VI SKAPAR ARBETSmiljöer SOM leder TILL FRAMGÅNG OCH VÄLMÅENDE

(och det har vi gjort i 75 år)

Vi är Europas ledande leverantör av arbetsplatslösningar

+2.300

medarbetare globalt

+200

försäljningsställen globalt

+40

länder vi finns representerade

3,8

omsättning i Miljarder SEK 2015-15

ALLT BÖRJADE MED DETTA UNDERBARA PAR

Möt våra grundare, Evy och Jarl Andersson.

Jarl var i alla kundmöten uppriktigt intresserad av att lära sig om individuella behov, övertygad om att han med sin kompetens skulle kunna ge dem den perfekta lösningen. Evys skarpa blick för detaljer säkerställde att arbetet alltid utfördes med precision, och att alla processer och material var hållbara.

Jarls och Evys arv lever vidare, mer än 75 år från starten. I samma banbrytande och medkännande anda, fortsätter vi tänja på gränserna på arbetsplatslösningar, alltid drivna av vår passion för innovativa lösningar, ergonomi, hållbarhet, kvalitet, snygg design och senste expertis. 

KINNARPS DNA: 7 GRUNDLÄGGANDE DELAR

1.
ansvar för hela kedjan

Att göra allt och göra det bra

Vi tar ansvar för hela kedjan - från produktion till leverans och installation hos kunden. Vi kan leverera och installera över hundra arbetsplatser, per kund, per dag, vilket våra leveransteam monterar och installerar med minimal störning. Beställningar inom Europa är levererade inom fyra till sex veckor. Vi levererar även internationellt. Varje dag, lämnar tjugofyra fullt lastade containrar våra fabriker för att leverera arbetsplatslösningar, skapade för framgång och välbefinnande. Vårt optimerade transportsystem innebär att vi inte använder kartonger. Detta gör det möjligt för oss att lasta produkterna som ett pussel, med återvinningsbara filtar för att skydda produkterna och lasta upp till 50% fler produkter per container än vad som är standard för industrin. Leveransvägar optimeras med hjälp av en avancerad ruttplaneringssystem, som är kopplat till produktionen. Vi har också investerat i en modern flotta av miljövänliga fordon för att minska vår miljöpåverkan. Sedan 2014 har vi minskat utsläppen med 7%.

2.
InnovativA Lösningar

Utforma morgondagens Arbetsplats

Se dig omkring. Arbetsuppgifter förändras. Arbetsplatser förändras. Människor jobbar hemifrån eller på distans. De har nya uppgifter och ny kompetens. Företag behöver arbetsplatslösningar som möter en mängd olika behov. Vi tänker alltid framåt och arbetar innovativt och kreativt för att skapa lösningar som tar våra kunder längre än vad många trodde var möjligt.

VILL DU HÖRA MER OM VÅRA ARBETSPLATSLÖSNINGAR?

Kontakta oss

3.
Ergonomi

VI BRYR OSS OM DIN KROPP

Vi har alltid de anställdas välbefinnande i fokus när vi utvecklar nya produkter och inredningslösningar. Ergonomi främjar holistiskt design. Fysiska, kognitiva, sociala, organisatoriska, miljömässiga och andra relevanta faktorer är alla beaktade när man skapar en produkt. Vi är alla olika och alla måste hitta sina egna lösningar för välstånd och välbefinnande.

4.
Hållbarhet

THE BETTER EFFECT

Vi har ett ansvar att skydda vår planet för framtida generationer. Det inkluderar allt från det råmaterial vi använder, till hur vi designar och tillverkar våra produkter. Under hela vägen väljer vi hållbara lösningar. Genom att välja hållbart, bidrar vi till en bättre miljö - för dig att vara i och för hela planeten. Vi kallar det The Better Effect.

 

NÅGRA AV VÅRA HÅLLBARHETSCERTIFIKAT & märkningar

5.
Kvalitet

Med löfte om kvalitet

Genom egna testlaboratorium, noggranna produktionskontroller och internationella certifieringar garanterar vi dig verklig kvalitet i all vår tillverkning; från minsta del till sammansatt produkt. Vi ger dig bästa garanti och marknadsledande kvalitet. Vi älskar ny teknologi och använder den, men vi älskar också hantverkets skönhet. När dessa två kombineras, får vi vackra produkter  som håller över tid.

 

6.
Vacker design

SKAPAT MED KÄRLEK I SKANDINAVIEN

Skandinavisk designtradition, förstärkt med internationella influenser, utgör basen i Kinnarps filosofi. Första gången du rör en Kinnarpsprodukt är det frukten av denna unika blandning du känner under dina fingrar. Det känns som att den är gjord för dig. Den rätta ergonomin. Rätt form och funktion. En produkt formad av passion och erfarenhet, som har kommit till liv genom vårt djupa hantverkskunnande.

7.
kompetens

gör livet lättare

Våra medarbetare är hjärtat och blodet i Kinnarps. Vi strävar efter det allra bästa i allt vi gör och vi förstärker teamen med väldigt duktiga personer. Med många smarta och kreativa hjärnor skapar vi tjänsterverktyg och koncept som förbättrar effektiviteten, både för våra kunder och för oss själva. Vi har också ett stort nätverk av framstående specialister när sådana situationer uppstår. Med rätt person på varje uppgift, är livet både lättare och roligare för alla.

