40%

lägre co2-utsläpp med diesel med förnybart innehåll

Better
Conscience

När du väljer inredning från oss blir ditt CSR-arbete enklare.

94%

av vårt trämaterial är certifierat eller kontrollerat av tredjepart

Better
Health

När du väljer oss får du en kreativ, hälsosam och effektiv arbetsmiljö.

46%

effektivare arbete med höj-och sänkbara arbetsbord

51%

mindre lösningsmedel i våra möbler för en hälsosammare jobbmiljö

Vårt bidarg till klimatet: egna lastbilar

Det är inte så knäppt som det låter. Med ett eget logistiksystem kan vi själva påverka valet av bränsle och bränsleförbrukning, packlösningar och rutter. Resultatet är att vi kan transportera mycket mer till lägre klimatpåverkan. Läs mer.

Bocka av dina hållbarhetsmål med THE BETTER EFFECT INDEX

The Better Effect Index är det första heltäckande verktyget för dig som vill göra hållbara inredningsval. Indexet betygsätter Kinnarps produkter inom sex viktiga hållbarhetsområden och visar den möjliga effekten. Läs mer.

TA EN TITT I VÅR HÅLLBARHETSRAPPORT

Att prata om vad man vill göra är en sak. Att verkligen göra det är en helt annan. Vi på Kinnarps har valt att vara helt transparenta med vårt hållbarhetsarbete.

Vi berättar både de bra sakerna och de dåliga. Det är så man blir bättre. Läs vad som har hänt sedan sist i vår nya hållbarhetsrapport.

Ladda ner

Några av våra certifikat och märkningar

THE BETTER EFFECT: En värdekedja som gör oss unika i vår bransch

1. DESIGN

Ända från ritbordet, utformar vi produkter som ska vara ergonomiska och anpassningsbara. Vi skapar flexibla produkter som låter användaren göra produkten till sin. Vi tar ansvar för att våra produkters komponentmaterial kan läggas samman för enkel återvinning. Vi ställer höga krav på de material som används vid tillverkningen av en produkt, för att säkerställa en låg miljöpåverkan.

EFFEKT:

Med ergonomiskt optimerade produkter som kan anpassas skapar vi arbetsmiljöer där alla människor mår bra. Produkter som kan användas under en lång tid har en lägre miljöpåverkan.

50%

ÅTERVUNNET MATERIAL (TYGSPILL OCH PET-PLAST) I VÅRT MATERIAL RE:FILL

2. RÅMATERIAL

Vi har skapat ett verktyg - Kinnarps Evaluation System - för att hålla oss uppdaterade kring miljöprestandan på de material vi använder. Detta ger oss extra kontroll över våra produkters innehåll. Vi använder antingen certifierat virke eller trä, från en källa vi har verifierat och riskbedömt. Många av våra tyger har miljöcertifierade referenser. Vi använder återvunnen metall så mycket som möjligt och formar vår egen stoppning, vilket ger oss full kontroll över materialet.

EFFEKT:

Produkter tillverkade av rena material bidrar till en hälsosammare kvalitet på inomhusluften, hållbart skogsbruk och ett bättre utnyttjande av jordens resurser. Vi blir därmed en del av kundens hållbarhetsarbete.

94%

ANSVARSFULLT TRÄVAL

94%

ANSVARSFULL ELLER KONTROLLERAD TRÄRÅVARA (FSC, FSC CW, PEFC)

60-90%

ANDEL ÅTERANVÄND GJUTEN ALUMINIUM


69%

TEXTILIER I VÅRT SORTIMENT ÄR CERTIFIERADE MED EU ECOLABEL ELLER OEKO-TEX 

2008

BÖRJADE VI TILLVERKA VÅR EGEN STOPPNING

2008

BÖRJADE VI STÄLLA SAMLADE KRAV VID INKÖP

51%

MINSKAD FÖRBRUKNING AV LÖSNINGSMEDEL SEDAN 2012

3. TILLVERKNING

Vi undviker miljöfarliga och ohälsosamma substanser i alla våra produktionsprocesser. Efter att ha uppnått optimala resultat i SMETAs etiska granskning, lovar vi stolt att ställa höga krav på oss själva. Vi har ett whistle-blower system på plats, som göra att anställda under anonymitet kan kommunicera känsliga problem de bevittnar. Vi kräver också av våra leverantörer undertecknar vår uppförandekod.

EFFEKT:

Vi tar ansvar för att säkerställa att våra produkter har tillverkats på ett rättvist och ansvarsfullt sätt, genom hela kedjan. Genom att undvika onödiga kemikalier i tillverkningen av våra produkter, skapar vi en sundare arbetsmiljö, inte bara för de anställda i våra egna fabriker, utan även för våra kunder.

