Kundprojekt: OMNES Education Cœur Défense

FAKTA

Kund:
OMNES Education

Plats:
Paris, Frankrike

Antal studenter:
3500

Antal arbetsplatser:
180

Färdigställande:
Augusti 2022

Cœur Défense: OMNES Educations toppmoderna campus

Byggnaden Cœur Défense är OMNES Educations flaggskeppsprojekt som representerar Inseec‑koncernens ombildande under ett nytt namn. Byggnaden täcker en yta av 13 500 kvadratmeter och inhyser tre olika skolor. Med sina studenters hälsa och välmående i åtanke vände sig OMNES Education till Kinnarps för att få expertråd kring ergonomiska, hållbara och flexibla lärmiljöer.

Dynamiskt lärande

Målet var att skapa ett nytt campus i byggnaden Cœur Défense 2 genom att flytta redan befintliga skolor. Man ville här omvandla sättet som utbildning sker på och därför lades stor vikt vid att analysera behoven, för att sedan föreslå arbetsmiljöer anpassade till den tvärvetenskapliga läroplanen hos samtliga tre skolor. Implementering av nya arbetssätt och en ökad användning av teknik gjorde att Kinnarps blev en viktig aktör i denna omvandling.

Column var.1_coeurdefense.jpg

Column var.1_coeurdefense2.jpg

En kombination av användbarhet och bekvämlighet

För studenterna som invigde salarna den 5 september 2022 var skillnaden tydlig: inga fler avskärmade arbetssalar och traditionella aulor, i stället gavs det plats för digitaliserade gruppaktiviteter där de kan interagera, utbyta idéer och brainstorma för att skapa olika projekt. Det hela handlar om att med hjälp av föreslagen inredning och möblering återspegla OMNES Educations värderingar och skapa ytor där studenters lärande stimuleras och där de får möjlighet att utveckla sina färdigheter under optimala arbetsförhållanden.

Kinnarps utmärkande drag är deras sätt att skapa skräddarsydda inredningslösningar. Vi blev positivt överraskade av deras anpassningsförmåga vad gäller vår vision av morgondagens arbetsmiljöer. De föreslog många olika produkter i genomtänkta färger och material, vilket gjorde det möjligt för oss att förverkliga våra planer. Vi delade Kinnarps värderingar så resultatet var helt i linje med dessa.

Ahmed Mansour, driftansvarig

Omnes_coeurdef_028.jpg

Omnes_coeurdef_061.jpg

Gillar du detta projekt? Vi kan hjälpa dig att utveckla och inreda dina lokaler!

Kontakta oss

Se arbetsmiljöer med nya ögon

OMNES Education ville att lokalerna skulle efterlikna samarbetsplatser på moderna kontor. Frågeställningar uppstod till följd av pandemin: Hur motiverar man studenter som har stannat hemma under ett helt år att återuppta kontakten med sina professorer och att undervisas på plats istället för på distans? Dessa frågor var grundläggande för detta omfattande projekt. Man ville ha en hållbar inredning som tål slitage från hundratals elever varje år, men som även är ergonomisk och flexibel så att den kan uppfylla olika behov och önskemål.

"Livskvalitet på arbetet", var ett motto man utgick från. Studenternas framgång och investering i studierna påverkas av hur de mår under sin studietid. Zonen för underhållande aktiviteter där studenter kan samlas för att exempelvis spela flipperspel är populär hos många, medan andra föredrar de mer avskilda miljöerna där de kan träffas, diskutera och arbeta.

Kinnarps lade mycket tid på rådgivning kring ergonomi. Detta resulterade därför inte bara i kvalitativ inredning och god ljudmiljö utan även genomtänkt ventilation och belysning så att studenterna kan arbeta på ett optimalt sätt.

De nya miljöerna har även varit fördelaktiga för personalen som har kunnat dra nytta av olika arbetsplatser där man kan växla mellan att sitta och stå, vilket är idealiskt för att få in rörelse under dagen, samt bekväma kontorsstolar och rymliga mötesplatser där man kan hålla både formella och informella möten.

SLUTSATS:

  • Målet var att samla alla studenter på en och samma plats. 
  • Resultatet återspeglar fokus på hälsa och välmående: innovativa lärmiljöer som förändrar vardagen. 
  • En exceptionell, modern och optimal lösning som är mycket uppskattad bland både studenter och personal. 

Relaterade produkter

Pio

Pio

268 Färger och material | 16 Varianter

Fields

Fields

297 Färger och material | 23 Varianter

Vagabond

Vagabond

Conica seating

Conica seating

Humlan

Humlan

Anagram

Anagram

Neo lite

Neo lite

Claro

Claro

75 Färger och material | 6 Varianter

Cap

Cap

Jig

Jig

319 Färger och material | 4 Varianter

Nestor

Nestor

Motus

Motus