Kundprojekt: Valle Wood

CASEFAKTA

Kund:
4Service

Inredningsarkitekt:
Lund+Slaatto Arkite

Yta:
2000 kvm

Färdigställt:
2019

MÖBLER FÖR EN INNOVATIV OCH HÅLLBAR ARBETSPLATS

 

När 4Service skulle flytta in i nyalokaler startade de sitt inredningsprojekt med devicen att deras medarbetare förtjänar det allra bästa. Medarbetarna fick lämna in sina önskningar för hur deras arbetsmiljö skulle vara och de önskade sig möbler av hög kvalitet, och en inredning med fokus på flexibilitet och användbara lösningar. Dessutom var hållbarhet grunden i hela projektet. Därför föll valet på inredningslösningar från Kinnarps.

Valle Wood har blivit ett samlingsställe för urbana människor. Som namnet avslöjar är Kontorshuset byggt i massivt trä och trä ett dominerande element i hela byggnaden. Kinnarps är otroligt glada över att ha fått förtroendet att inreda denna pärla i Östra Oslo.

Rum för energi och effektivitet

Arbete är så mycket mer än att bara få ett jobb gjort. Vi lever en tredjedel av dygnet på vår arbetsplats. På Valle Wood ska de anställda få rum att växa och arbetsmiljön ska stötta det. För att ge 4Service medarbetare bästa möjliga arbetsmiljö har man valt inredningslösningar med omsorg. Med möblerna från Kinnarps växte det fram en skog av möjligheter för ett flexibelt arbetssätt. Arbetsplatsen har fått en jordnära färgskala med produkter i varma toner av trä. 

 

Service och hållbarhet

Serviceföretaget 4Service brinner för att vara en hjälpande hand. De erbjuder bland annat städtjänster och andra supporttjänster för arbetsplatser. Det viktigaste för verksamheten är att lämna minst möjliga fotavtryck på världen och vår närmiljö. De arbetar med att vara så miljövänliga som möjligt, med ett särskilt fokus på avfall och utsläpp speciellt av kemiskt material. Därför var det viktigt för 4Service att hitta en samarbetspartner med samma hållbarhetssyn som dem när det gällde inredning av deras nya kontor.

 

Centralt och avskilt

4Service har på första våningen etablerat Trewerket som är en kaffebar, restaurang och en arena för olika evenemang. På husets andra våning är det ett co-working område med arbetsplatser och mötesrum som hyrs ut. Från Valle Wood är det nära till allt – både till  Oslos centrum, till naturen utanför Oslo och till Oslos flygplats Fornebu. Helsfyr är också en plats där de närmaste åren kommer att vara stor tillväxt. Inredningen speglar detta genom att vara urbant med stora inslag av natur.

 

Rimligt fintrimelig fint

4Service önskade en inredningspartner som kunde uppfylla det önskade uttrycket som beskrevs av inredningsarkitekten Torunn Petersen (Lund + Slaato), samt att genomföra hela processen till en rimlig kostnad.

 

Vi är speciellt nöjda med variationen av inredningen av de öppna ytorna, både i restaurangen och i co-work området. Det är inte en specifik zon, men hela resan igenom första våningen ger en god dynamik och flexibilitet mellan interaktion och individuell anpassning.

Anette Reite, Konceptansvarig för FS och Kommersiell verksamhet i 4Service

«I co-work-områden används arbetsplatserna av olika personer och därför blev det viktigt att ha med variationen av möbler med olika funktioner. Några platser ska fungera för högt fokusarbete över längre tid medan andra är mer touch down plaster och exempelvis projektarbete. Vi tänker att stolarna måste vara innovativa och områdena måste passa för många olika uppgifter.»

PROJEKTLEDARE, KINNARPS

Kinnarps beskriver inredningen:

Inredningen är flexibel och tillgänglig. Vi har fokus på hållbara textilier och material. Det gör lokalerna varma och ger god akustisk. Färgvalen förtydligar att Valle Wood är en hållbar byggnad.

SAMMANFATTNING:

Målet var att skapa en arbetsyta med möbler av hög kvalitet med fokus på flexibla och användarvänliga lösningar.
 
I samarbetsområdena finns möbler med olika funktioner. Vissa för koncentrerat arbete, andra för att sitta ner snabbt eller för projektarbete.
 
Det finns variation i inredningen av de öppna utrymmena, både i restaurangen och i Co-Working området. Ett kontor som ger en bra dynamik och flexibilitet mellan interaktion och individuell anpassning.
 
Resultatet är en interiörlösning som är både flexibel och mångsidig med fokus på hållbara lösningar. Med hållbara textilier som gör utrymmet varmt och ger en bra akustiskt.
 

Space

Space

Space Skåp med jalusi

51 Färger och material | 65 Varianter

Fields

Fields

297 Färger och material | 23 Varianter

Papa

Papa

Deli

Deli

Matsumoto

Matsumoto

Alto

Alto

Neo Lite

Neo Lite

Capella

Capella

264 Färger och material | 4 Varianter

Monolite

Monolite

Vagabond

Vagabond

Motus

Motus

Humlan

Humlan

Jeffersson

Jeffersson

Papa

Papa