Stolen LEIA från Kinnarps stolt vinnare av iF DESIGN AWARD 2018

Kinnarps inleder 2018 med att ta emot ännu ett prestigefullt designpris. Denna gång är det den mångsidiga stolen LEIA som tilldelats iF DESIGN AWARD 2018, ett av de mest välkända prisen inom designvärlden.

 – Vi blir givetvis både glada och hedrade när våra produkter får utmärkelser av det här slaget, säger Jenny Hörberg, Director Global Range & Design på Kinnarps. iF Product Design Award är ett högt ansett pris och bevisar att Kinnarps skapar möbler i världsklass. Leia är en både funktionell och stilren mötesstol som är enkel att placera ut och använda i större eller mindre grupper och i olika typer av situationer. Vi ser därför att den passar bra in i dagens mångsidiga arbetsmiljöer. 

LEIA är en funktionell, ergonomisk och stilren mötesstol som passar lika bra in i mötes- eller utbildningsrum som i sociala ytor och cafémiljöer. Eftersom den både är staplingsbar och kopplingsbar passar den även utmärkt i stora sammanhang som exempelvis auditorium, föreläsningssalar eller matsalar, där den fyller den yta som behövs utan att ta onödig plats. Leia har en enkel men tilltalande design i olika utföranden och går att få som plaststol eller med tygklädd sits. Det finns olika material och färger att välja på vilket gör det lätt att få Leia att passa in i rummet.

Med Leia har målet varit att kombinera funktion, design och ergonomiska fördelar på bästa sätt. Designers är Johan Larsvall och Nils Löventorn från svenska designbyrån Idesign.

– Med Leia ville vi ta den skandinaviska designen till sin spets. Alla linjer är genomtänkta för att skapa god komfort. Leia är ergonomisk och skön att sitta i och förmedlar samtidigt en uttrycksfull och tidlös design. Leia handlar om detaljer och den är tänkt som en självklar del av moderna arbetsplatser och offentliga miljöer förklarar Johan Larsvall, Idesign.

 

Om iF DESIGN AWARD

I 60 år har iF DESIGN AWARD varit en erkänd domare av exceptionell design. iF-etiketten är idag ett mycket välkänt emblem och priset anses vara ett av de viktigaste designpriserna i världen. Bidragen delas ut i följande områden: Produkt, Förpackning, Kommunikation, Tjänstedesign, Arkitektur, Inredningsarkitektur och Koncept. Alla som tilldelas priser presenteras också i iF design GUIDE, i iF design app, samt visas på iF designutställning i Hamburg dit många åker för att få inspiration. Totalt har juryn bedömt 6 400 bidrag som skickats in från 54 länder.

Om Kinnarps
KINNARPS LEVERERAR ARBETSPLATSLÖSNINGAR

Kinnarps levererar inredningslösningar för kontor och offentliga utrymmen. Hög kvalitet och låg miljöpåverkan kännetecknar hela värdekedjan, från råmaterial till färdiga arbetsplatslösningar. Idag är Kinnarps en av Europas största leverantörer av arbetsplatsinredningar. Försäljning bedrivs i ungefär 40 länder och koncernen omsatte 2016/2017 cirka 4,0 MSEK. Kinnarps grundades 1942 av Jarl och Evy Andersson. Än idag är det ett helägt familjeföretag.

Har du frågor?
För mer information, vänligen kontakta:
Jessica Candemar, Presskontakt, Kinnarps AB
+46 515 388 07
jessica.candemar@kinnarps.se

Nedladdningar

Ladda ner PR-kit