Vi tror på successful interiors

Vi har levererat inredningslösningar under lång tid, och kommer att fortsätta att göra det med vetskapen att vi alltid kan förbättra oss. Vår ständiga nyfikenhet driver oss att leverera attraktiva inredningslösningar som hjälper dig och din organisation att behålla motivationen, produktiviteten och välbefinnandet. För oss handlar inredning om så mycket mer än bara möbler: det handlar om att använda design tillsammans med vår samlade kunskap, för att främja kreativitet och effektivitet, och att omvandla vårt kunnande inom ergonomi och hälsa för att skapa utrymmen som hjälper dig att forma en hållbar verksamhet som främjar individen. Sist men inte minst handlar det om att allt vi gör ska vara hållbart och ansvarsfullt. Det är endast när vi uppfyller allt detta som vi har gjort vårt jobb. När vi lyckas, lyckas även du - med att göra skillnad för organisationen, för medarbetarna och för vår planet.

Vi kallar det: Successful Interiors.

Kontor

När man skapar ett kontor som ska främja välmående och produktivitet är det viktigt att utforma en arbetsmiljö som stödjer både arbetssättet och medarbetarna. Nyckeln till framgång är att möta behoven hos var och en och skapa utrymmen som underlättar arbetsdagens olika uppgifter. Med KINNARPS NEXT OFFICE® erbjuder vi research, strategi och rådgivning för att skapa det optimala kontoret.

Läs mer

Skola

Den fysiska miljön i skolor och lärmiljöer har stor betydelse för lärande och kunskapsinhämtning. Rätt möbler och utrustning främjar lärandet i både formella och informella lärmiljöer. Därför är det viktigt att skapa attraktiva, ergonomiska och flexibla miljöer som gynnar elever och pedagoger i deras inlärning och utveckling. Med KINNARPS NEXT EDUCATION® erbjuder vi research, strategi och rådgivning för att skapa aktiva lärmiljöer.

Läs mer

Vård och Omsorg

Ett läkande rum är en miljö där varje individ känner trygghet, stimulans och delaktighet – en miljö som ökar välbefinnandet hos alla som vistas i den, såväl patienter och vårdgivare som anhöriga. Med KINNARPS NEXT CARE® erbjuder vi förståelse kring hur vårdmiljöer aktivt kan utformas för att stimulera läkandeprocessen och vilka krav som bör ställas på dess inredningslösningar.

Läs mer

Hållbarhet hela vägen

För oss på Kinnarps är hållbarhet en naturlig del av det dagliga arbetet. Den finns i vårt DNA, och det har den alltid gjort. Vi tar ansvar genom hela produktionskedjan – från den första designen till användningen, och återanvändningen, av våra produkter.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhet hela vägen

Ergonomi för alla

Alla våra inredningslösningar är byggda för att hålla. Och ännu viktigare – de är byggda för att du och din organisation ska hålla. Detta skapar en miljö där alla är friskare, gladare och mer produktiva. Med andra ord är det inte bara bra för din personal att prioritera ergonomi – det är även bra för din verksamhet.

Läs mer om ergonomi

Ergonomi för alla

From Scandinavia with love

Vårt arv kommer från den skandinaviska designtraditionen. Den har vi sedan förstärkt med internationella influenser och lagt till vår Kinnarps-filosofi. Det är den kombinationen som skapar den unika känslan hos våra produkter – med rätt ergonomi och rätt form och funktion. Om du vill skapa attraktiva utrymmen och hälsosamma arbetsmiljöer är det en förutsättning att ditt kontor är både funktionellt och inspirerande. Genom omsorgsfull design kan du på ett effektivt sätt stärka såväl ditt varumärke som din organisations produktivitet. Även materialvalen är viktiga för identiteten och funktionaliteten i din kontorsmiljö. Kinnarps Colour Studio ger dig enkelt tillgång till hundratals hållbara, kreativa och attraktiva material. Material som har utvecklats i samarbete med arkitekter och inredare för att säkerställa flexibilitet och funktionalitet som inspirerar till kreativitet och produktivitet.

Se våra verktyg för arkitekter och designer

Är det något våra experter kan hjälpa er med?

Kontakta oss

Hur allt började

Historia

Vår historia började 1942 då det unga paret Evy och Jarl Andersson köpte en snickerifabrik i den lilla orten Kinnarp. Sedan dess har verksamheten vuxit steg för steg, och barn och barnbarn har bidragit till utvecklingen. Evy kallade ofta Jarl för Optimisten. De drevs av övertygelsen att saker och ting alltid kan göras lite bättre. En inställning som än idag är djupt rotat i oss som företag. Allt för att kunderna som använder våra produkter och lösningar ska må lite bättre. Och få lite mer gjort. På ett sätt som är hållbart på lång sikt.

Idag är vi ett stort internationellt inredningsföretag som fortfarande präglas av samma uppriktiga nyfikenhet och jordnära innovationskraft som drev våra grundare.

