Nyfiken Koncernredovisningsekonom

Vi söker en social och nyfiken person till rollen som Koncernredovisningsekonom hos Kinnarps AB. Som Koncernredovisningsekonom kommer du att ingå i gruppen Corporate Accounting med dagliga kontakter över hela verksamheten inklusive Kinnarps dotterbolag runt om i Europa. I rollen kommer du att vara ansvarig för koncernkonsolidering och bidra till utvecklingen av gruppens konsolideringsprocess och redovisningsrutiner. Du kommer att rapportera till Group Accounting Manager placerad i Kinnarp.

Arbetsuppgifter

Som Koncernredovisningsekonom kommer du bland annat att arbeta med följande arbetsuppgifter:

• bolagets konsolideringsprocess
• kontroll av att bolagets uppsatta redovisningsrutiner efterlevs
• deltagande i utvecklingsprojekt
• support och kontroll mot dotterbolag
• sammanställning av månatliga Finance Reviews från dotterbolag till månatliga möten
• upprättande av dokumentation till t.ex. årsbokslut


Utbildning / Erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med några års erfarenhet av koncernredovisning. Du är van vid att arbeta processorienterat och har mycket goda IT-kunskaper samt en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift. Meriterande är också om du har erfarenhet av arbete i Cognos Controller.

För att passa i rollen som Koncernredovisningsekonom är du analytisk, har god kommunikationsförmåga och en extra god känsla för detaljer. Du är van att arbeta i team och har en nyfikenhet och en positiv inställning till att både dela din kunskap och lära nytt.

Kontaktpersoner

Cecilia Björkegren

övrigt

Plaseringsort: Kinnarp

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 2017-11-23

 

 

Kinnarps AB

Kinnarps är idag Europas ledande leverantör av inredningslösningar för kontor med ca 2 300 anställda och verksamhet i drygt 40 länder. 

Kinnarps tror på att skapa en bra arbetsmiljö. Med produkter och tjänster som matchar dina behov, skapar Kinnarps långsiktiga och effektiva lösningar som gör ditt arbete bättre och din verksamhet mer framgångsrik.
På Kinnarps respekterar och värdesätter vi människors olikheter. Vi strävar efter mångfald där våra medarbetares olikheter berikar vår verksamhet.