Kundprojekt: Mondi Polska

Fakta

Kund:
Mondi Polska

Plats:
Poznań, Andersia Tower

Arkitekt:
Agata Nowakowska OOSTU. STUDIO

Yta:
650 m2

Antal skrivbordsplatser:
49

Färdigställt:
April 2022

Nytt Mondi Polska-kontor i Poznan

Mondi Polska är ett dynamiskt rekryteringsföretag som har gjort det till sin prioritet att skapa långsiktiga relationer, något som är mycket uppskattat av hundratals kunder och arbetssökande i såväl Polen som andra länder. Företagets tioårsjubileum födde en önskan om att fatta djärva beslut – bland annat en omfattande rebranding och inredning av ett nytt kontor. Mondi Polska letade efter lokaler som passade företagets tempo och som kunde erbjuda en bekväm miljö för både individuellt arbete och samarbete mellan olika avdelningar. Ansvaret för det nya kontorets design tilldelades Agata Nowakowski från OOSTU. STUDIO medan Kinnarps levererade alla möbler.

Funktionella lösningar

Inredningen i Mondi Polskas nya kontorslokaler avspeglar företagets moderna och innovativa natur, men med tonvikt på en hemtrevlig stämning. Företaget ville skapa ett unikt utrymme som skulle uppmuntra medarbetarna till att använda kontoret, underlätta nära samarbete och kommunikation mellan de olika avdelningarna och erbjuda en miljö där man kan arbeta koncentrerat. Konceptet innefattar ett antal rum för individuellt arbete och för arbete i mindre grupper, utöver ett öppet kontorslandskap. Eftersom vi tillbringar en stor del av dagen på jobbet var syftet med projektet att skapa ett kontor där alla trivs med att vara på plats och mår bra.

Huvudsyftet var att skapa ett gemensamt utrymme som främjar kommunikation mellan medarbetarna och även erbjuder områden där man kan arbeta på ett bekvämt sätt i ett öppet landskap. Arbetsplatsen har förbättrats genom att man infört flera utrymmen där mer informella möten kan äga rum eller där man kan ta det lugnt en stund. Designen av det nya kontoret, där hänsyn togs till kundens behov, arbetssätt och utvecklingsplaner, innefattade en komplett uppsättning kontorsmöbler med extra inredningsdetaljer så som belysning, gardiner och växter.

Agata Nowakowska, arkitekt, OOSTU.STUDIO

Genom en ingående analys av företagets behov och de valda lokalernas egenskaper, och tack vare ett nära samarbete med projektgruppen, kunde man ta fram ett kontorskoncept som var helt anpassat efter de designmässiga målen med en genomtänkt, funktionell layout där man beaktar behoven hos de olika avdelningarna, akustiska aspekter och hur dagsljuset förändras i olika delar av kontoret under arbetsdagen.

Olika slags mötesplatser

I det centrala kontorsområdet finns ett rymligt glasat kök där medarbetarna kan samlas och umgås. Placeringen är genomtänkt och köket passar bra in i tanken om ett hemtrevligt inredingskoncept.

På kontoret finns flera olika slags mötesplatser. Bland annat finns traditionella mötesrum – med ett konferensbord och konferensstolar, mer informella arrangemang med loungemöbler och soffbord, och även rum med mobila möbler som gör det enkelt att ändra om inredningen utifrån deltagarantal och typ av möte.


Ett varmt välkomnande

I receptionsdelen finns besökstolarna Pax med sin svängda form. Den öppna karmstolsdesignen bjuder in till att luta sig tillbaka och slappna av medan man väntar på ett möte.


Skandinavisk balans

Fåtöljen Crest avspeglar en perfekt balans mellan öppenhet och integritet. Ryggstödspanelen är något högre än sitsdynorna, vilket skapar en mysig och ombonad känsla samtidigt som fåtöljen uppmuntrar till samtal och interaktion.


Funktionell elegans

Stolen Fendo tar inte upp mycket plats och erbjuder maximal sittkomfort. Tyget Velvety ger inredningen en elegant touch.

​Mysig inredning med hemtrevlig känsla

Kontoret har inretts med flera olika träslag som ger en hemtrevlig känsla. Levande växter, noggrant utvalda tyger och tillbehör i rogivande, jordiga nyanser bildar tillsammans en sammanhängande färgskala vilket bidrar till den mysiga stämningen.

Akustik är en viktig del av en arbetsplats. Mondis medarbetares dagliga arbetsuppgifter innefattar frekventa telefonsamtal. Med akustiklösningar som till exempel skärmar ur serien Vibe har man skapat ett utrymme som garanterar en behaglig arbetsmiljö för alla medarbetare.

Hållbart tänk

Värt att nämna är också de hållbara lösningarna på Mondis kontor. Dessa utgörs av genomtänkta inredningslösningar, bland annat valet att placera det öppna kontorslandskapet så att man kan dra mesta möjliga nytta av det dagsljus som kommer in, och Kinnarps sortiment av ergonomiska möbler som bidrar till en positiv arbetsmiljö och till medarbetarnas välbefinnande. Dessutom förbättras inomhusluftens kvalitet genom levande växter i form av en växtvägg med ett bevattningssystem och blomlådor i varje kontorsområde. De harmoniska, jordnära nyanserna har även de positiv inverkan på de som vistas på kontoret. Dricksvattenfilter används också för att minska plastanvändningen.

Sammanfattning

Mondi Polskas nya kontorslokaler återspeglar företagets jakt på innovativa lösningar. Resultatet är en tidlös inredning med ett modernt men ändå hemtrevligt uttryck och öppna, flexibla utrymmen som erbjuder mötesplatser och möjligheter att arbeta effektivt och koncentrerat.

Ett av de värden som ingår i Mondi Polskas dagliga arbete är partnerskap. Genom att samarbeta med Kinnarps har vi skapat ett kontor som är skräddarsytt efter våra behov. Projektet blev lyckat tack vare ett okonventionellt förhållningssätt, en öppenhet för feedback, flexibilitet, engagemang, ett ständigt sökande efter alternativ, stöd och hårt arbete. Resultatet är en varm arbetsmiljö där hemtrevliga inslag kombineras med mycket funktionell kontorsinredning, vilket passar perfekt för ett modernt och dynamiskt företag.

Rafał Mroziewski, styrelseordförande, Mondi Polska

Gillar du det här projektet? Vi kan hjälpa er att utveckla och inreda era lokaler!

Kontakta oss

Relaterade produkter

Capella

Capella

264 Färger och material | 4 Varianter

Esencia

Esencia

276 Färger och material | 3 Varianter

Space

Space

Space Skåp med jalusi

52 Färger och material | 65 Varianter

Fendo

Fendo

Pax

Pax

Crest

Crest