Business Intelligence Developer

Till Kinnarps IT-Corporate, söker vi en kompetent och engagerad Business Intelligence (BI) utvecklare. I rollen som BI utvecklare kommer du att arbeta med att utveckla bolagets Data Warehouse (DW) lösningar och översätta data till beslutsstöd och insikter. Vi stöttar hela organisationen och är basen för all uppföljning, analys och rapportering i Kinnarps koncern.
Rollen tillhör avdelningen IT - Development som arbetar koncernövergripande med företagets IT utveckling.

Arbetsuppgifter
Som BI-utvecklare ansvarar du för att samla in, preparera och tillgängliggöra information för att organisationen bättre ska förstå den dagliga verksamheten och kunna fatta de rätta besluten. Du ska tillsammans med våra controllers hjälpa verksamheten att identifiera behov och översätta till användarvänliga lösningar.

Dina främsta uppgifter blir att:

  • Upprätthålla och utveckla existerande datalager och BI/DW lösningar
  • Utveckla datalager för att stödja nya BI/DW lösningar
  • Bygga, utveckla och förvalta rapporter
  • Designa, utveckla och integrera data från flera olika källor
  • Visualisera data åt verksamheten för att öka säkerheten i beslut och förbättra processeffektiviteten
  • Tillgängliggöra data från olika källor till projekt och affärsutvecklingsprocesser

Kompetens & erfarenhet
Du måste gilla att bygga BI/DW lösningar och vara bra på SQL-programmering, datamodulering och databaser/databashantering. Hos oss får du möjlighet att jobba med Power BI, Cognos TM1 och Cognos Controller. Erfarenhet av något av dessa system är förstås meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är utåtriktad och sprider en positiv energi, har en god kommunikativ förmåga. Du måste ha ett personligt driv och en nyfikenhet att hela tiden lära dig mer samt en vilja att på ett prestigelöst sätt dela med dig av din kunskap. Som person är du analytisk, kreativ och tycker om att lösa problem.

Tillträde Snarast
Placeringsort Sverige
Varaktighet Tillsvidare, provanställning kan tillämpas
Arbetstid Heltid, dagtid

Vill du veta mer?
Kontakta Fritiof Nilsson, IT & Business Development Manager, tfn. 0515-38495.

Skicka din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-10-16. Urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan.