Dags för mera färg - Kinnarps lanserar betsad ask i 11 nya kulörer

Nu lanserar Kinnarps betsat askfaner i elva karaktäristiska kulörer. Färgerna kan fås på många av Kinnarps bord och förvaringar och är färgmatchade med textilier, metaller och övriga material i Kinnarps Colour Studio. Konceptet stöttar arkitekter och inredare i den kreativa processen och gör det möjligt att skapa varumärkesbyggande miljöer på olika färgteman. Från ton i ton till monokromt.

De elva olika betskulörerna är exklusiva för Kinnarps och har valts ut i samråd med ledande arkitekter och inredare. Betserna, som ingår i standardsortimentet, har delats in i kulörfamiljer med nyanser ton i ton som enkelt kan matchas med varandra: mörkröd och mjukrosa, mörkgrön och grågrön, mörkblå och gråblå, mörkgrå och mellangrå samt mellanbrun, vit och svart.

”Eftersom tekniken kan användas på alla plana, fanerade ytor blir det möjligt att inreda hela miljöer med ett enhetligt uttryck. De nya betserna matchar också tyger och övriga material i Kinnarps Colour Studio vilket gör det enkelt att kombinera hela miljöer i olika färgskalor”, säger Christina Wiklund, CMF Manager (Colour Material Finish).

Högkvalitativt faner och en hantverksmässig infärgningsprocess ger harmoniska kulörer som framhäver träets naturliga ådring. Betsat askfaner är ett hållbart och miljövänligt val eftersom Kinnarps faner tillverkas av FSC®-certifierat trä från ansvarsfullt brukade skogar. Betsen består av vatten och pigment och lacken innehåller inga lösningsmedel. Trä är mindre avkylande än laminat och upplevs därför som varmt och mjukt att ta på. Fanerade ytor alstrar också mindre ljud än laminatytor vilket kan bidra till kontorsmiljöer med mindre buller. "Betsat askfaner ger möjligheten att kombinera känslan av naturmaterial med kreativ färgsättning och god arbetsplatsergonomi", säger Christina.

”Betsat faner har varit Kinnarps signum ända sedan starten. Det faktum att vi har hela vår ytbehandlingsprocess i huset ger oss möjligheten att erbjuda kulöralternativ utöver det vanliga.”

Christina Wiklund, CMF (Colour, Material, Finish) Manager Kinnarps AB

Kinnarps Colour Studio

I Kinnarps Colour Studio finns hundratals material (tyg, läder, laminat, faner, metall, akryl, plast och glas) och färger som ger oändliga möjligheter att skapa kreativa, attraktiva och hållbara miljöer.

Gå till Kinnarps Colour Studio

Har du frågor?

För mer information, vänligen kontakta:

Christina Wiklund
CMF (Colour, Material, Finish) Manager Kinnarps AB
+46 515 380 71
christina.wiklund@kinnarps.se

Om Kinnarps

KINNARPS LEVERAR ARBETSPLATSLÖSNINGAR

Kinnarps levererar inredningslösningar för kontor, skola och vård/omsorg. Hela värdekedjan präglas av hög kvalitet och låg miljöpåverkan - från råmaterial till färdiga arbetsplatslösningar. Kinnarps är en av Europas största tillverkare av inredningslösningar för arbetsplatser med verksamhet i 40 länder och en koncernomsättning på drygt 4 miljarder SEK. Kinnarps grundades 1942 av Jarl och Evy Andersson. Idag är det fortfarande ett helägt familjeföretag.

www.kinnarps.se