Kundprojekt: Ahlsell

Casefakta

Kund: 
Ahlsell

Säljare Kinnarps: 
Ann-Sofie Asplund, Cristina Kelly

Arkitekt:
Spectrum Arkitekter

Yta:
3800 kvadratmeter

Arbetsstationer: 
Arbetsplatser för 150 anställda

Färdigställt: 
Våren 2019

Från rumskontor till aktivitetsbaserad arbetsplats

EN ARBETSPLATS SOM REFLEKTERAR VARUMÄRKET

I Ahlsells nya lokaler har man jobbat efter mottot ”Robust med finess” för att spegla varumärket och skapa en representativ miljö. Alla rum är färgkordinerade i jordnära toner med blå som tongivande färg. För att undvika en opersonlig känsla i övergången från rumskontor till aktivitetsbaserad arbetsplats har man använt lokalens naturliga sekvenser, och skapat ytor med avskilda zoner genom smarta möbelval.

”Vi gick från rumskontor till en aktivitetsbaserad arbetsplats och det var väldigt viktigt för oss att se till att alla medarbetare skulle trivas. Kinnarps har varit väldigt tillmötesgående och flexibla i vårt samarbete och vi trivs jättebra i våra nya lokaler. Kontoret är representativt med sköna färger och hög trivselnivå – det känns som vårt varumärke – robust med finess!”

Maria Bjurenstedt, projektledare Ahlsell

_0JA9345-1-1000x667.jpg

OAS FÖR KREATIVA MÖTEN

Sofforna ingår i Fields från Kinnarps, ett koncept för att antingen skapa kreativa oaser eller plats för avskildhet i öppna ytor. De olika modulerna går att kombinera och anpassa efter behov och ger stora möjligheter för att inreda rummet på ett flexibelt sätt.

_0JA9399-1-1000x667.jpg

DESIGN OCH ERGNOMI I ETT

Kinnarps skalstol Leia är speciellt framtagen för att passa i mötes- och undervisningslokaler. Den ergonomiska utformningen ger en bekväm sittposition som avlastar svank och ben, samtidigt som den prisbelönta designen ger rummet ett lyft.

_0JA9355-1-1000x667.jpg

FÖR HÅLLBAR AVSLAPPNING

Scandinavia är en tidlös klassiker från Kinnarps som med sina rena och enkla former passar i alla miljöer. Soffan har avtagbar klädsel och vändbara dynor för längre hållbarhet.

Ljuddämpning som inredning

Skärmar, textilier, ljudabsorbenter och textilgolv dämpar ljudet i den öppna miljön och ger samtidigt en ombonad och enhetlig kontorsmiljö genom att plocka upp och förstärka färgtemat.

Personliga dagskåp ger rena ytor

Alla i personalen har varsitt skåp med elektroniskt lås där personliga tillhörigheter förvaras under arbetsdagen. Skåpen skapar ytterligare ett naturligt rum i rummet, och håller kontoret rent på ett enkelt sätt.

Geometriskt formspråk

Det geometriska formspråket med skarpa och tydliga linjer plockas upp i såväl möbler som ljudabsorbenter och ger besökaren ett modern och genomtänkt intryck.

Zoner för små eller stora möten

Överallt finns stora och små zoner med plats för telefonsamtal, möten eller fokuserat och avskilt arbete. Möbler med hög rygg är ett effektivt sätt att ge rummet mjuka väggar och skapar en inredd och varm känsla.

Ahlsell ville behålla den personliga och inbjudande känslan trots stora, öppna ytor med mycket ljusinsläpp. Genom att välja möbler utifrån ett specifikt formspråk och en utvald färgskala har man skapat zoner och en flexibel arbetsplats anpassad efter medarbetarna.

Kunden har jobbat tätt tillsammans med arkitekt och Kinnarps för att hitta rätt känsla och ergonomi, och har idag en representativ, hållbar och funktionell arbetsmiljö med modern design och hög trivsel.

PRODUKTER FRÅN DET HÄR CASET

Fields

Fields

297 Färger och material | 23 Varianter

Mr T

Mr T

Vagabond

Vagabond

Motus

Motus

Scandinavia

Scandinavia

263 Färger och material | 4 Varianter

Cap

Cap

Cone

Cone

Leia

Leia

350 Färger och material | 15 Varianter

Prim

Prim

Prim golvskärmar

103 Varianter

Neo barpall

Neo barpall

Neo lite

Neo lite

Polett

Polett

267 Färger och material | 4 Varianter

5000

5000

228 Färger och material | 6 Varianter

Boullée

Boullée

Monroe

Monroe

315 Färger och material | 8 Varianter

Space

Space

Space Skåp med jalusi

51 Färger och material | 65 Varianter

Plektrum

Plektrum

Plint

Plint

Monolite High

Monolite High

Pax

Pax