Inkluderande rum

Alla olika aktiviteter som sker i kyrkan ställer olika krav på inredningen. I kyrkans miljö blir flexibilitet ett naturligt ledord. Här behövs matplatser vid luncher eller mottagningar och rum för kyrkans barntimmar och ungdomsaktiviteter. Det behövs även plats för samtal och ro. Med rätt inredning skapas en flexibelmiljö som stöder alla de olika aktiviteterna.

TIPS FÖR ATT SKAPA EN tillgänglig miljö för barn och ungdomsverksamhet

Barn och Ungdomsverksamhet är en speciell miljö där våra barn och unga ska umgås tillsammans, lära sig och utvecklas. Vi lär oss genom hela livet, men aldrig så mycket som under våra första levnadsår. Lek, fantasi och social interaktion är några av barn och ungas viktigaste verktyg. Vi vill skapa trygga rum som tillåter att de kan - leka, lära, upptäcka, umgås och utvecklas i sin egen takt. För att åstadkomma det finns det några viktiga saker att ta med i utformningen av den fysiska miljön:

- Det behöver vara en miljö som är tålig, fri ifrån gifter och som är säker.

- Det är viktigt att möblerna är säkerhetstestade så att de till exempel inte välter och skadar barnen.

- Det är också viktigt att produkterna inte innehåller några farliga eller hormonstörande ämnen.

Produkter för barn och ungdomsverksamhet

Picnic bord

Picnic bord

Picnic bänk

Picnic bänk

Picnic pall

Picnic pall

Du & Jag

Du & Jag

Filuren

Filuren

Scandinavia

Scandinavia

263 Färger och material | 4 Varianter

Be a part of

Be a part of

Cap

Cap

Vagabond duo

Vagabond duo

Patch

Patch

TIPS FÖR ATT SKAPA EN MILJÖ som uppmuntrar till samtal

I de här miljöerna ska du kunna sitta tillsammans med din samtalspartner och  tala ostört och privat om konfidentiella frågor eller känsliga ämnen. God ljudisolering och bekväma, trivsamma möbler skapar en avslappnad atmosfär. Tips att tänka på: 

- Välj en variation av möbler för att kunna inkludera alla. Inredning är ett komplext pussel där estetik ska förenas med funktion samt ergonomi och tillgänglighet. I ett samtalsrum behövs möbler som skapar trygghet. 

- Textil har flera effekter i ett sånt här rum, både att skapa en ombonadkänsla, ge insynsskydd och vara en del av att dämpa ljud. 

- Att använda ljudabsorberande och ljuddämpande väggpaneler och takplattor gör ljudmiljön mer balanserad med färre störande ljud. Tänk på att minimera ljud genom att även sätt filttassar på möblerna.

 

PRODUKTER FÖR SAMTALSRUM

Humlan

Humlan

Be a part of

Be a part of

Bolero

Bolero

Dahlia

Dahlia

Mama

Mama

Papa

Papa

Papa

Papa

Nestor

Nestor

Scandinavia

Scandinavia

263 Färger och material | 4 Varianter

Sture

Sture

Sture

Sture

Fields

Fields

297 Färger och material | 23 Varianter

Tinnef

Tinnef

Nivå soffbord

Nivå soffbord

TIPS FÖR ATT SKAPA EN flexible MILJÖ SOM stöttar flera aktiviteter

Här bjuder vi in till gemenskap och god samvaro. Inredningslösningen är flexibel och kan förändras över tid och det ska även vara lättarbetat och ergonomiskt så att det snabbt går att ställa undan möblerna eller möblera om. Stapelbara och hopfällbara, men ändå stadiga, bord och stolar gör det enkelt att möblera om och skapa fri yta när det behövs.  I den här miljön är viktigt att inkludera alla och skapa känslan av att höra hemma. En  mångsidig inredning med flera ergonomiska sitt- och ståmöjligheter i olika delar av lokalen gör den till ett perfekt utrymme för både servering och större aktiviteter.  Tips att tänka på:

- Väl material som tål spill och fläckar och möbler som är lätta att göra rent, det ger en god hygien och gör att inredningen håller över tid.

- Välj stolar som är enkla att flytta utan att det uppstår störande ljud. Stolar som kan hängas upp på borden gör rummet lättstädat. 

- Bygg rum i rummet genom att till exempel skärma av med skärmar eller växter. 

- Ljuddämpande bordsytor samt ljudabsorbenter på väggar skapar en god ljudmiljö och med hjulförsedda skärmar på golvet går det enkelt att dela av rummet och skapa en ombonad och inbjudande miljö även i skolans största öppna yta.

 

Flexibla produkter för flera olika aktiviteter

Ruter

Ruter

Julia

Julia

Vagabond

Vagabond

Leia

Leia

350 Färger och material | 15 Varianter

Bombito

Bombito

Rialto stol

Rialto stol

Gepetto

Gepetto