Hållbarhet hela vägen

På Kinnaps skapar vi hållbara lösningar på riktigt. Det är något vi har ägnar oss åt varje dag och så har det varit ända sedan starten 1942.

Hållbarhet för dig

Idag vill allt fler människor och organisationer göra hållbara val. Det finns ett ökande behov av hållbara och tidlösa inredningslösningar av hög kvalitet – för miljöns skull, för de anställdas trivsel och för den ekonomiska hållbarheten. För oss på Kinnarps är detta en naturlig del av vardagen och så har det varit sedan vi startade företaget år 1942. Det handlar om att använda resurser på ett effektivt och miljösmart sätt, främja välbefinnande och hjälpa våra kunder att göra detsamma. Om att erbjuda produkter som håller längre och som kan uppdateras och återanvändas. Om att leverera på ett hållbart sätt och skapa inredningslösningar som är gjorda för att hålla. Men det handlar också om hållbara människor och organisationer. Om skräddarsydda miljöer som uppfyller individens, gruppens och företagets behov. Genomtänkta, flexibla och multifunktionella arbetsplatser som stärker arbetsgivarens varumärke och attraherar kompetens. Vi gör det enkelt att använda inredning med en sund och dynamisk inställning som gör det lättare att förbättra både individens
och företagets hållbarhet. Idag och i framtiden.

Ta en titt på vår hållbarhetsrapport

På Kinnaps skapar vi hållbara lösningar på riktigt. Det är något vi har ägnar oss åt varje dag och så har det varit ända sedan starten 1942. Det betyder att vi fokuserar på att skapa faktisk nytta, för våra kunder och för miljön. Varje år sammanfattar vi våra insatser och redovisar både långsiktiga och kortsiktiga mål i vår hållbarhetsrapport – ”The Better Effect”.

LÄS MER

Ladda ned

 

Vi lyssnar på dig

En hållbar arbetsplats där personalen trivs och verksamheten utvecklas måste skräddarsys efter era aktuella behov och mål. Arbetsmiljön ska stödja personalen på individuell nivå, teamnivå och gruppnivå. Tillsammans med kunden kartlägger och analyserar vi verksamheten. På så sätt hjälper vi till att hitta rätt möbler och inredningslösningar direkt. Vi involverar ledning och medarbetare i processen och skapar en hållbar arbetsplats. Med andra ord lyssnar vi på dig för att hitta den bästa skräddarsydda lösningen.

 • GENOM VÅR ARBETSPLATSANALYS SER VI TILL ATT DU FÅR EN SKRÄDDARSYDD INREDNINGSLÖSNING SOM ÄR LÅNGSIKTIGT HÅLLBAR
 • VI HAR GENOMFÖRT ÖVER 350 ANALYSER I EUROPA
 • VÅRA ARBETSPLATSANALYSER ÄR EN DEL AV VÅRA KONCEPT FÖR KONTOR, SKOLOR OCH OMSORG

Utformade för dig

Vi utvecklar våra produkter i samarbete med forskare, designers, ergonomer och andra experter. På så sätt ser vi till att möblerna har en inkluderande design med användaren i fokus. Genom att göra möblerna multifunktionella och lätta att anpassa individuellt gör vi hållbarhet till något som både är enkelt och lättillgängligt. Ett exempel är våra arbetsstolar som är utrustade med FreeMotion™-teknik som främjar aktivt sittande med hjälp av välbalanserade mikrorörelser i sätet. Vi använder också rena material som certifierade tyger och främst vattenbaserade lacker, helt utan eller med lågt innehåll av lösningsmedel för ytbehandlingar, för att säkra mycket låga VOC-utsläpp och skapa en sund inomhusluft. Designat för dig, och skapat för framtiden.

