Kinnarps produkter och lösningar på Stockholm Furniture & Light Fair 2018

Här är en kort presentation av de produkter som presenteras i Kinnarps monter under Stockholm Furniture & Light Fair.

SPACE

FÖR ATT ARBETA, MÖTAS OCH FÖRVARA

DESIGN: STEFAN BRODBECK, BRODBECK DESIGN
VINNARE AV IF DESIGN AWARD 2017
VINNARE AV GOOD DESIGN 2017
VINNARE AV GERMAN DESIGN 2017

Space är ett möbelkoncept som är designat för dagens och morgondagens sätt att arbeta, mötas och förvara. De väldesignade modulerna i Space-serien finns i ett stort urval av material, färger och utföranden. Modulerna kopplas samman och kombineras beroende på den funktionalitet och det utseende som önskas. Genom att serien är så flexibel finns det möjlighet att skapa både fokus och dialog samt utrymme för både individ och grupp. Mångsidigheten gör också Space till ett mycket användbart koncept i dagens arbetsliv där flera olika typer av arbetsuppgifter förekommer. 

Serien är skapad av designern Stefan Brodbeck (Brodbeck design).

”Målet med Space var att skapa ett universalsystem som passar till många olika behov. En flexibel och modulär lösning med stora anpassnings-möjligheter. En enhet med spännande funktioner och val för att skapa funktionella, men också känslomässiga och inspirerande, platser.”

FIELDS

LÄNKEN MELLAN DEN TRADITIONELLA ARBETS-PLATSEN OCH MÖTESRUMMET

DESIGN: OLLE GYLLANG, PROPELLER DESIGN AB
VINNARE AV IF DESIGN AWARD 2017

Fields är ett möbelkoncept i tiden som kopplar samman det gemensamma med det personliga, mötet med det egna arbetet och individen med gruppen. En serie född ur dagens sätt att arbeta, framtagen för en arbetsplats i rörelse. Med Fields skapas gemensamma miljöer, mötesutrymmen, rum i rummet, kreativa miljöer och ytor för fokus eller enskilda arbetsplatser. Fields innehåller viktiga element som lägger grunden för samarbete, kommunikation, gemenskap och sociala stunder men även koncentration, fördjupning och personlig tid. De olika modulerna i Fields kan kombineras, sättas samman och placeras ut på väldigt många olika sätt. Med det stora utbudet av material, färger och tillbehör kan också ett unikt uttryck skapas.

Fields är formgiven av Olle Gyllang, på Propeller Design AB.

”Fields är i sin grundidé ett modulärt och flexibelt system där det går att kombinera funktioner och delar utifrån behov, förutsättningar och rum. Vi har skapat byggstenarna och möjligheterna, nu kan arkitekten ta vid och utifrån detta utforma bra och funktionella miljöer.”

CAPELLA

FÖR DITT AKTIVA SITTANDE

DESIGN: JOHAN LARSVALL, IDESIGN

Capella är en ny typ av arbetsstol - skapad för att få kroppen i rörelse. Att sitta rätt handlar nämligen om att röra på sig. Kärnan i Capella är den nyutvecklade innovativa FreeMotion®-mekanismen. Den ger välbalanserade mikrorörelser i sitsen och ett aktivt sittande.  Med sina unika egenskaper sammanfattar Capella allt det som vi på Kinnarps vet är viktigast för en arbetsstol. Användaren sitter bekvämt och ergonomiskt korrekt och har många inställningsmöjligheter för att hitta den optimala sittställningen. Med de intuitiva reglagen är det enkelt att göra stolen till sin egen.

Capella är designad av Johan Larsvall, Idesign:
 
”Med Capella har vi arbetat med att få till en enkelhet och renhet i både helheten och i detaljerna. En uppstädad estetik som möter en korrekt ergonomi. Där den strikta formen blir en del av det enkla. Av det som ger stolen dess unika karaktär.”

OBERON

KINNARPS BORDSSERIE FÖR HÄLSOSAMT ARBETE OCH MED STORA DESIGNMÖJLIGHETER

DESIGN: KINNARPS STUDIO

Oberon är Kinnarps stora bordsserie där Kinnarps egna designers och konstruktörer har sammanfattat företagets syn på god och intelligent design. Borden är lika ergonomiska, flexibla och funktionella som de är tilltalande för ögat. De har ett stilrent utförande baserat på skandinaviska värderingar. Smäckra linjer och tilltalande val av material, former och färger. Oberon har också ergonomiska fördelar – bordet finns att få både för sittande och stående arbete. Det finns både arbetsbord, mötesbord och cafébord att välja på. Skiva och underrede kombineras för den lösning som passar miljön och behovet allra bäst.

KINNARPS COLOUR STUDIO

UPPTÄCK ÖVER 240 FÄRGER OCH MATERIALMÖJLIGHETER

I Kinnarps Colour Studio finns hundratals material och färger som ger oändliga möjligheter att skapa kreativa, attraktiva och hållbara miljöer. Kollektionen uppdateras varje år.

Christina Wiklund, CMF Manager – Colour Material Finish, Kinnarps

   − ”Sortimentet i vår inspirerande Kinnarps Colour Studio har allt du kan önska dig vad gäller kreativa och attraktiva material (tyg, läder, laminat, faner, metall, akryl, plast och glas). Denna hållbara kollektion med ett brett utbud av färger och mönster kombinerar klassisk elegans med de senaste trenderna. Här finns allt du behöver för att hitta det utseende som passar din miljö”.

 

Om Kinnarps

KINNARPS LEVERERAR ARBETSPLATSLÖSNINGAR.

Kinnarps grundades 1942 av Jarl och Evy Andersson. Än idag är det ett helägt familjeföretag, där Jarls och Evys barn och barnbarn nu leder företaget. Kinnarps levererar inredningslösningar för kontor och offentliga utrymmen. Hög kvalitet och låg miljöpåverkan kännetecknar hela värdekedjan, från råmaterial till färdiga arbetsplatslösningar. Idag är Kinnarps en av Europas största leverantörer av arbetsplatsinredningar. Försäljning bedrivs i ungefär 40 länder och koncernen omsatte 2016/2017 cirka 4,0 MSEK.

 

För mer information, kontakta:
Jessica Candemar, TF Marketing & Communications Manager
Tel: +46 515 388 07
jessica.candemar@kinnarps.se

Nedladdningar

Ladda ner PR-kit