Kinnarps deltar i we_change hållbarhetsturné 2017

Kinnarps deltar under våren i we_change turnén som anordnas av Ungdomar AB. En hållbarhetssatsning med fokus på ungdomar där gymnasieelever runt om i Sverige får möjlighet att bidra med konkreta lösningar på en hållbar utveckling.

Foto: Erik Lefvander

hållbarhet och framtiden

Kinnarps har valt att samarbeta med we_change för att bli en del av dialogen och lära mer om hur ungdomar tänker kring hållbarhet och framtiden. Ett hållbart tänk är en naturlig del av Kinnarps värdekedja. I samband med we_change turnén sätts också fokus på FN:s Globala Mål för hållbar utveckling (www.globalamalen.se). 

Kinnarps kommer att arbeta kring 3 av de 17 målen under de workshops som ordnas under turnén:

Nr. 3 - Hälsa och välbefinnande.
Nr. 4 - God utbildning för alla.
Nr. 12 - Hållbar konsumtion och produktion.

                                                                     

 

 

                                                                         

                                                             Foto: Erik Lefvander

Johanna Ljunggren

Vårt deltagande i we_change bottnar i att vi vet att det finns en enorm potential i dagens ungdomar, det finns en vilja i att kunna förändra men det är inte säkert att man vet hur man kan agera. Vi vill diskutera konkreta lösningar med fokus på tre av de globala målen, samtidigt som vi också vill veta mer om vad dagens ungdomar värderar som viktigt när det gäller en global hållbar utveckling, säger

Johanna Ljunggren, Sustainability Manager Kinnarps AB

Dagens unga i Sverige anser att världen behöver bli mer hållbar. Detta visar en helt ny enkätundersökning utförd på Ungdomar.se i februari 2017 med över 1100 svarande i åldrarna 14-25 år. Samtidigt säger varannan ung att de inte upplever att de har möjlighet att engagera sig och påverka för en bättre värld. 

Foto: Sebastian Streith

Anders Larsson

Det går givetvis att förändra och påverka världen och vi på Kinnarps vill vara med i dialogen med ungdomarna om hur de vill skapa en mer hållbar skola och värld. Skolan är Sveriges viktigaste arbetsplats och den borde därför också vara den bästa – inte minst ur hållbarhetsaspekten. Här känner vi ett ansvar att bidra till förändring och vill gärna vara med i diskussionerna om hur vi tillsammans kan ta steg framåt

Anders Larsson, Next Education Manager, Kinnarps AB

#we_change

Orter där Kinnarps deltar:

Jönköping 21-22 mars, Jönköpings Universitet

Skövde 27-28 mars, Gymnasium Skövde & Arena Skövde

 

Om We_change

SVERIGES STÖRSTA HÅLLBARHETSSATSNING FÖR UNGA.

Under våren 2017 besöker we_change (som drivs av Ungdomar AB) åtta städer och möter tusentals gymnasieelever. Det är en unik plattform där ungdomar, myndigheter, kommuner, näringsliv, forskning, politiker, skola och andra samhällsaktörer träffas och tillsammans engagerar sig för en hållbar värld genom inspirationsföreläsning, paneldiskussioner och workshops.
Besök we_change på facebook

 

Har du frågor?  För mer information, vänligen kontakta.

Eva Andersson presskontakt, Kinnarps AB
+46 515 386 42, eva.andersson@kinnarps.se

Lucella Bergström, kommunikationsansvarig, Ungdomar AB
+46 73 539 0023, lucella@ungdomar.se

Nedladdningar

Ladda ned PR-kit