Några av våra kunder

ÄR DET NÅGOT VÅRA EXPERTER KAN HJÄLPA ER MED?

Kontakta oss

VÅR HISTORIA TILLS IDAG: Resan som tog oss hit

1940

Det var här det började

Evy och Jarl Andersson grundade företaget Kinnarps 1942 med två anställda. I början tillverkades möbler främst på beställning, bland annat till arkitekter. 1943 började Kinnarps leverera jalusiskåp till svenska statliga myndigheter, och tre år senare undertecknades det första ramavtalet med svenska staten. Sedan dess har Kinnarps varit en lojal leverantör till svenska staten.

1950

Den första katalogen 

Kinnarps investerade i sitt första kompletta sortiment av kontorsmöbler och gjorde sin första katalog 1952. Den nya fabriken stod klar och gav Kinnarps det utrymme som behövdes för att expandera stolproduktionen. År 1959 började Kinnarps leverera möbler med sin egen lastbil samt montera dem på plats på kundens kontor för att säkerställa kvalitén hela vägen ut till kunden. Genom att packa produkterna i återanvändningsbara filtar kunde mer produkter packas utan att något förpackningamaterial slängdes.

1960

showroom och tillväxt

I början av 1960 fanns 34 medarbetare i rullarna och årsomsättningen passerade två miljoner kronor. År 1968 öppnade företaget sitt första showroom i Stockholm. Under 1960-talet ökade produktsortimentet och Kinnarps började med orderriktad produktion.

1970

internationell expansion

Henry Jarlsson, Evys och Jarls äldsta son, tog VD-rollen 1973. Kinnarps startade upp i London 1974 och etablerade sig därmed på exportmarknaden. 1977 investerade Kinnarps i en brikettpress för träavfall. Briketterna minskade användningen av eldningsolja och gjorde nytta av det oundvikliga träspillet från fabriken.

1980

Fortsatt expansion

I mitten av 80-talet beslutades att investera i en ny och omfattande möbelserie. Soffor, fåtöljer och konferensmöbler adderades till Kinnarps basutbud. Detta årtionde köpte Kinnarps upp underleverantören Granstrands och investerade i en ny fabrik i Skillingaryd. Kinnarps lanserade ett UV lack utan lösningsmedel (1980) och kunde erbjuda en hård, hållbar yta utan att skada miljön. Sedan 1980 har vi minskat utsläppen med 90% genom att ha miljöinnovation som en central del av vår affärsmodell.

1990

strukturerat miljöarbete

1991, utvecklar och producerar Kinnarps det första elektroniskt justerbara sitt- och ståbordet, vilket erbjöd alternativa arbetspositioner för kontorsarbetaren. År 1993 blir Kinnarps den första möbeltillverkaren i Sverige att få kvalitetscertifiering ISO 9001. Fyra år senare, 1997, miljöcertifieras Kinnarps enlig ISO 14001. Samma år blir Kinnarps medlem i EU:s miljölednings- och miljöredovisningsordning (EMAS). Samarbete med underleverantören Reiners under 90-talet ledde till ett samgående 1999.

2000

utmärkelser

I början av 2000-talet vann Kinnarps två utmärkelser; the Balanced Scorecard Hall of Fame Award samt Årets kompetensföretag i Sverige. Vidare etablerade sig företaget på flera nya marknader, och köpte upp möbeldesign-företagen Klaessons, Materia och Skandiform. År 2007 lanserade Kinnarps fyra nya produktserier vilket var den största lanseringen någonsin i företagets historia.

idag

Europeisk marknadsledare

Kinnarps Koncernen har cirka 2.300 anställda i Europa. Kinnarps erbjuder möbler för alla typer av arbetsplatser: från öppna kontorslandskap, aktivitetsbaserade kontor och cellulära grupper till konferens, utbildnings- och möteslokaler, kaféer, restauranger, receptioner, mm. Idag har vi ett team som arbetar uteslutande med framtidsbaserad forskning och utveckling. Deras uppdrag är att skapa teknik för framtidens arbetsplatser. I ett nötskal, Kinnarps levererar inredningsarbetsplatslösningar för kontor och offentliga miljöer.

VÄLKOMNA TILL KINNARP FÖR ATT se vårt nu och då

Kinnarps museum

Kliv in i Evys och Jarls liv i Kinnarps 1942. Upplev hur de gjorde saker då, vilken teknik de använde och vilka lösningar de åstadkom. Det är då det hela började!

Huvudkontor & showroom

Kliv in i framtiden av arbetsplatslösningar. Vårt showroom i Kinnarp är inte bara för syns skull, det är också vår egen arbetsplats. Det är där vi pröva nya idéer och leva med dem för att uppleva och mäta deras effekter över tiden. Här är där allt börjar!

Välkommen på en rundvisning!

Kontakta oss

HÄR FÖR DIG.
FRÅN BÖRJAN TILL SLUT.

Ute efter en särskild produkt? Intresserad av att utforma en lösning specifikt efter era behov? Eller bara nyfiken på vad vi kan erbjuda er? Kontakta oss - vi finns här för dig.