 

88%

AV HÖGRISK-LEVERANTÖRERNA HAR GENOMGÅTT GRANSKNING

HAR DU FRÅGOR KRING THE BETTER EFFECT ELLER KINNARPS HÅLLBARHETSARBETE?

Kontakta oss

4. UPPHANDLING

Vi har lång erfarenhet när det gäller att skapa goda arbetsmiljöer. Med hjälp av Kinnarps Next Office-analysverktyg, arbetar vi tillsammans med varje kund för att hitta en aktivitetsbaserad lösning som passar varje enskilt företags behov. Flera av våra återförsäljare är ISO-certifierade som arbetar systematiskt för att förbättra kvalitet och minska miljöpåverkan. Till exempel har vi bytt till energieffektiv belysning i många av våra showrooms.

EFFEKT:

Med en lösning som utgår från organisationens och medarbetarnas behov skapas en arbetsplats där medarbetarna trivs bättre, blir mer kreativa och produktiva.

 

 

45%

av kunderna anser att Kinnarps är ledande på hållbar utveckling

5. DISTRIBUTION

Vi har ett eget transportsystem med en mycket hög nyttjandegrad - över 90%. I stället för engångsemballage, lindar vi filtar runt våra produkter. Filtar som vi tar med oss hem sen och återanvänder. Detta sparar oss och våra kunder 6,5 ton förpackningar varje dag. På vägen tillbaka till fabrikerna, fyller vi våra lastbilar med material från våra leverantörer. Vi kör främst på diesel med tillsats av tallolja, vilket minskar vår klimatpåverkan.

EFFEKT:

Vi erbjuder dig en klimateffektiv transport och kunnig service. Du behöver aldrig hantera tomt emballage.

 

18%

MINSKADE KOLDIOXIDUTSLÄPP SEDAN 2014

6. ANVÄNDNING

Vi skapar inkluderande inredningslösningar baserade på människors verkliga behov. Med Kinnarps Next Office-koncept, kan de anställda röra sig mellan ett antal ergonomiskt riktiga miljöer. Genom att använda ljuddämpare skapar vi balanserade akustiska miljöer, vilket leder till lägre stressnivå och ökat välbefinnande. Vi har möjlighet att jämföra de akustiska egenskaperna hos olika produkter genom att studera deras individuella omständigheter. Vi ställer höga krav på vårt material och genom att undvika onödiga kemikalier, skapar vi en sund inomhusluft. 

EFFEKT:

Vi skapar flexibla lösningar för att möta flera olika behov. På så vis är alla försedda med förutsättningarna att kunna vara produktiva och kreativa. Rena material och ergonomiska lösningar ger glada, friska dagar på jobbet.

 

89%

NÖJDA OCH ÅTERVÄNDANDE KUNDER. 79% SKULLE REKOMMENDERA OSS TILL EN VÄN. 

7. ÅTERANVÄNDNING

I vårt kundkontrakt finns möjligheten att låta oss inventera era befintliga möbler för att identifiera produkter som kan återanvändas i den nya designen. Vissa produkter kan enkelt uppgraderas eller renoveras - till exempel genom att ersätta bordsskivor eller stolstoppning. För produkter som inte längre kan användas, erbjuder vi er att ansvarsfullt hantera och återvinna allt material.

 

EFFEKT:

Bra möbler inte hör hemma på en soptipp. Genom att återanvända, piffa upp eller renovera en produkt, förlänger vi dess livslängd. Det sparar både på naturens och företagets resurser. 

 

96%

VÅRT RESTMATERIAL BLIR ANTINGEN ÅTERVUNNET ELLER GÅR TILL ENERGI OCH PRODUKTION

HÅLLBARHET SKA VARA ENKELT

Så fort det handlar om hållbarhet, så blir det lätt väldigt komplicerat. Vi på Kinnarps vill göra hållbarhet enkelt. När du väljer kontorsmöbler från Kinnarp så väljer du rena material samt en genomtänkt och ansvarsfull design. Dina kontorsmöbler blir början på en positiv kedjereaktion. Vi kallar vårt arbete med hållbarhet för ”The Better Effect”.

Vi är övertygade om att ett effektivt och insiktsfullt hållbarhetsarbete är nödvändigt för att vi och du ska kunna driva våra verksamheter i framtiden. Framtidens beslutsfattare kommer inte att nöja sig med att köpa en märkning – de vill ha fakta, svart på vitt, om hur deras leverantörer jobbar med hållbarhet, vad de levererar och hur de tog sig dit.

Läs mer

HÄR FÖR DIG.
FRÅN BÖRJAN TILL SLUT.

Ute efter en särskild produkt? Intresserad av att utforma en lösning specifikt efter era behov? Eller bara nyfiken på vad vi kan erbjuda er? Kontakta oss - vi finns här för dig.