FRAMTIDEN LIGGER I VÅRA HÄNDER

"ATT SKAPA LÖSNINGAR SOM FORMAR VÅRA FRAMTIDA GENERATIONER, ÄR VERKLIGEN EN ENORM HEDER FÖR OSS. SKOLOR ÄR INTE BARA DE STÖRSTA ARBETSPLATSERNA, UTAN OCKSÅ DE VIKTIGASTE"

sjuttiofem års erfarenhet i lärandets tjänst

Årtionden av praktisk erfarenhet har lärt oss hur starkt den fysiska omgivningen påverkar arbetetsresultatet. För att skapa funktionella, stimulerande inlärningsmiljöer, kombinerar vi vår kunskap om inredning, teknik och utbildning. Med över 75 års erfarenhet, designar och utvecklar vi ergonomiskt sunda och pedagogiskt starka miljöer med fokus både på lärarens och elevens välbefinnande. Smarta, stödjande, attraktiva lösningar gör det möjligt för alla att växa och nå sin fulla potential.

NYFIKEN PÅ VILKEN LÖSNING SOM PASSAR DIN SKOLA BÄST?

Kontakta oss

HELA KONCEPT OCH INSPIRERANDE DESIGN

Vill du se fler av våra lösningar?

Inspirationsgalleri

OLIKA KLASSRUM - OLIKA INLÄRNINGSSÄTT

Det finns oändliga möjligheter att lära sig och otaliga undervisningsmetoder. För att möta envar av dessa miljöer, skapar vi unika lösningar. Med hänsyn till både lärare och elevers vardag, vet vi att både ergonomi och ljuddämpning är viktiga delar. Kanske mer än någon annanstans är det viktigt att skolans miljö bottnar i människans behov.

FÖRVARING - ALLT UTRYMME ÄR BRA UTRYMME

Korridoren är så mycket mer än en passage. Den fungerar både som mötesplats och logistiklösning och utnyttjar man ytan så lägger man grunden för en härlig dag i skolan. Robusta, tåliga skåp som klarar av konstant användande och med smarta designslösningar, bringar ordning och reda bland pennor, böcker och ytterkläder. 

MEDIATEK - NY TEKNOLOGI BEHÖVER NY PLATS

Vårt mål är att kombinera det bästa av två världar genom att tillhandahålla en plats för böcker och andra trycksaker i direkt anslutning till datorterminaler. Plats för samtal och reflektion är också viktigt, och att det finns bra utrymme för personal. Var och en av dessa enskilda funktioner skapar en väl avrundad inlärningsmiljö.

Vill du veta mer om våra skolmöbler?

Se våra produkter

LEVANDE BIBLIOTEK - STIMULERADE SINNEN

Biblioteket är på sätt och vis skolans hjärta, även om det sällan behandlas på det sättet. Vi kan hjälpa dig att skapa en plats för inlärning och reflektion, med fina ergonomiska lösningar som stöder studier, läsning eller grupparbeten.

LÄRARRASTEN - FÖR SAMTAL OCH REFLEKTION

Att ha ett rum för återhämtning och eftertanke är oerhört viktigt för skolans personal. Om så bara ett par minuters vila, låt dessa minuter vara så avkopplande som möjligt genom att skapa en plats med vacker design och goda ergonomiska lösningar.

ARBETSRUM - ERGONOMI OCH SMART FÖRVARING

Förbereda klasser, rätta prov eller ett samtal med en elev - lärarens arbetsplats behöver stödja olika arbetsuppgifter. Att tänka igenom denna arbetsyta är lika viktigt som klassrummet. Vi har många kreativa och flexibla lösningar.

VILL DU SE EXEMPEL PÅ OLIKA LÄRANDEMILJÖER?

Kontakta oss

Vårt musiksamarbete med Pablo Paz

STÖKIG SKOLMILJÖ VÄRD ATT LYSSNA PÅ

En bra klassrumsmiljö är förutsättningen för att elever i alla åldrar ska må bra och kunna nå goda kunskapsresultat. Men tyvärr ser verkligheten annorlunda ut och många barn och unga tvingas vistas i miljöer som är rent olämpliga för undervisning. 

Som en av Sveriges största leverantörer av inredning till skolor och med ett stort intresse för hur skolmiljön påverkar eleverna vill vi lyfta problemet på ett nytt sätt. För att få fler att lyssna på skolan och dess behov tog vi hjälp av den Grammisnominerade musikproducenten Pablo Paz och lät honom skapa en låt av autentiska klassrumsljud.

KOLLA IN MER OM PROJEKTET HÄR!

KINNARPS TRENDRAPPORT 2017

Den tredje i ordningen som fångar upp och analyserar viktiga förändringar i omvärlden för olika typer av miljöer för arbete, möten, lärande och utbildning. Denna gång med fokus på vad dessa kommer att betyda för lärmiljöer i Norden – Sverige, Norge, Danmark och Finland.

EN TRENDSPANING OM FRAMTIDENS LÄRMILJÖER - LÄS MER HÄR

INSPIRERANDE MÖBLER OCH INREDNING FÖR FRAMTIDENS SKOLA

Framtidens skola ställer inte bara krav på pedagogiken – utan också på studiemiljön. När vi utvecklar och formger möbler för skola står ergonomi, design, kvalitet, innovation och miljöhänsyn i centrum. Vi lägger också stor vikt vid de trender som finns i skolan och skolvärlden.

Flexibla skolmöbler

Morgondagens skola kommer i stor utsträckning att vara en aktivitetsbaserad skola, inte helt olik våra kontor, där eleverna har möjlighet att välja arbetsplats med hänsyn till det jobb de ska göra. Inredning i skolan måste alltså möta alla behov: från möbler för klassrum, projektrum och föreläsningssalar till elevzoner för avkoppling och alla de gemensamma ytor som finns i en skola. Det ska gå snabbt och enkelt att möblera om i klassrummet – elevbord och elevstolar ska kunna ställas undan och förvaras på ett smart sätt, till exempel genom att vikas eller staplas. Våra skolmöbler har designats med inbjudande färg och form och möjligheten att sätta en unik och kreativ prägel på klassrummet eller skolmiljön. Välj mellan en rad olika fanér, lacker och laminat samt klädslar i olika material och kulörer. Genom att kombinera kunskap om inredning, teknik och pedagogik skapar våra möbler för skolan stimulerande lärandemiljöer. Allt för att både elever och personal ska må bra och nå sin fulla potential.

Målet är att våra skolmöbler ska vara praktiska och bekväma så att man som elev ska orka hålla koncentrationen på topp. Bra ergonomi och arbetsmiljö i förskola och skola är viktigt för en positiv lärandemiljö. Genom att säkerställa en bra ljudnivå i skolan kommer man långt och vi har därför utvecklat våra möbler för att möta behoven av akustisk och ljuddämpning. Vi erbjuder också en rad olika tillbehör i form av skärmar och ljudabsorbenter i fantasifulla former och färger. 

HÄR FÖR DIG.
FRÅN BÖRJAN TILL SLUT.

Ute efter en särskild produkt? Intresserad av att utforma en lösning specifikt efter era behov? Eller bara nyfiken på vad vi kan erbjuda er? Kontakta oss - vi finns här för dig.