KONTOR & MÖTEN

Givetvis ska det finnas utrymme för anställda. Oavsett om det gäller skrivbordsjobb eller möten med kollegor. Vår långa erfarenhet av kontorsmiljöer har lärt oss att det inte finns en lösning som fungerar för alla. Bra kontor är utformade för den enskilda församlingens behov och möter era krav på utrymme, arbetssätt och inredning. Rätt utformad blir kontorsmiljön en naturlig plats för trivsel, kreativitet och produktivitet.

TIPS FÖR ATT SKAPA ergonomiska kontor 

Våra kontorsmiljöer förändras i rasande fart, i takt med att ny teknologi har gjort det möjligt att jobba överallt. Ett kontor kan finnas både på jobbet och hemma, på ett café eller i en hotell-lounge. Vi på Kinnarps är specialiserade på kontorsmiljöer och inredningslösningar för framtidens kontor. När du väljer en kontorsinredning från oss ska du känna dig trygg i att du får ett kontor som är utformad för att passa just dig och din organisation – och som ni kan glädjas åt under lång tid framöver. Tips för att skapa ergonomiska arbetsplatser: 

- Att sitta still för länge är farligt för oss, genom att välja höj- och sänkbara skrivbord och kontorsstolar med FreeMotion håller du kroppen i rörelse under arbetet.

- Arbetsbord, stolar och bildskärmar ska kunna ställas in individuellt för en optimal arbetsställning. Kontorsstolarna bör vara justerbara så att de kan anpassas efter varje individs kropp, tänk på att det finns olika höjder på ryggar och ställbara svankstöd. 

- För att vi ska kunna jobba effektivt behöver vi rätt ljus i rätt mängd. Bra arbetsbelysning ska ge tillräckligt mycket ljus utan att blända och bör lätt kunna justeras och flyttas med hänsyn till individuella behov. 

Produkter för kontoret

Capella

Capella

264 Färger och material | 4 Varianter

Plus

Plus

324 Färger och material | 12 Varianter

5000

5000

228 Färger och material | 6 Varianter

Nexus

Nexus

34 Färger och material | 5 Varianter

Space

Space

Space Skåp med jalusi

51 Färger och material | 65 Varianter

Tips för att skapa kreativa mötesrum

En mötesplats är mer än ett rum fullt med bord och stolar. För att kunna utforma mötesutrymmen som passar er ska ni börja med att fundera över vilken typ av möten ni faktiskt har och vad som behövs för framtida möten. Fundera över hur rummen utnyttjas, hur stora och hur långa möten som hålls där – uppfyller de rum ni har i dag era utrymmesbehov? Vi är övertygade om att mötes- och konferensrum kan utformas för att göra det lättare att hålla produktiva möten som dessutom blir mer effektiva och stimulerar kreativiteten. Tips för att skapa kreativa mötesrum: 

- Se till att utrusta dina mötesplatser med smart teknik som stöder både hur du har möten i dag, och hur du skulle vilja ha möten i framtiden.

- Höj- och sänkbara mötesbord är lätta att anpassa efter behov – ett högre bord med pallar gör att deltagarna kan vara mer aktiva, stå upp och delta i samtal eller leda mötet vid en whiteboard eller skärm.

- Flexibiliteten som stolar med hjul medför är även bra för möten med gruppdiskussioner och för workshops där deltagarna kan behöva flytta sig snabbt och utan att störa. I utrymmen där det ska förekomma flexibla och dynamiska möten är det bra att ha utdragbara och hopfällbara bord som är lätta att flytta.

- Varje dag sker spontana möten på arbetsplatser. Gör det lätt för medarbetare att stanna till och prata genom att ha bekväma och öppna sittplatser på utvalda ställen.

Produkter för möten

Aplomb

Aplomb

Uni large konferensbord

Uni large konferensbord

Hal

Hal

Fendo

Fendo

Flex

Flex

Monroe

Monroe

315 Färger och material | 8 Varianter

Time out

Time out

Soft top

Soft top

Plint

Plint

Neo

Neo

Motus

Motus