Slutar med fanan i topp efter 50 år på Kinnarps

Året var 1972 när en 18 år gammal Bror Krantz sökte jobb på Kinnarps. ”Jag var en av flera som sökte jobbet på fanerverkstaden. Jag tyckte det var viktigt att visa framfötterna och visa nyfikenhet, så jag frågade om jag kunde få prova på att sy ihop faneren. Det visade sig att jag var den enda som agerat så, därför blev jag utvald och fick jobbet!”

Det var startskottet på ett långt och givande arbetsliv på Kinnarps. Sedan många år tillbaka är han boendes i Kinnarp men han minns en dag när han åkte skidor till jobbet från sitt tidigare hem i Göteve. ”Jag hade en lampa runt magen och det tog mig 2,5 timme att komma fram”, berättar han.

Större delen av sin tid på Kinnarps har Bror varit arbetsledare och kört truck på maskinverkstaden. ”Det är det jag trivs bäst med, att köra saker och ting”, säger han. Han reflekterar över hur verksamheten utvecklats under åren och hur han har bidragit med sina erfarenheter och kunskap. Varje morgon när han promenerar till jobbet går han igenom arbetsdagen och planerar hur han på bästa och mest effektiva sätt ska lösa sina arbetsuppgifter. ”Det är ju så, att vill människor hela tiden utvecklas på sitt jobb så blir de ju väldigt duktiga på det de gör”, säger Bror entusiastiskt.

”Det är fantastiskt att vi har så lojal personal som trivs och arbetar hos oss länge. Just den nyfikenheten och drivet hos våra anställda är en framgångsfaktor till att vi idag är Europas ledande leverantör av inredningslösningar”, säger Ann Cederwall marknadsdirektör på Kinnarps.

När Bror nu går i pension är det med en härlig inställning till att livet erbjuder ett nytt spännande kapitel. ”Det finns massa saker jag skulle vilja prova på!”, avslutar Bror.

 

Om Kinnarps

Kinnarps är Europas ledande helhetsleverantör av inredningslösningar och arbetsplatsdesign för kontor, skolor och omsorgsmiljöer. Möblerna kännetecknas av hög kvalitet, innovativ design, låg miljöpåverkan och långa livscykler. Företaget har varit familjeägt sedan starten 1942, med tillverkning i Sverige och verksamhet i över 40 länder.