Kinnarps lanserar nio nya tyger

Nu lanserar Kinnarps nio nya tyger, utvalda i samarbete med ledande arkitekter, inredare och designers. En aktuell trend som gruppen tagit fasta på är art déco med inspiration från tidigt 1900-tal. − Våra nya tyger fångar upp marknadens önskemål och knyter samtidigt an till vår designhistoria, säger Christina Wiklund, färg- och materialansvarig på Kinnarps.

I Kinnarps Colour Studio finns ett hundratal material och färger som ger oändliga möjligheter att skapa kreativa, attraktiva och hållbara miljöer. Kollektionen uppdateras var tredje år och inför 2017 var det dags igen.

   − Den här gången ville vi ta in externa arkitekter, inredare och designers tidigt i processen för att lyssna på deras önskemål och behov vad gäller färger och material, säger Christina Wiklund.

Efter flera engagerade och kreativa workshopar valde gruppen ut nio tyger som nu tagit plats i Kinnarps Colour Studio.  Ett av tygen är det eleganta, fiskbens-mönstrade Fox inspirerat av art déco och franskt 20-tal. Andra tyger som Christina Wiklund gärna nämner är Liv som liknar linne men är ett funktionellt tyg i Trevira CS och ulltyget Steelcut Trio som är något av arkitekternas favorit. 

− Vi har både starka individuella tyger och en helhet där färger, mönster och uttryck fungerar tillsammans, ungefär som en basgarderob som varieras med spännande accessoarer, säger Christina Wiklund.

Olle Gyllang på Propeller Design var en av deltagarna i workshoparna.

− Det är självklart att jag som designer vill vara med tidigt i processen för att påverka. Kinnarps initiativ är därför viktigt, eftersom det visar att de menar allvar med att vara öppna och lyssna på nya idéer, tankar och önskemål. Jag tycker att det här är en av flera bra aktiviteter som Kinnarps gör, den tydliga viljan till samarbete skapar förtroende och stärker deras position, säger han.  

 

Om Kinnarps

KINNARPS LEVERERAR ARBETSPLATSLÖSNINGAR.
Kinnarps grundades 1942 av Jarl och Evy Andersson. Än idag är det ett helägt familjeföretag, där Jarls och Evys barn och barnbarn nu leder företaget. Kinnarps levererar inredningslösningar för kontor och offentliga utrymmen. Hög kvalitet och låg miljöpåverkan kännetecknar hela värdekedjan, från råmaterial till färdiga arbetsplatslösningar. Idag är Kinnarps en av Europas största leverantörer av arbetsplatsinredningar. Försäljning bedrivs i ungefär 40 länder och koncernen omsatte 14/15 cirka 3,8 MSEK.

 

Har du frågor?

För mer information, vänligen kontakta:
Jessica Candemar
Presskontakt, Kinnarps AB
+46 515 388 07
jessica.candemar@kinnarps.se

Nedladdningar

Ladda ner PR-kit