Studenter sökes för ex-jobb inom logistik/kvalitet

Kinnarps söker nu två studenter med mål att kartlägga orsaker till organisationens transportrelaterade reklamationer på produkt.

Om uppdraget
Kinnarps BLÅBILAR är vårt eget leveranssystem. Det är en unik lösning där hållbarhet, ekonomi och kundfördelar går hand i hand. Blåbilskonceptet är ett koncept där filt och papp används som skydd för möblerna i stället för traditionellt emballage. Filtarna och pappen tas sedan med hem igen och återanvänds gång på gång. Alla leveranser är kundorderstyrda och ett speciellt program planerar hur möblerna ska packas i lastbilen på ett volymeffektivt sätt. Logistikkedjan är helt kundorderstyrd. Redan när ordern läggs, planeras rutterna och packningen av lastbilarna med hänsyn till leveranstid och geografi.

På väg hem från kunderna stannar blåbilarna hos Kinnarps leverantörer och tar med sig material hem till produktionen. Det här innebär att vi transporterar minimalt med luft och på så sätt kan minska våra egna C02-utsläpp och kontorsmöblernas koldioxidavtryck.

Se ett snabbklipp när vi packar våra lastbilar här: https://www.youtube.com/watch?v=QnZ9je9Q7L8

Mål
Uppdraget går ut på att studenterna ska granska hantering och transport från tillverkande enhet i Kinnarp till kund på plats samt befintlig reklamationsstatistik. Målet är att återge en strukturerad orsaksanalys och värdeskapande förbättringsförslag.

Kvalifikationer
Vi söker motiverade kandidater med god analytisk förmåga, goda Excelkunskaper och ett stort intresse för förbättringsarbeten.  

Placering
Med fördel på plats i Kinnarp

Har du frågor? Välkommen att kontakta rekryterande chef Karin Käck, via telefon: 0515-38089.

_________________________

Kinnarps är Europas ledande helhetsleverantör av inredningslösningar och arbetsplatsdesign för kontor, skolor och omsorgsmiljöer. Våra möbler kännetecknas av hög kvalitet, innovativ design, låg miljöpåverkan och långa livscykler. Företaget har varit familjeägt sedan starten 1942, med tillverkning i Sverige och verksamhet i över 40 länder.

Relaterade ämnen: Examensarbete, exjobb, studentuppsats, uppsats, försörjningskedjor, lagerverksamhet, transport, distribution, kvalitet