Kinnarps och Earth Hour 2017

Imorgon lördag 25 mars kl. 20.30–21.30 deltar Kinnarps än en gång i världens största miljömanifestation - Earth Hour. En betydelsefull dag där hundratals miljoner människor i 178 länder tillsammans tar ställning för vår planet.

I år sätter WWF och Earth Hour fokus på att inspirera till klimatsmartare vanor, att hjälp till att ställa om till förnybar energi och lära mer om varför maten vi äter och sakerna vi köper påverkar utsatta människor och miljöer långt bort. 

På Kinnarps deltar vi i Earth Hour för nionde gången. Vi gör det för att visa att vi tar klimatfrågan på allvar och skicka en signal till makthavare att uppmärksamma frågan. Men det räcker inte att släcka ljuset en timme om året utan det är vad vi gör resten av året som verkligen spelar roll.

Johanna Ljunggren, Sustainability Manager Kinnarps AB

För oss på Kinnarps handlar det bl. a om att vi värmer våra fabriker med briketter gjorda från träspill från vår egen produktion och kör våra lastbilar på diesel med upp till 50 % förnybart innehåll. Vi har minskat våra utsläpp av CO2 med 13 % sedan 2014, med målet att reducera det med 20 % år 2020. Under Earth Hour släcker vi även all belysning som är möjlig att släcka i våra fabriker i Sverige och Tyskland. 

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på vår web under THE BETTER EFFECT eller lär dig mer om Earth Hour på: http://earthhour.org/ eller via #ChangeClimateChange!