FANTASTISK VECKA PÅ STOCKHOLM FURNITURE & LIGHT FAIR 2018

Vi ser tillbaka på en fantastisk vecka på Stockholm Furniture & Light Fair 2018 med många intressanta möten. Tack till alla som besökte vår monter och upplevde OPEN FOR BUSINESS med oss. Vi är glada över att så många kom och lyssnade på våra seminarier, som berörde ämnen som ergonomi, hållbarhet och design.

Bilder från vår monter

PRESSEVENT MED OPEN MINDS-TEMA

Vårt hållbarhetskoncept kring årets pressevent med paneldiskussionen Open Minds fick stor uppmärksamhet och det bjöds på en rad intressanta diskussioner. Gäster var Gert Wingårdh, prisbelönt arkitekt, Louise König, utsedd till årets hållbarhetschef i Sverige 2017, Erik Huss från tankesmedjan Fores, Johanna Ljunggren, hållbarhetschef på Kinnarps, samt Robert Petersson, CEO på Kinnarps. Moderator var Renée Nyberg från TV4.

Bilder från vårt pressevent

MÅNGA BESÖKTE VÅRA OPEN IDEAS-SEMINARIER

Under årets Stockholm Furniture & Light Fair anordnade vi seminarier vid vår monter med temat OPEN IDEAS. De olika seminarierna, med teman som ergonomi, hållbarhet, design och framtidens arbetsplatser för kontor, vård och omsorg, lockade många besökare.

Bilder från våra seminarier

 

HÅLLBARHETSVERKTYGET

THE BETTER
EFFECT INDEX

Utgångspunkten för hållbarhetstemat på mässan var vårt unika och omfattande open source-verktyg – THE BETTER EFFECT INDEX. Ett unikt verktyg som bedömer produkters hållbarhet med hjälp av ett poängsystem. Verktyget är utformat utifrån de områden som olika kundgrupper pekat ut som viktiga för att kunna göra hållbara val. Sex olika områden, råvaror och resurser, rena material, återbruk, klimat, socialt ansvar, samt ergonomi, bedöms på en skala 1-3. Det skapar en mycket tydlig bild av produktens hållbarhetsfördelar och vad som saknas för att göra den ännu bättre.

 

Läs mer om THE BETTER EFFECT INDEX

 

FOKUS PÅ HÅLLBARHET

På onsdagen medverkade Johanna Ljunggren, Sustainability Manager på Kinnarps, som möbelbranschens representant i TMF:s (Trämöbelförbundets) paneldebatt med temat ”Hur ska svensk möbelindustri bidra till att rädda världen?”. 

 

FILMER OM OPEN18

I våra filmer om OPEN18 kan du lyssna på intressanta tankar och idéer som har att göra med olika områden inom begreppet öppenhet – till exempel design, hållbarhet, framtidens arbetsplatslösningar och välbefinnande.

Rasmus Nanhed

Lyssna på vår Sales Director Rasmus Nanhed och hans tankar kring varför det är viktigt med en öppen attityd i framtidens arbetsmiljöer. 

Christina Wiklund

Christina Wiklund, CMF Manager (Colour Material Finish) på Kinnarps delar med sig av sina tankar kring varför vi ska vara öppna till att använda mer färg i våra arbetsmiljöer. 

Sofie Dahlberg

Lyssna på vår Range Manager Sofie Dahlberg när hon delar med sig sina tankar kring öppenhet och inkluderande design.

.

Elisabeth Slunge

Vår Director Global Range & Communications Elisabeth Slunge förklarar fördelarna med en öppen och hållbar design.

Anders Lundahl

Vår fysioterapeut och ergonom Anders Lundahl förklarar varför rörelse måste vara inkluderat i våra arbetsmiljöer. 

Johanna Ljunggren

Vår Sustainability Manager Johanna Ljunggren delar med sig av sina tankar kring en öppen och hållbar design.