Kundprojekt: Försäkringsrådgivarna Mälardalen

Fakta

Kund:
Försäkringsrådgivarna i Mälardalen

Plats:
Västerås

Yta:
Ca 600 kvadratmeter

Antal våningar:
3

Antal medarbetare:
ca 40

Färdigställt:
2022-2023

Välkomnande kontor med hotellinspiration

Försäkringsrådgivarna Mälardalen (franchisetagare till Länsförsäkringar) har vuxit snabbt och behövde större lokaler. När de flyttade in i den anrika byggnaden Stora Westmannia i centrala Västerås ville de ha en inredningslösning som känns välkomnande och elegant på samma gång. ”Vi ställer höga krav på en miljövänlig inredning med hög kvalitet som ska hålla under lång tid och tycker att Kinnarps har levererat precis det vi var ute efter”, säger VD:n Christer Dahlin.

Christer Dahlin säger att han är lite av en inredningsnörd. Han vill att alla detaljer ska vara omsorgsfullt utvalda och skapa en sammanhållen helhet, men har inte tid att lägga sig i varje steg i processen.

”Därför är det så viktigt att Kinnarps förstår vad vi behöver och kan presentera en helhetslösning med allt från möbler och belysning till växter, textilier och tavlor som jag kan ta ställning till. Det är en lyhördhet och kompetens som är helt avgörande när vi ska välja inredningspartner”, säger han.

Försäkringsrådgivarna Mälardalen är som franchisetagare en del av Länsförsäkringar och hjälper företag inom områdena kapitalplacering, företagsförsäkring, tjänstepension, sjukvårdsförsäkring samt motor- och transportförsäkring. Förutom huvudkontoret i Västerås har bolaget också kontor i Stockholm och Uppsala.

De senaste åren har verksamheten expanderat kraftigt. Under 2022 flyttade företaget in i det anrika Stora Westmannia i Västerås där de nu fortsätter att växa steg för steg. Det senaste våningsplanet färdigställdes av Kinnarps team i Västerås i slutet av 2023.

”Vi har samarbetat med Kinnarps tidigare och vet också att de har gjort många fina inredningar i vår region. För oss var Kinnarps därför ett självklart val. Vi gillar att de finns nära oss, att de är snabba och serviceinriktade och har en bra hållbarhetsprofil med kvalitetsprodukter som håller över tid”

Christer Dahlin, VD på Försäkringsrådgivarna

Hans vision för det nya kontoret var att skapa en välkomnande känsla med inspiration från hotell och restaurang. Atmosfären ska andas premium, professionalism och seriositet, utan att bli stel och pompös.

”Den balansen är en utmaning som Kinnarps löst på ett perfekt sätt. Kontoret bidrar till att skapa förtroende och trygghet hos våra kunder, men känns ändå enkelt och välkomnande med en del lekfulla inslag som vårt shuffleboard”, säger Christer Dahlin.

Image 3 column_forsakringsradgivarna.jpg

I den sociala ytan finns möjlighet att spela shuffleboard eller sitta i soffan Alto för att ta en kaffe med en kollega. 

Image 3 column_forsakringsradgivarna2.jpg

Bord Uni, barstol Neo Lite, stol Pax och soffa Alto skapar en plats för medarbetare att pausa eller sitta ned för en kort stunds arbete.

Han ser inredningen som ett viktigt verktyg i kundarbetet, men även som ett sätt att stärka arbetsgivarvarumärket för att kunna rekrytera och behålla de bästa och mest dedikerade medarbetarna.

”Vi spenderar mycket tid på jobbet och vill förstås tillbringa all den tiden i en trevlig miljö, så målet är väl någonstans att vårt kontor ska vara så attraktivt för medarbetarna att ingen vill gå härifrån”, säger han med ett leende.

Christer Dahlin beskriver processen med Kinnarps team som tät och tydlig. Försäkringsrådgivarna Mälardalen har förklarat vilka tankar de har och vilka funktioner som måste finnas med. Sedan har Kinnarps tolkat önskemålen och återkopplat med förslag på helhetslösningar.

”Det arbetssättet fungerar bara om det finns ett stort ömsesidigt förtroende som i vårt fall”, säger Christer Dahlin.

Vill du skapa ett kontor som medarbetare längtar till?

Boka ett möte

De höga estetiska kraven har kompletterats med en holistisk ergonomi som avser allt från akustik, ljus och färger till möjligheter att röra på sig under arbetsdagen i form av ett hälsorum med gåband.

Inte minst akustiken har varit en utmaning med tanke på både lokalens beskaffenhet med högt i tak och hårda golv och verksamhetens karaktär med krav på integritet och möjlighet till konfidentiella samtal. Det har bland annat lösts med tysta rum för både fysiska möten och distansmöten.

”Vi är redan i dag ett av de större franchiseföretagen inom Länsförsäkringar och kommer att fortsätta att växa under kommande år. En attraktiv och effektiv arbetsmiljö är en avgörande komponent i vår expansion, vilket gör samarbetet med Kinnarps centralt för oss”, säger Christer Dahlin.

Image 3 column_forsakringsradgivarna3.jpg

Liten mötesplats i harmonisk färgskala. Stol Primo och mötesbord Oberon.

Image 3 column_forsakringsradgivarna4.jpg

Plats för dialog. Här kan medarbetare samtala ostört och privat om konfidentiella frågor. Fåtölj Pax och bord Uni.

Relaterade produkter

Capella

Capella

264 Färger och material | 4 Varianter

Oberon

Oberon

Oberon skrivbord, sitt/stå 62-127

38 Färger och material | 43 Varianter

Vibe

Vibe

Vibe Focus Bordskärm

144 Färger och material | 41 Varianter

Space

Space

Space Skåp med skjutdörrar

51 Färger och material | 69 Varianter

Alto

Alto

Neo Lite barpall

Neo Lite barpall

Uni

Uni

Pax

Pax

Fendo

Fendo

Aplomb

Aplomb

Primo

Primo

Oberon

Oberon

38 Färger och material | 5 Varianter