German Design Award 2018 – VINNARE - till COLLECTION S stolsfamilj

Kinnarps’ exklusiva stolsfamilj Collection S har blivit vinnare av German Design Award 2018. Ett erkänt designpris som uppmärksammar produkter som representerar banbrytande bidrag till det tyska och internationella designlandskapet.

– German Design Award är ett mycket prestigefyllt pris som vi är mycket hedrade och glada att få ta emot för Collection S. En stolsfamilj av högsta kvalitet, från vårt premiummärke MartinStoll, som erbjuder pålitliga lösningar för de mest exklusiva arbetsmiljöerna. Vi tackar den kunniga juryn för att de uppmärksammar vårt designarbete där målet var att kombinera design, komfort och toppkvalitet på bästa möjliga sätt .

Elisabeth Slunge, Director Global Range & Communications på Kinnarps.

– Stolsfamiljen Collection S är rotat i arvet från varumärket och består av arbetsstolar, fåtöljer och mötesstolar med en mängd olika funktioner.  Gemensamt för dem alla är den höga kvalitetsnivån och designuttrycket. Kännetecknande för stolarna är de omsorgsfullt utvalda materialen och hantverksskickligheten som är perfekt lämpade för chefsmiljöer förklarar Martin Rau International Product Manager för MartinStoll.

– Stolsfamiljen Collection S från MartinStoll är baserad på en sofistikerad prestanda med utmärkt ergonomisk funktionalitet, hög kvalitet och hållbarhet. Där arv och hantverk möter den moderna ljusa och skulpturliknande designen. En serie skapad för att passa perfekt in i det moderna avancerade arbetslivet förklarar designers bakom Collection S Michael Lammel och Markus Heller från NOA Intelligent Design.

 

Om German Design Award

PREMIUMPRISET FRÅN DET TYSKA DESIGNRÅDET (German Design Council)

German Design Award är Tysklands främsta internationella pris. Dess mål: att upptäcka, presentera och ära unika designtrender. Därför belönas varje år högkvalitativa bidrag från produkt- och kommunikationsdesign, som alla på egen hand är banbrytande i det internationella designlandskapet. German Design Award lanserades 2012 och är en av de mest respekterade designtävlingarna i världen och är väl respekterat i professionella designkretsar.
http://www.german-design-award.com/


Om MartinStoll

MARTINSTOLL - PREMIUMVARUMÄRKET FÖR TOTALA LÖSNINGAR

MartinStoll levererar tidlösa och eleganta chefs- och mötesprodukter. Lösningar skapade med en hög grad av anpassning, hantverk och utförande. Med kvalitet i fokus, individen i åtanke och uppmärksamhet på varje detalj, levererar MartinStoll från Kinnarps exklusivitet. Exklusiva lösningar för de som bryr sig om inredning och drivs av en passion för hantverk, tradition och estetik. Ett premiumutbud med totala lösningar för enskilda arbetsplatser, mötesplatser, lounge och reception. Allt med hållbara material av hög kvalitet som är noga utvalda för att inspirera dig med de bästa möjligheterna.

Om Kinnarps

KINNARPS LEVERERAR ARBETSPLATSLÖSNINGAR

Kinnarps grundades 1942 av Jarl och Evy Andersson. Än idag är det ett helägt familjeföretag, där Jarls och Evys barn och barnbarn idag leder företaget vidare. Kinnarps levererar inredningslösningar för kontor och offentliga utrymmen. Hög kvalitet och låg miljöpåverkan kännetecknar hela värdekedjan, från råmaterial till färdiga arbetsplatslösningar. Idag är Kinnarps en av Europas största leverantörer av arbetsplatsinredningar. Försäljning bedrivs i ungefär 40 länder och koncernen omsatte 14/15 cirka 3,8 MSEK.

 

Har du frågor?

För mer information, vänligen kontakta:
Jessica Candemar, Presskontakt, Kinnarps AB
+46 515 388 07
jessica.candemar@kinnarps.se 


Lär dig mer om Collection S 

I år kom det in över 5000 bidrag till German Design Award. En utmärkelse som ställer högsta krav när det gäller att utse sina prisvinnare. I urvalsprocessen inbjuder en panel av experter från German Design Council endast de produkter att delta i tävlingen som skiljer sig från övriga konkurrenter tack vare sin höga designkvalitet.

 

  

Nedladdningar

Ladda ned PR-kit