Smart och flexibel förvaring till det moderna kontoret

Nya arbetssätt och framväxten av digital teknik har förändrat behovet av förvaring på dagens kontor betydande. Borta sedan länge är de hyllmeter av pärmar, böcker och papper som förut prydde våra kontor. Trenden har gått från stort och personligt till mindre och flexibelt, samt smarta gemensamma lösningar som erbjuder så mycket mer än bara förvaring.

Kontoret – navet i verksamheten

Trots hybrida arbetssätt är det fysiska kontoret fortfarande verksamhetens nav, för de allra flesta organisationer. En plats där värderingar speglas, kreativiteten flödar och kulturen utvecklas och lever. Kontoret är platsen där man enklast integrerar nyanställda, och i slutändan också den fysiska representationen av organisationens varumärke. Både mot kunder och som arbetsgivare. Att kontoret som fysisk plats är viktigt råder det inga tvivel om, men för att skapa en attraktiv arbetsplats behöver miljöerna matcha medarbetarnas behov och stötta verksamhetens arbetssätt.

Dagens förvaring är en del av arbetsflödet

Henrik Axell, Head of Workplace Strategy på Kinnarps, hjälper företag och organisationer att skapa verksamhetsanpassade kontorslösningar. Med insikter från över 400 arbetsplatsanalyser har han på nära håll sett förflyttningen från det traditionella kontoret till dagens moderna arbetsplatser. Kraven på att optimera varje kvadratmeter av lokalen har ökat och idag behövs ofta en variation av miljöer som främjar både fokus, samarbete och social samvaro. För att hitta en balans mellan dessa olika miljöer och skapa både ett attraktiv och funktionellt kontor har nya smarta förvaringslösningar seglat upp som en viktig spelare i dagens kontorsinredning.

”Ytor där spontana möten kan ske är bra, både för att öka pulsen på kontoret och för att bryta barriärer mellan avdelningar. Med en modern förvaringslösning kan du bygga upp den här typen av miljöer på ett effektivt sätt!”

Henrik Axell, Head of Workplace Strategy, Kinnarps

Puls och dynamik

Ytor där spontana möten kan ske är bra, både för att öka pulsen på kontoret och för att bryta barriärer mellan avdelningar. Det skapar energi på arbetsplatsen och bidrar både till trivsel, kreativitet och produktivitet. Med en modern förvaringslösning kan du bygga upp den här typen av miljöer på ett effektivt sätt!

Flexibilitet

Det moderna kontoret prioriterar ofta flexibilitet och rörlighet. Modulära och multifunktionella möbler, som går att anpassa och förändra, tillgodoser de föränderliga behoven och blir ett sätt att framtidssäkra sin inredning.

Multifunktionalitet

Behovet av att ytoptimera sina lokaler har ökat, men att optimera yta handlar inte nödvändigtvis om att komprimera. Det handlar om att skapa ett kontor som på ett mer effektivt sätt tillgodoser organisationens behov. En multifunktionell förvaringslösning som kan tillgodose flera behov blir ett effektivt verktyg vid ytoptimering.

3 tips för att få ut det mesta av din förvaring!

1. Använd förvaringen kreativt

En multifunktionell förvaringslösning kan skapa dynamik i den fysiska miljön, till exempel genom att fungera som en integrerad mötesplats eller rumsavdelare.

2. Ytoptimera med hjälp av förvaring

Genom att välja en förvaring som också fungerar som till exempel projektyta, sittyta eller garderob kan du effektivisera dina lokaler.

3. Välj en framtidssäkrad förvaring

En modulär förvaring som går att anpassa och bygga om efter behov är en långsiktigt hållbar lösning.

Ta kontorsförvaringen till nästa nivå

Tillsammans med sitt team har Per Enskär, Category Product Manager på Kinnarps, tagit fram nästa generations kontorsförvaring. Så här säger han om arbetet bakom den nya förvaringsserien som går under namnet Capacity:
 
”Vi såg ett tydligt behov av en förvaring som blir en naturlig del av inredningen. En flexibel lösning som tar kontorsförvaringen in i framtiden genom att samla allmänna och personliga förvaringsskåp, sittmöjligheter, rumsavdelare och garderob i en och samma serie.”
 
Capacity introducerar ett nytt sätt att integrera förvaring på kontoret. De olika modulerna kan enkelt placeras för att bli en del av arbetsflödet – som projektplats, rumsavdelare eller mötesplats.

Serien går att få i ett brett utbud av betsfärger och textilier, och lämnar mycket utrymme för att skapa ett personligt uttryck med växter och andra inredningselement.

PerEnskar.jpg

Per Enskär, Category Product Manager, Kinnarps