 • INKLUDERANDE OCH MULTIFUNKTIONELL DESIGN – SOM ÄR ENKEL ATT ANPASSA EFTER VARJE ENSKILD INDIVID
 • ARBETSSTOLAR SOM ÄR SKAPADE FÖR ATT FÅ DIN KROPP I RÖRELSE
 • TIDLÖS SKANDINAVISK DESIGN

Cirkularitet för dig

En miljövänlig inredning ska hålla under lång tid, både vad gäller själva designen och kvaliteten på produkterna. Vi designar våra produkter för att användas, uppdateras och återanvändas på ett lätt och smidigt sätt. Du kan enkelt förlänga produktens livslängd genom att lägga till nya delar, som till exempel avtagbar klädsel på soffor, utbytbara bordsskivor eller ny sits och rygg för arbetsstolar. Genom att bygga in möjligheten till uppgraderingar från första början skapar vi en hållbar inredning som du enkelt anpassar efter nya behov. Cirkularitet för dig och för hela företaget.

Vi skapar produkter som är designade för att hålla och som kan uppdateras för att möta föränderliga behov och nya trender. Vi hjälper våra kunder att förlänga produkternas livslängd. Många möbler kan enkelt uppgraderas genom att man byter ut bordsskivor, klädsel eller andra reservdelar.

Johanna Ljunggren, Sustainability Manager, Kinnarps AB

 • PRODUKTER MED INBYGGD CIRKULARITET – ANVÄND, UPPDATERA, ÅTERANVÄND OCH ÅTERVINN
 • ENKELT ATT UPPGRADERA GENOM ATT BYTA UT BORDSSKIVOR ELLER KLÄDSEL
 • DESIGN MED MATERIAL SOM ÄR ENKLA ATT SEPARERA FÖR ÅTERVINNING

Skapade för dig

Dina produkter tillverkas och levereras enligt en etablerad kvalitetsprocess. Våra sex produktionsanläggningar är alla belägna i Sverige. Hög kvalitet och låg miljöbelastning präglar hela kedjan – från råvara till färdiga lösningar. Vi använder en mycket hög andel certifierat eller tredjepartskontrollerat trä (96 %). Vi undviker även miljöfarliga och ohälsosamma ämnen, optimerar resursanvändandet och tar till vara på spill.

 • TILLVERKAT I SVERIGE I ENLIGHET MED GÄLLANDE MILJÖ- OCH ARBETSMILJÖLAGSTIFTNING
 • VI VÄRMER UPP VÅRA FABRIKER MED BRIKETTER SOM TILLVERKATS AV VÅRT EGET TRÄSPILL
 • VÅRT TEXTILSPILL OCH ANNAT ÅTERVUNNET MATERIAL ANVÄNDS TILL NYA PRODUKTER

Kvalitet för dig

Vi vet att våra kunder vill ha produkter som är funktionella, tåliga och miljömässigt och ekonomiskt hållbara. Det vill vi också. Produkterna testas för att uppfylla tuffa kvalitetskrav i vårt eget Test & Verification Center. De testas enligt lagstadgade krav, men också enligt våra interna krav som vi utvecklat från egen erfarenhet. Vi har omfattande kunskap om utveckling av hållbara produkter och testar alltid produkterna för att vara säkra på att de kan användas länge. Därför testas våra höj- och sänkbara arbetsbord tre gånger mer än industristandarden. Noggranna tester, för att du ska kunna använda produkterna i många år.

 • LÅNGLIVADE PRODUKTER SOM ÄR MILJÖMÄSSIGT OCH EKONOMISKT HÅLLBARA
 • PRODUKTERNA TESTAS MOT TUFFA KVALITETSKRAV I VÅRT EGET TEST & VERIFICATION CENTER
 • VÅRA HÖJ- OCH SÄNKBARA ARBETSBORD TESTAS TRE GÅNGER MER ÄN INDUSTRISTANDARDEN (15 000 CYKLER ISTÄLLET FÖR 5 000)

Effektivt
leveranssystem

Våra BLÅBILAR är vårt eget leveranssystem. Det ger oss full kontroll över distributionsprocessen, och du kan dra nytta av fördelarna med effektiv logistik och en stark miljöprofil. Våra lastbilar körs med förnybar diesel av högsta tillgängliga kvalitet, vilket minskar koldioxidutsläppen maximalt (motsvarande ungefär 358 varv runt jorden med bil). Vi använder också smarta lastmetoder för att optimera utrymmet och få plats med fler produkter i lastbilarna. Istället för att använda engångsmaterial packar vi in produkterna i filtar som vi tar med oss tillbaka efter leverans och återanvänder. Det sparar oss och kunderna 270 kg emballage per transport. Effektivare och mer hållbara transporter.

