RUM FÖR VÄLBEFINNANDE

DESIGN FÖR VÅRDMILJÖER HANDLAR OM ATT FÅ PATIENTERNA ATT MÅ BRA. VÅRA LÖSNINGAR STRÄVAR EFTER ATT GE PATIENTERNA LUGN OCH TRYGGHET. ATT KÄNNA SIG SOM HEMMA. 

FULLSTÄNDIGA LÖSNINGAR - FRÅN RECEPTION TILL RUM

Vi erbjuder fullständiga lösningar för vårdlokalerna; från den välkomnande receptionenen till stimulerande dagrum för patienter och personal. Decenniers erfarenhet gör att vi kan erbjuda fullt stöd och ledning. Vi strävar alltid efter att göra processen så enkel och självgående som möjligt.

KONCEPT OCH KÄNNETECKEN SOM BEJAKAR VÄLBEFINNANDE

Ett varmt och inbjudande utrymme uppmuntrar känslor av lugn och säkerhet. En välutformad entré öppnar dörren för ett effektivt möte. En trevlig omgivning gör att väntetiden går snabbt. Lösningar som passar de specifika behoven, utprovade och beprövade, löper genom hela processen.

SMARTA, KLOKA och så klart ErGONOMISKA MÖBLER

Ergonomi, kvalitet, hållbarhet, innovation och design är alla nyckelfaktorer vid utveckling och utformning av möbler för vårdutrymmen. Möblerna i dessa sammanhang måste vara lätta att använda, flytta och underhålla. De ska vara stabila och tåliga och tillgodose behovet av att skapa ett inbjudande och behagligt möblemang i en varm och positiv miljö.   

NYFIKEN ATT LÄSA OM LÖSNINGAR FÖR ER ANLÄGGNING?

Kontakta oss
ENTRÉN - FÖR ETT VÄLKOMNANDE FÖRSTA INTRYCK

Entrén till en vårdinrättning är avgörande för hela besöket. Ett välkomnande och varmt bemötande av anställda som utstrålar trygghet är skillnaden mellan ett bra och dåligt besök. Vi är väl förtrognamed att designa entréer och väntrum som skapar lugn.

DAGRUM - FÖR GEMENSKAP OCH UNDERHÅLLNING

Attraktiva, inbjudande utrymmen för både individuella och gruppaktiviteter såsom läsning, spel, TV eller för att bara luta sig tillbaka och göra ingenting. Dagrum med bekväm sittkomfort och lättillgänglig förvaring av böcker, tidningar, tidskrifter och spel är populära utrymmen.

MATSAL - FÖR MÅLTID, SAMTAL och trevnad

Var vi äter har betydelse, också för vår allmänna hälsa. Att designa fantastiska matsalar är mer än att skapa trevliga snabbmatsrestauranger. Ljud och lukt måste också beaktas. I en lugn och luftig miljö blir maten godare och människorna lyckligare.

Eget rum - FÖR enskildhet OCH ÅTERHÄMTNING

Alla behöver en trygg plats, ett tyst rum att återvända till från livets hets och jäkt. Detta gäller i synnerhet för vårdinrättningar där välbefinnandet är av yttersta vikt. Med tanke på det designar vi ergonomiskt sunda och behagliga miljöer som understödjer vila och återhämtning.

SAMLINGSLOKALER - FÖR MÖTEN OCH SAMMANKOMSTER

Dessa allmänna utrymmen rymmer större grupper och evenemang. Vår omfattande erfarenhet av att designa sammanträdesrum ger oss insikt i hur man minimerar störningar så att deltagarnas fokus bibehålls.

För de anställda - kontorsarbete och Samtal

Givetvis ska det finnas utrymme för anställda. Oavsett om det gäller "skrivbordsjobb" eller samtal med kollegor; vi skapar utrymmen som är både ergonomiskt riktiga och trevliga; för att koncentration och eftertanke. 

Vill du se fler exempel på lösningar för vård och omsorg?

Kontakta oss

VACKRA OCH VÄNLIGA MÖBLER FÖR VÅRD OCH OMSORG

Kan möbler vara vänliga? Ja, vi tycker det! Och extra viktigt är det att möbler och inredning för vård och omsorg har ett mjukt och omtänksamt tilltal i sin form. Vårdmöbler behövs för livets alla situationer och rum – från det egna boendet till dagrum, väntrum, matsal och café. Kinnarps möbelsortiment för vård och omsorg omfattar därför alla typer av möbler - stolar och karmstolar, soffor och fåtöljer samt soffbord som är funktionellt och vackert utformade och bidrar till en inspirerande miljö. När vi utvecklar och designar möbler för vård och omsorg står ergonomi, kvalitet, innovation och miljöhänsyn i centrum. Det är verkligen viktigt att möblerna bidrar med god ergonomi i vården: de ska vara enkla flytta, sköta och använda, samtidigt som de är stabila. Allt för att både brukare och personal ska må bra.

I takt med att vi blir allt äldre så förändras också vår syn på vad som är en bra vårdmiljö. Hemkänslan blir allt viktigare – även om vi befinner oss i en vårdmiljö så ska möblerna påminna om de som vi själva har haft hemma i vardagsrummet. De ska vara bekväma och vackra – samtidigt som de är funktionella. Vi vill ha ett aktivt liv även på äldre dar och kunna välja när vi vill vara ensamma och vila eller umgås med andra.

När vi på Kinnarps designar våra möbler för vård och omsorg lägger vi ner stor omsorg om detaljerna – sitthöjd och djup samt rejäla armstöd gör det lätt att sätta sig i och resa sig ur våra vårdstolar och vårdfåtöljer. Klädslar och textilier ska enkelt gå att ta av för tvätt, de måste vara avtorkningsbara, slitstarka och motståndskraftiga – samtidigt som de ska vara vackra. Därför arbetar vi mycket med material och kulörer så att det blir enkelt att inreda välkomnande och personliga miljöer som både är inbjudande och lättskötta. Tydliga färger och kontraster gör det lättare att urskilja vårdmöblerna för den som har lite sämre syn och vi undviker detaljer som kan vara i vägen och hindra rörelsefriheten.

En ljudmiljö utan onödigt buller är viktigt för välmåendet, liksom möjligheten att få vara privat ibland. Därför erbjuder vi också skärmar och ljuddämpande väggabsorbenter som både kan bidra till en god akustik och fungera som avskärmning. Våra akustiklösningar kan också hängas på väggen – ett utmärkt tillfälle att skapa ett funktionellt konstverk med form och färg. 

HÄR FÖR DIG.
FRÅN BÖRJAN TILL SLUT.

Ute efter en särskild produkt? Intresserad av att utforma en lösning specifikt efter era behov? Eller bara nyfiken på vad vi kan erbjuda er? Kontakta oss - vi finns här för dig.