Kundprojekt: ABB

Fakta

Kund:
ABB AS

Plats:
Fornebu, Norge

Yta:
Ca 14 000 m2

Antal våningar:
6

Färdigställt:
1 april 2022

Antal medarbetare:
Ca 700

Inredningsarkitekt:
Scenario Interiørarkitekter AS

Bakgrund

Bakgrunden till flyttprojektet var behovet av samlokalisering av befintliga lokaler i Billingstad och Bryn. Samtidigt ville man skapa ett mycket modernare kontor med attraktiv läge, och valet föll på Snarøyveien 30 i Fornebu. De nya lokalerna består av 6 våningar, där de olika avdelningarna sitter samlade eller nära varandra. Alla våningar eller zoner fyller olika behov, men gemensamt för de flesta zoner är att de innehåller ergonomiska skrivbordsplatser, flexrum (för koncentrerat arbete antingen enskilt eller två och två), sociala zoner, matzoner, touchdown-platser och mötesrum.

Scenario Interiørarkitekter har tagit fram grunden för projektet med planlösning, färger och material i byggnaden. Kinnarps har därefter rådgivit när det gäller val av möbler, textilier och slutlig planlösning, efter projektmöten med de olika användargrupperna hos ABB.

I de gemensamma ytorna är gångzonerna väl utnyttjade och anpassade för att slå sig ner en stund, antingen med sin dator eller en kaffekopp.

ABB

ABB är teknikledande inom elektrifiering och automatisering och banar väg för en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman teknikkunskap och programvara för att optimera hur saker tillverkas, transporteras, drivs och sköts.

Engagemang i hållbart värdeskapande

För ABB handlar hållbar utveckling om att balansera ekonomisk utveckling, miljöförbättringar och samhällsansvar för att skapa värde för sina ägare, partners och andra intressenter.

ABB fokuserar på hållbarhet i allt de gör, både när det gäller produkter, lösningar, leveranser och även i all intern verksamhet. Detta inkluderar teman som minimal energiförbrukning, minimalt resursslöseri och insatsfaktorer, källsortering, HMS och integritet. Alla dessa faktorer står högst upp på agendan.

 


Social zon mellan två avdelningar. Området ligger i en gångzon och utrymmet kan utnyttjas optimalt med en lång version av soffan Monolite. De nätta borden Uni passar bra till soffan och är lätta att flytta vid behov. För att dela av zonen mot det öppna lanskapet hänger Vibe ljudabsorbenter från taket och skapar både en visuell separation och en bättre ljudmiljö.


Behagliga, varma och jordnära färger bjuder in till att sätta sig ner för ett samtal eller för ett informellt möte kollegor emellan. Deli stol med klädd sits och träben ger inredningen en naturlig känsla.


Området består också av ett projektbord, Uni Large, med ergonomiska stolar för samarbete mellan avdelningar. Arbetsstolen Capella fungerar utmärkt som mötesstol eller projektstol i utförande med låg rygg utan armstöd. Alla sitter bekvämt även längre stunder och kan ställa in stolen efter sina egna preferenser samtidigt som man får ett enhetligt intryck. I denna yta har även närliggande avdelningar sin personliga förvaring.

”Samarbetet med Kinnarps har varit utmärkt. Mycket duktiga, kunniga och effektiva projektledare som varit kreativa och inte minst snabba och flexibla. Det har varit ett stort nöje att samarbeta med er.”

- Helene Gunther Merg, Country Communications Manager,
Site Lead Manager Fornebu

Val av leverantör

Kinnarps var en av fyra leverantörer. Hållbara lösningar som passar ABB:s profil och design, bra utbud till konkurrenskraftiga priser, flexibelt tillvägagångssätt, bra projektledare och bra införsäljning var de viktigaste faktorerna vid val av leverantör. ABB har också lång och god erfarenhet av Kinnarps som leverantör. Här är ett exempel från 3D-visualiseringen i svaret innan Kinnarps hade tilldelats projektet.


I slutet av det öppna landskapet på femte våningen är det möblerat för olika former av samarbete. Här ses projektbordet Uni Large med Capella arbetsstol, som kan ställas in efter individuella behov. Planteringslådor fungerar som avskiljare.


Samma område underlättar även för mer informella och spontana möten. Fåtöljen Deli Lounge är helt klädd och mycket bekväm att sitta i. Deli-familjen är väl representerad i byggnaden, både som barstolar, caféstolar och fåtöljer.


Olika aktiviteter i det öppna landskapet. Miljöerna har välplanerade platser, både öppna och stängda, där man kan dra sig tillbaka, prata i telefon eller ha informella möte. Monolite soffa med hög rygg skapar ett rum i rummet och ger en bättre ljudmiljö i landskapet. Den smala versionen av bordet Uni skapar en intim atmosfär.

Positiv feedback

Helene berättar att själva leveransen också gick helt enligt plan och att alla leveranser var väl aviserade och planerade. Dessutom var montörerna väldigt trevliga, kunniga och serviceinriktade.

Vi har fått nya moderna lokaler med ljusa och behagliga färger, funktionella möbler och bra utrustning. Med många öppna ytor har det varit viktigt att ta hänsyn till ljudmiljön i lokalen, därför har ljudabsorbenter och ljuddämpande material varit en viktig del i inredningen. Riklig inredning med gröna växter bidrar till en härlig känsla i lokalen och inte minst en bättre ljudmiljö. Dessutom har de anställda fått många tysta rum och bra mötesplatser. Sammantaget finns det gott om utrymme och möjligheter att dra sig tillbaka vid behov.

– Vi är mycket nöjda med resultatet och får bara positiv feedback från medarbetarna, avslutar Helene.

 

Gillar du det här projektet? Låt oss hjälpa dig med ditt projekt!

Kontakta oss

Ett eget kreativt samarbetsrum/bibliotek, perfekt för idéutveckling och projektarbete!

Relaterade produkter

Uni

Uni

Boullée

Boullée

Alto

Alto

Deli

Deli

Deli

Deli

Deli lounge fåtölj

Deli lounge fåtölj

Pax

Pax

Pax

Pax

Serie P

Serie P

Fields

Fields

Crest

Crest

Capella

Capella

Rocca

Rocca

Esencia

Esencia

Monolite High

Monolite

Colt

Colt

Space

Space

Space Skåp med dörrar
Vibe

Vibe

Vibe Tak- / Väggabsorbenter