 • ISTÄLLET FÖR ENGÅNGSKARTONGER I PAPP ANVÄNDER OCH ÅTERANVÄNDER VI FILTAR SOM FÖRPACKNINGSMATERIAL
 • VI FYLLER VÅRA LASTBILAR SOM OM VI LÄGGER IHOP ETT PUSSEL – DET GÖR ATT VI KAN ÖKA ANTALET PRODUKTER MED 50 % OCH EFFEKTIVISERA DISTRIBUTIONEN
 • VÅRA BLÅBILAR KÖR PÅ DIESEL MED 85 % LÄGRE KLIMATPÅVERKAN

Hållbara val

För oss på Kinnarps handlar hållbarhet om helheten – minska klimatpåverkan och ta hand om miljön, stödja människors hälsa och välmående och hjälpa organisationer att bli framgångsrika och dra till sig rätt kompetens. När vi designar och tillverkar våra produkter och skapar våra inredningslösningar fokuserar vi alltid på helheten.

Hållbara berättelser

Hållbarheten är en oumbärlig del av vår identitet – vår historia, vår nutid och vår framtid. Den är en lång och ständigt pågående berättelse, som bygger på många människors engagemang och kreativa innovationer. Här kommer några av dessa berättelser. De har olika teman, men samma drivkraft – att göra hållbarhet enkelt.

scandinavia_sust@2x.jpg

Vår SCANDINAVIA har en enkel och tidlös design som motstår tidens tand. Den är utrustad med avtagbar klädsel, även över stommen, vilket gör det enkelt och kostnadseffektivt att uppdatera med ny klädsel. Du kan också öka komforten genom att helt enkelt vända på sittdynorna.

vibe_sust@2x.jpg

Vårt skärmsystem VIBE är utvecklat med högt ställda krav på råvaror och resurser, klimat, rena material, socialt ansvar, återbruk och ergonomi. Skärmarna är klädda med avtagbart tyg så att de enkelt kan uppdateras när så behövs.

capella_sust@2x.jpg

Vår arbetsstol CAPELLA är utformad med 100 % återvunnet magnesium i mekanismen. CAPELLA är designad för att vara en del av arbetsplatsen under lång tid. Efter många års användning kan du byta ut sitsen, ryggen, nackstödet och armstödet för att förlänga livslängden ännu mer.

embrace_sust@2x.jpg

Vår EMBRACE har en tidlös design i rena material och finns tillgänglig i en mängd olika modeller. Alla komponenter uppfyller kraven i de ledande miljöstandarderna och kan separeras och återvinnas. Stolen är utformad med en nyckeldel för alla modeller. Ett bra exempel på hållbar design, med färre delar för hela stolfamiljen.

refill_sust@2x.jpg

RE:FILL är ett innovativt egenutvecklat material som används som fyllning i våra ljudabsorbenter – bland annat rumsavdelaren Prim. RE:FILL består till hälften av återvunnet material. 25 % är tygspill från Kinnarpsfabriken i Skillingaryd och 25 % är återvunnen PET-plast.

Bocka av dina hållbarhetsmål med The Better Effect Index

The Better Effect Index är det första heltäckande verktyget för dig som vill göra hållbara inredningsval. Indexet betygsätter Kinnarps produkter inom sex viktiga hållbarhetsområden och visar den möjliga effekten.

Läs mer

Några av våra certifikat och märkningar