Kundprojekt: OMNES Education Rennes

Fakta

Kund:
OMNES Education

Plats: 
Rennes, Frankrike

Antal personer på campus:
Målet är 2 000 studenter inom tre år

Yta:
3 000 m2

Fotograf:
Alexis Paoli

OMNES Education Rennes: Skapa förutsättningar för framgångsrika studier

Kinnarps styrde kosan mot Rennes i västra Frankrike för att genomföra ett projekt tillsammans med OMNES Education, som är ledande inom privat högre utbildning och har öppnat fyra högskolor på orten: INSEEC (management-utbildning), HEIP (internationella relationer och statsvetenskap), Sup de pub (kommunikation/event) och ECE (IT-utbildningar). Byggnaden klarade sig igenom påfrestningarna i samband med Andra världskriget och har idag omvandlats till en läroanstalt, där studenterna kan gå fyra olika utbildningar. Universitetsområdet utgör den lokala förankringen för OMNES Education, och under de kommande åren räknar man med att locka till sig ett stort antal franska och utländska studenter. Utvecklingsprojekten är en del av arbetet för hållbarhet och flexibilitet, så i takt med att studenternas behov utvecklas ska det gå att eventuellt lägga till nya möbler. Studenterna har nu optimala förutsättningar att lyckas med alla sina projekt. Lokalerna är anpassade efter allas olika behov, oavsett om studenterna går en grundutbildning eller en högre utbildning.

Förberedelser inför arbetslivet

Ett av de främsta målen med projektet var att tillhandahålla miljöer som stämde överens med OMNES Educations ambition att erbjuda förstklassiga utbildningar. Det var alltså viktigt att skapa studieområden som gör det lätt att koncentrera sig. Ett exempel hur det tog sig i uttryck i inredningen är Point-sofforna, där användaren kan stänga ute omgivande ljud vid enskilt arbete, men som också kan användas vid grupparbeten. I såväl lektionssalarna som i utrymmena för samarbetsprojekt har man velat betona studenternas kompetensutveckling och förberedelser för inträdet på arbetsmarknaden. Det betyder att studenterna kan genomföra sina projektarbeten under ändamålsenliga förhållanden och enkelt utbyta tankar och idéer kring sina olika arbeten.

Traditionell skönhet kombinerad med modern elegans

Mötet mellan OMNES Education och Kinnarps resulterade i en inredningslösning som knyter samman det förflutna med framtiden. Byggnaden har återställts med avseende på aktuella miljönormer och inrymmer nu moderna och designade kontorsmöbler, samtidigt som man har tagit hänsyn till dess historiska arv. Kinnarps höga ambition om hållbarhet kombinerat med OMNES Education-koncernens RSE-policy Time TO ACT har spelat en avgörande roll i det här projektet, där viljan att ge studenterna insikter i miljöfrågor har stått i centrum. När arkitekturen, som präglas av stilen från sekelskiftet 1900 ("La belle époque"), möter den moderna inredningen i skandinavisk stil, förstärker de varandra och bildar en brygga mellan dåtid och nutid.
 
Den moderna touchen leder till en känsla av välbefinnande som delas av studenter och administrativ personal, som värdesätter inredningslösningen som ett svar på vardagliga problem. Tack vare de stora glasfönstren flödar ljuset in i byggnaden och hjälper till att skapa motivation hos studenterna. Ljuset är en viktig del av helhetsergonomin, det Kinnarps brukar kalla för holistisk ergonomi. Varje detalj spelar roll och bidrar till helheten hos en väl genomtänkt inredning. Ljuset stimulerar sinnena, ger energi och främjar välmåendet hos studenterna, som tack vare en varierad inredning kan studera både längre och kortare pass här. Förutom strävan att få in ljuset har man velat skapa en naturlig mötesplats, där studenterna kan träffas och umgås, även om de inte går samma utbildning. Man har velat skapa en välkomnande och trevlig arbetsmiljö, där var och en kan utvecklas fritt. Det bidrar också till att studenterna lyckas med sina utbildningar, eftersom de känner sig mer engagerade och motiverade när de vet att skolan satsar på deras välmående.

Omnes_Rennes_28.jpg

Omnes_Rennes_20.jpg

Samstämmighet mellan olika campusområden

Det är inte första gången som OMNES Education har valt Kinnarps för att inreda ett av sina campusområden. Ett antal universitetsområden i Paris har redan tillgång till lokaler inredda av Kinnarps, som ger dem en unik arbetsupplevelse. Här är målet att i lika hög grad locka till sig studenterna, till det som räknas som Frankrikes näst bästa studentstad.
 
Därför har det varit viktigt med skalbara utrymmen, som kan anpassas efter det arbete som ska utföras. Det finns både lektionssalar som rymmer upp till cirka 40 studenter, och andra lokaler som kan användas som "öar" till huvudsalen, exempelvis vid grupparbeten. Möblerna måste hålla för hårt slitage från många årskullar av studenter, därför är hållbarheten för Kinnarps produkter av största vikt.

Vi har arbetat hand i hand med Kinnarps för att se till att detta campus blir till en mötesplats som är trivsam för såväl studenterna som företagen. De kunde visa den lyhördhet som är så viktig och nödvändig i denna typ av verksamhet och spelade en viktig rådgivande roll i våra ögon, särskilt som vi inom gruppen endast anlitar experter inom deras område. Det bidrar till en optimal upplevelse, och vi har ofta "öppet hus" på campus där vi kan visa upp våra innovativa lokaler. Vi vill att studenterna ska få de bästa tänkbara förutsättningarna för att bedriva sina studier, delta i evenemang som arrangeras och så långt som möjligt känna sig som hemma. Allt detta är möjligt med Kinnarps, och vi har en tillitsfull relation tack vare deras professionella inställning och täta uppföljning.

Édouard Vaury, Direktör på campus, OMNES Education

Omnes_Rennes_03.jpg

Omnes_Rennes_51.jpg

Gillar du detta projekt? Vi kan hjälpa er att utveckla och inreda era lokaler!

Kontakta oss

Inreda för framtiden

Kinnarps inredningslösning har gett studenterna nya sätt att arbeta på, och en ny syn på vad välbefinnande innebär i en lärandemiljö. Lokalerna har blivit mer harmoniska och ger också utrymme för en nytolkning av biofili, där naturen bjuds in i interiören för att stimulera välmående och produktivitet. Universitetsområdet är nu studenternas favoritplats, där de kan studera i lugn och ro och dra nytta av den nya inredningslösningen, innan de slutligen gör sitt inträde i arbetslivet.

 

Sammanfattning:

  • Kinnarps inredningslösning har gjort det möjligt att fokusera på allas framgång.
  • Det här projektet bidrar till att stärka OMNES Educations ställning som en framstående aktör inom sin bransch.
  • Studenterna själva uppskattar sina nya arbetsplatser och beskriver dem som "moderna", "nytänkande" och "bekväma och praktiska".

Relaterade produkter

Frisbee

Frisbee

329 Färger och material | 6 Varianter

Point

Point

Neo Lite barpall

Neo Lite barpall

Neo lite

Neo lite

Matsumoto laptopbord

Matsumoto laptopbord

Invito

Invito

265 Färger och material