Kinnarps lanserar nya färger och tyger – fokus på hållbarhet och personliga val

Våren är här och det är dags att lansera nya färger och tyger för inredningsdesignkoncernen Kinnarps. Bland årets nyheter finns jordnära nyanser som pistage, roströd och saffran samt nya tyger där en mjuk känsla och starka färger kombineras med slitstyrka och ytor som är lätta att rengöra. Ett helt nytt och unikt konstlädermaterial som heter JOY är perfekt för vårdmiljöer eftersom det kan rengöras med desinficeringsmedel som inte behöver eftertorkas med vatten.

Kinnarps Colour Studio-sortimentet erbjuder hundratals material och färger vilket gör det till en mångsidig och lättillgängligt sortiment för kreativa och attraktiva arbetsplatser som håller länge. Ger fler möjligheter för personliga val. I och med lanseringen av de nya erbjudandena för 2020 stärker Kinnarps sin hållbarhetsprofil ytterligare och lägger samtidigt extra fokus på områden med intensivt slitage, som till exempel skolor och vårdinrättningar.

”Vi har alltid hela livscykeln i åtanke när det gäller våra produkter och lösningar. Det handlar dels om materialets låga klimatpåverkan och stora slitstyrka, dels om möjligheten att uppdatera produkter och erbjuda färger som är enkla att kombinera och som håller länge. Vårt Kinnarps Colour Studio-sortiment är nu uppdaterat med inspirerande färger och tyger som även är ett hållbart och slitstarkt val för alla slags arbetsplatser.”

Jenny Hörberg Director Global Range & Design, Kinnarps AB

De tre nya tygerna – MORRIS, VELVETY och 24/7 FLAX – är alla lika vackra som funktionella, och i dem kombineras en mjuk känsla och starka färger med slitstyrka och ytor som är lätta att rengöra. Ett annat snyggt och praktiskt nytt erbjudande är konstlädermaterialet JOY, som är perfekt för vårdmiljöer eftersom det kan rengöras med desinficeringsmedel som inte behöver eftertorkas med vatten. De nya accentfärgerna PISTAGE, ROSTRÖD, SAFFRAN, BLÅBÄR OCH SPEARMINT erbjuder varma, lugna och jordnära toner med lång färgbeständighet, vilket även gäller det nya FSC®-märkta laminatet Brown Portland med sin vintageinspirerade nyans. Den nya färgskalan harmoniserar med andra färger i sortimentet vilket gör det enkelt att fräscha upp alla slags arbetsplatser – något som också är ett mer miljömässigt och ekonomiskt hållbart alternativ jämfört med att byta ut en hel produkt eller en hel lösning.

Eftersom Kinnarps Colour Studio är Kinnarps eget sortiment ger det företaget kontroll över allt från slitstyrka och kvalitet till uttryck och färger. Eftersom de olika produkterna i sortimentet matchar varandra är de dessutom enkla att använda, fräscha upp, återanvända och återvinna. ”Med full kontroll över hela processen och ett mångsidigt och omfattande grundsortiment förnyar och utvecklar vi hela tiden våra erbjudanden. Färger, kvalitet och flexibilitet länkas samman, för om kunden kan använda våra produkter under lång tid bidrar det till en lägre miljöpåverkan”, säger Jenny Hörberg. 

Har du frågor?

För mer information, kontakta:

Kristina Hjalmarsson
Internal communication, PR & Event Executive, Kinnarps AB
Tel.: +46 (0) 706 38 52 87
kristina.hjalmarsson@kinnarps.se 

Jenny Hörberg
Director Global Range & Design, Kinnarps AB
Tel.: +46 (0) 515 380 30
jenny.horberg@kinnarps.se

Om Kinnarps

Kinnarps levererar inredningslösningar för kontor, skola och vård & omsorg. Hela värdekedjan präglas av hög kvalitet och låg miljöpåverkan - från råmaterial till färdiga lösningar. Kinnarps är en av Europas största tillverkare av inredningslösningar för arbetsplatser med verksamhet i 40 länder och en koncernomsättning på drygt 4,2 miljarder SEK. Kinnarps grundades 1942 av Jarl och Evy Andersson. Idag är det fortfarande ett helägt familjeföretag.

www.kinnarps.se