1940-TAL

EVY & JARL SÄTTER IGÅNG

Evy och Jarl Andersson grundade Kinnarps 1942 med två anställda. Till en början tillverkade man måttbeställda möbler, främst till arkitekter. 1943 började Kinnarps leverera jalusiskåp till Sveriges regering, och tre år senare skrev företaget sitt första avtal med regeringen. Sedan dess har Kinnarps varit en lojal leverantör av arbetsplatslösningar till den offentliga sektorn.

1950-TAL

DET KINNARPS VI KÄNNER TAR FORM

Kinnarps investerade i sitt första kompletta sortiment av kontorsmöbler och framställde sin första katalog 1952. När den nya fabriken blev färdig fick Kinnarps det utrymme de behövde för att utöka sin stoltillverkning. 1959 började Kinnarps leverera möblerna med sin egen möbelbil och sedan montera ihop dem på kundernas kontor, vilket säkerställde kvalitet hela vägen till kunden. Genom att slå in produkterna i återanvändbara filtar istället för engångsförpackningar kunde man minska avfallet och lasta in fler produkter i bilen.

1960-TAL

PERSONALÖKNING OCH ETT FÖRSTA SHOWROOM

I början av 1960-talet fanns det 34 medarbetare på Kinnarps och företaget hade en årlig omsättning på 2 miljoner kronor. 1968 öppnade Kinnarps sitt första showroom i Stockholm. Under 1960-talet utökades sortimentet och Kinnarps lanserade en kundorderstyrd produktion.

1970-TAL

INTERNATIONALISERING

Henry Jarlsson, Evy och Jarls äldste son, tillträdde rollen som VD 1973. Efter det lanserades Kinnarps i London 1974 och etablerade sig därmed på exportmarknaden. 1977 köpte Kinnarps en brikettpress för träspill. Tack vare briketterna kunde man använda mindre eldningsolja och ta vara på fabrikens ofrånkomliga träspill.

1980-TAL

ETT BREDARE SORTIMENT

I mitten av 1980-talet fattade företaget beslutet att investera i en ny, omfattande möbelserie. Mjukt sittande och konferensmöbler blev en del av Kinnarps standardutbud. Detta årtionde förvärvade Kinnarps leverantören Granstrands och investerade i en ny fabrik i Skillingaryd. Kinnarps lanserade en lösningsmedelsfri UV-lack (1980) för att kunna erbjuda hårda, slitstarka ytor utan att skada miljön. Sedan 1980 har vi minskat våra utsläpp med 90 % genom att sätta miljöinnovation i centrum för vår affärsmodell.

1990-TAL

CERTIFIKAT OCH ANSVARSTAGANDE

År 1991 utvecklade och tillverkade Kinnarps det första elektriskt justerbara bordet, som hade flera olika lägen för skrivbordsarbete. Kinnarps blev 1993 Sveriges första möbeltillverkare som fick certifieringen ISO 9001 för sitt kvalitetsledningssystem. 1997 fick företagets miljöledningssystem certifieringen ISO 14001. Samma år registrerades Kinnarps dessutom i EU:s miljölednings- och miljörevisionsordning (EMAS). Företaget arbetade med leverantören Reiners under hela 1990-talet, och i slutet av 1999 anslöt sig Reiners till Kinnarpskoncernen.

2000-TAL

PRISER OCH FÖRETAGSFÖRVÄRV

I början av det nya århundradet vann Kinnarps två priser: Balanced Scorecards hederspris och Årets kompetensföretag. Företaget etablerade sig på flera nya marknader och förvärvade dessutom designmöbelföretagen Klaessons, Materia och Skandiform. I början av år 2000 lanserade Kinnarps även Kinnarps Next Office, som erbjuder research, strategi och rådgivning för att skapa skräddarsydda kontor till sina kunder.

2010-TAL

Kinnarps fortsatte sitt hållbarhetsarbete genom att lansera The Better Effect Index – det första heltäckande hållbarhetsverktyget för inredningslösningar. År 2018 lanserade företaget två nya koncept: Kinnarps Next Education som erbjuder research, rådgivning och strategi för aktiva lärmiljöer och Kinnarps Next Care som är en vägledningsmetod för hur man skapar läkande rum.

IDAG

SUCCESSFUL INTERIORS

Kinnarps levererar inredningslösningar för kontor och skolor samt vård och omsorg. Hela värdekedjan präglas av hög kvalitet och låg miljöpåverkan - från råmaterial till färdiga arbetsplatslösningar. Kinnarps är en av Europas största tillverkare av inredningslösningar, med verksamheter i 40 länder.

Här för dig.
Från början till slut.

Ute efter en särskild produkt? Intresserad av att utforma en lösning specifikt efter era behov? Eller bara nyfiken på vad vi kan erbjuda er? Kontakta oss - vi finns här för dig.