SPACE från Kinnarps stolt vinnare av German Design Award 2018

SPACE från Kinnarps, ett genomtänkt koncept för dagens och morgondagens sätt att arbeta, har blivit utsett till vinnare av German Design Award 2018. Ett erkänt designpris som uppmärksammar produkter som representerar banbrytande bidrag till det tyska och internationella designlandskapet.

En naturlig del av kontorslivet

 – Det här är riktigt goda nyheter säger Elisabeth Slunge, Director Global Range and Communications på Kinnarps. Vi är väldigt stolta över att få ta emot ett så prestigefullt pris och vi tackar juryn för att de uppmärksammar vårt designarbete och utser SPACE som vinnare. SPACE är ett koncept som utvecklats och utformats för att vara en naturlig del av kontorslivet idag och imorgon, och som erbjuder oändliga möjligheter.

Elisabeth Slunge, Director Global Range and Communications

SPACE är ett möbelkoncept skapat av Stefan Brodbeck (Brodbeck Design) för dagens och morgondagens sätt att arbeta, mötas och förvara. Serien bygger på ett stort antal förvaringsmoduler, som kan kopplas samman och kombineras beroende på den funktionalitet och det utseende som önskas. Genom att serien är så flexibel kan både fokus och dialog skapas, liksom utrymme för både individ och grupp.  

– Design skapar både differentiering och orientering. Det gör också förvaringssystemet SPACE, som med sina spännande funktioner och möjligheter skapar funktionella men också emotionella och inspirerande kontorslösningar, förklarar designern bakom SPACE Stefan Brodbeck, Brodbeck Design.

 

Om German Design Award

PREMIUMPRISET FRÅN DET TYSKA DESIGNRÅDET (German Design Council)

German Design Award är Tysklands främsta internationella pris. Dess mål: att upptäcka, presentera och ära unika designtrender. Därför belönas varje år högkvalitativa bidrag från produkt- och kommunikationsdesign, som alla på egen hand är banbrytande i det internationella designlandskapet. German Design Award lanserades 2012 och är en av de mest respekterade designtävlingarna i världen och är väl respekterat i professionella designkretsar.
http://www.german-design-award.com/

 

Om Kinnarps

KINNARPS LEVERERAR ARBETSPLATSLÖSNINGAR

Kinnarps grundades 1942 av Jarl och Evy Andersson. Än idag är det ett helägt familjeföretag, där Jarls och Evys barn och barnbarn idag leder företaget vidare. Kinnarps levererar inredningslösningar för kontor och offentliga utrymmen. Hög kvalitet och låg miljöpåverkan kännetecknar hela värdekedjan, från råmaterial till färdiga arbetsplatslösningar. Idag är Kinnarps en av Europas största leverantörer av arbetsplatsinredningar. Försäljning bedrivs i ungefär 40 länder och koncernen omsatte 14/15 cirka 3,8 MSEK.

 

Har du frågor?

För mer information, vänligen kontakta:
Jessica Candemar, Presskontakt, Kinnarps AB
+46 515 388 07
jessica.candemar@kinnarps.se

 

Lär dig mer om Space

I år kom det in över 5000 bidrag till German Design Award. En utmärkelse som ställer högsta krav när det gäller att utse sina prisvinnare. I urvalsprocessen inbjuder en panel av experter från German Design Council endast de produkter att delta i tävlingen som skiljer sig från övriga konkurrenter tack vare sin höga designkvalitet.