Kundprojekt: Fransk hög administration

Projekt:
Fransk hög administration

Antal medarbetare:
250

Antal skrivbordsplatser:
250

Färdigställt:
2021

Fotograf:
Alexis Paoli

Franska regeringsdepartement flyttar in i nya kontorslokaler

I Paris har Kinnarps tagit fram ett kontorskoncept åt några av den franska regeringens departement. Dessa innovativa arbetsplatser har skapats för att uppfylla användarnas behov vad gäller produktivitet och välbefinnande. Det man önskade sig med den nya möbleringen var bättre ergonomi för de anställda, och en helt ny design som skulle förändra lokalernas stil.

Vi behövde göra en omställning och tänka om kring kontorsytorna för vissa avdelningar, en del slogs samman för att på så sätt uppmuntra till interaktion och skapa ny, kollektiv dynamik. Därför understryker Kinnarps fördelarna med att skapa skräddarsydda miljöer för varje typ av arbetsuppgift. Det är många faktorer som spelar in och varje medarbetare har sina individuella behov. Det är därför vi alltid strävar efter att uppfylla allas behov i så stor utsträckning som möjligt.

Den frihet kunden gav oss innebar att vi fick möjlighet att lyfta fram kärnan i det som är Kinnarps – det vill säga att använda oss av en mängd olika färger och former för att skapa en ändamålsenlig, praktisk och trivsam miljö.

Det nya upplägget tar hänsyn till medarbetarnas behov utifrån det arbete de behöver utföra. Dessutom skapade vi gemensamma ytor med höga bord och pallar. 

Utmaningen:

De uttalade behoven var mer utrymme, mer ljus och en trevligare atmosfär som skulle uppmuntra folk till att röra sig runt i lokalerna, prata med varandra och samarbeta, samtidigt som ändringarna skulle passa in i de fantastiska lokalerna.

Lösningen:

Vi skapade en rad olika slags miljöer som var och en innebar att lokalernas layout behövde anpassas för att uppfylla ett visst behov. På så sätt lyckades vi uppnå ett resultat som uppfyllde kundens förväntningar. Vi drog nytta av de vackra och ljusa lokalerna för att framhäva möbleringen och samtidigt ge medarbetarna den komfort de behöver.

En öppen miljö för formella möten

Den informella mötesplatsen

Bordet Hal, barstolarna Neo Lite, sittmöbeln Boullée och soffan Spino i en stor, ljus och öppen miljö. Det speciella med de här lokalerna är att ytorna är så stora. Möblerna har placerats på ett sätt som gör det inbjudande för medarbetarna att slå sig ned och samtala.

Restaurangen

Bord i massiv ek med stolarna Neo Lite. Stolen finns med eller utan armstöd och det går att välja mellan flera olika underreden och stoppningsmaterial. Här syns den i fyra olika färger. Det stilrena uttrycket och de geometriska formerna ger den en iögonfallande design.

Yta för avkoppling

Soffan Crest i vinröd sammet är både bekväm och vacker. Flera tygmaterial och färger finns att välja mellan, vilket gör att den passar perfekt in i många slags miljöer så som entréer, väntrum eller lounger.

Arbetsplatserna i samarbetsutrymmet används av många olika personer, och det var därför viktigt att möblerna där skulle ha olika funktioner. Vissa är till för långvarig koncentration, medan andra är till för kortare stunder av sittande arbete, till exempel när man jobbar i projekt. Vi tycker att stolar ska vara intuitiva och att arbetsplatserna ska kunna användas för olika typer av arbete.

KINNARPS PROJEKTLEDARE

SAMMANFATTNING:

  • Målet var att skapa en professionell arbetsplats med högkvalitativa möbler och fokus på flexibla lösningar som sammanför människor.
  • I arbetsområdena finns möbler med olika funktioner. Vissa är utformade för arbete som kräver koncentration, andra för kortare stunder av sittande arbete eller projektarbete.
  • De öppna planlösningarna är möblerade på olika sätt både i restaurangen och i arbetsområdena. Det här är kontorslokaler som erbjuder positiv dynamik och flexibilitet mellan interaktion och anpassning efter den enskilda individen.
  • Resultatet är en både flexibel och mångsidig inredning med fokus på hållbara lösningar och med hållbara textilier som ger en varm känsla och en behaglig ljudmiljö.

Relaterade produkter

Spino

Spino

Crest

Crest

Deli

Deli

Embrace

Embrace

335 Färger och material | 24 Varianter

Vagabond

Vagabond

Neo Lite barpall

Neo Lite barpall

Fields

Fields

297 Färger och material | 23 Varianter

Frisbee

Frisbee

329 Färger och material | 6 Varianter

Monroe

Monroe

315 Färger och material | 8 Varianter

Neo lite

Neo lite

Plint

Plint

Oak

Oak

Motus

Motus

Fendo

Fendo