Kinnarps vinner designpriser

Kinnarps nya produkterserier Space och Fields får utmärkelsen iF Product Design Award 2017, ett av de mest prestigefyllda designpriserna i hela världen.

– Vi blir givetvis både glada och hedrade när våra produkter får utmärkelser av det här slaget, säger Elisabeth Slunge, Director Global Range & Communications på Kinnarps. iF Product Design Award är ett högt ansett pris och bevisar att Kinnarps skapar möbler i världsklass. Både Space och Fields är möbelserier för den nutida arbetsplatsen, anpassade för att vara flexibla och möta de individuella krav och behov som finns i dagens arbetsliv.

Space

är ett möbelkoncept som är skapad av designern Stefan Brodbeck (Brodbeck design) för dagens och morgondagens sätt att arbeta, mötas och förvara. Serien bygger på ett stort antal förvaringsmoduler, som kan kopplas samman och kombineras beroende på den funktionalitet och det utseende som önskas. Genom att serien är så flexibel kan både fokus och dialog skapas, liksom utrymme för både individ och grupp.

Space

Fields

är en serie som ska fungera som en länk mellan den traditionella arbetsplatsen och mötesrummet. Möbelserien gör det möjligt att skapa gemensamma miljöer, mötesutrymmen, rum i rummet, kreativa miljöer och ytor för fokus eller enskilda arbetsplatser. Även denna serie består av ett antal moduler som kan kombineras, sättas samman och placeras ut på väldigt många olika sätt. I serien, som är formgiven av Olle Gyllang på Propeller Design AB, ingår både soffor, fåtöljer, bord, skärmar och tillbehör.

Fields

Under denna vecka ställer Kinnarps ut sina produkter och koncept under Stockholm Furniture & Light Fair. Under 2017 firar Kinnarps 75 år och bjuder därför in besökarna under mässan till att delta i ett arkitektoniskt monument – Silhuetters of Kinnarps. Ett monument som firar den 75-åriga historien, nutiden och framtiden.

Om iF Design Award

I 60 år har iF Design Award varit en erkänd domare av exceptionell design. iF-etiketten är idag ett mycket välkänt emblem och priset anses vara ett av de viktigaste designpriserna i världen. Bidragen delas ut i följande områden: Produkt, Förpackning, Kommunikation, Tjänstedesign, Arkitektur, Inredningsarkitektur och Koncept. Alla som tilldelas priser presenteras också i iF design GUIDE, i iF design app, samt visas på iF designutställning i Hamburg dit många åker för att få inspiration. Totalt har juryn bedömt 5 500 bidrag som skickats in från 59 länder.

Om Kinnarps

KINNARPS LEVERERAR ARBETSPLATSLÖSNINGAR Kinnarps grundades 1942 av Jarl och Evy Andersson. Än idag är det ett helägt familjeföretag, där Jarls och Evys barn och barnbarn nu leder företaget. Kinnarps levererar inredningslösningar för kontor och offentliga utrymmen. Hög kvalitet och låg miljöpåverkan kännetecknar hela värdekedjan, från råmaterial till färdiga arbetsplatslösningar. Idag är Kinnarps en av Europas största leverantörer av arbetsplatsinredningar. Försäljning bedrivs i ungefär 40 länder och koncernen omsatte 14/15 cirka 3,8 MSEK.

Har du frågor?

För mer information, vänligen kontakta: Ida Hermansson, Presskontakt, Kinnarps AB +46 515 383 89 ida.hermansson@kinnarps.se