Kundprojekt: Thule

Fakta

Kund: Thule Group

Färdigställt: 2020

Arkitekt: BSV Arkitekter & Ingenjörer AB Värnamo

Antal kontorsplatser: 170 platser

En arbetsplats i ständig rörelse

När Thule Group skulle bygga ut sitt kontor i Hillerstorp kontaktade de Kinnarps för att få hjälp med att skapa en aktiv miljö med ”on the go”-känsla. Företagets produkter för ett aktivt liv skulle återspeglas på arbetsplatsen och hos medarbetarna genom ståytor för möten, flexibel möblering och kreativa ytor. En viktig del i att skapa rätt atmosfär var att använda funktionell och varierad möblering för att lätt kunna byta både miljö och arbetsposition.  De fyra elementen var ledorden för både inredning och färgval.

Vi är jättenöjda med allt! Jag upplevde ett starkt engagemang från Kinnarps för att skapa den lugna arbetsmiljö med kreativa landskap som vi var ute efter. De har tänkt utanför boxen och fått till en stor variation och skapat flera olika inspirerande miljöer.

Karl-Johan Magnusson, Senior Vice President Product Development på Thule Group

Kreativa mötesytor

Olika möten kräver olika miljöer. Kreativa zoner med sittpuffar och pallar blandat med konferensrum och ståytor ger stor valmöjlighet. 

Snabba stå upp-möten

Väggmöbler med plats för avlastning längs med väggarna bjuder in till korta och effektiva möten mellan kollegor och kunder.


Flexibel färgklick

Stolen Fendo från Skandiform ger mötesrummet en modern karaktär och är enkel att flytta omkring för att anpassa rummet efter antalet deltagare.


Kreativ yta med plats för idéer

Kinnarps Nexus-bord har försetts med skrivarskiva i glas för att underlätta kreativa och aktiva möten. Här blir det lätt att visa upp och diskutera nya idékoncept. 


Ergonomisk stol för långa möten

I auditoriet har man inrett med stolen Leia från Kinnarps. Den ergonomiska skalstolen avlastar kroppen och är skön att sitta i även långa stunder. Dessutom kan den staplas och kopplas vilket gör det enkelt att möbler om och ställa undan stolarna när behoven förändras.

En naturlig samlingsplats

I auditoriet ville man skapa en känsla av skog genom ribbad ask som också fungerar som ljudabsorbenter, och en grön heltäckningsmatta. Stolarna är lätta att stapla och går i en varm färgton som ger rummet för 80 personer en lugn känsla.

Vi använder alla ytor och möbler som det var tänkt och har fått en kreativ miljö att arbeta i.

Karl-Johan Magnusson, Senior Vice President Product Development på Thule Group

Till Thules Groups nya kontor utgick man från de fyra elementen och har skapat en kreativ arbetsmiljö med flexibla mötesmöjligheter. Medarbetarnas passion för att skapa produkter för ett aktivt liv speglas i arbetsplatsen som idag ger en känsla av att vara i ständig rörelse.

En matplats för alla

Den ljusa och öppna matsalen ger en restaurangkänsla med sitt moderna och avskalade formspråk. En mix av stolar, soffor och pallar gör det lätt att hitta sin favoritplats och få en avslappnad paus från arbetsdagen.

Relaterade produkter

Fendo

Fendo

Leia

Leia

281 Färger och material | 15 Varianter

Lean in

Lean in

Vagabond

Vagabond

Motus

Motus

Plus

Plus

264 Färger och material | 12 Varianter

Monolite

Monolite

Space

Space

Space Skåp med jalusi

44 Färger och material | 85 Varianter