Kundprojekt: Voldsløkka-skolan

Fakta

Lärandelust och gemenskap

Voldsløkka-skolan i stadsdelen Sagene i Oslo består dels av en ny byggnad och dels av den kulturminnesmärkta Heidenreich-byggnaden som har blivit varsamt renoverad. Högstadieskolan har plats för 810 elever. Projektet genomfördes av Oslobygg på uppdrag av skolförvaltningen i Oslo kommun och skolan slog upp portarna i augusti 2023.

”Vägen in i framtiden går genom meningsfulla aktiviteter som bidrar till lärandelust och gemenskap”

Det här är skolans vision och med den följer en önskan om aktiva och nyfikna elever, att uppmuntra dem till att bidra positivt till sina egna och andras liv och att hos eleverna utveckla ett starkt engagemang för miljön och den egna framtiden. Utgångspunkten för inredningslösningarna var att de skulle stödja det sätt man ville bedriva undervisning på. Samtidigt skulle lösningarna vara tåliga, flexibla och hålla i många år. Det var också viktigt att bevara arkitekturen och byggnadens särdrag.

Elevstol Xact med FreeFloat™-mekanism som uppmuntrar till rörelse genom att ryggstöd och sits rör sig oberoende av varandra.

Elevstolarna kombineras med flexibla Vagabond-bord med hjul så att de kan flyttas runt vid behov. Oberon bord med ställbar höjd för god ergonomi samt Space förvaring.

Bra ergonomi handlar också om en bra ljudbild. I ett rum med många hårda material bidrar Monolite-soffans höga rygg till att förbättra akustiken. Uni-bordet i ett smalt utförande som är perfekt för grupparbeten eller samtal.

Tilldelning

Flexibla lösningar

Man lade stor vikt vid att lösningarna skulle vara flexibla och enkla att möblera om vid behov. Med utgångspunkt från visionen om att stimulera lärandelust och gemenskap var det viktigt att inredningslösningen enkelt skulle kunna förändras för att passa olika lärsituationer. Dessutom var det viktigt med god ergonomi för eleverna och att lösningarna skulle inbjuda till att kunna arbeta på olika sätt samt uppmuntra eleverna till rörelse under dagen.

Samarbete

Tone Bergstrøm, som arbetar som rådgivare/projektledare för skolans inredning, säger att samarbetet med Kinnarps har löpt på väldigt bra under hela projektet. Man hade flera möten i Kinnarps showroom och när det var dags för den slutliga lösningen att komma på plats fick man en nära uppföljning. Användare och rektor var involverade när textilier, färgpalett och lösningarna presenterades tillsammans med skolförvaltningen och Oslobygg.

De är stolta över att samarbetet har utmynnat i ergonomiska lösningar för både elever och lärare.

 

”Inredningslösningarna levererades av trevliga montörer och vi har bara fått positiv feedback”

Tone Bergstrøm, rådgivare/projektledare för inredning

Gillade du detta projekt? Behöver du hjälp med att utforma dina lärmiljöer?

Kontakta oss